Постанова
від 22.04.2008 по справі 9/138-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/138-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"22" квітня 2008 р.                                                           Справа № 9/138-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Шевченко М.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Державної податкової інспекції у м. Херсоні, м. Херсон

до товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпровська фондова компанія", м. Херсон  

про стягнення 1256,93 грн.

За участю представників сорін:

від позивача - Постернак Є.І. старший державний податковий інспектор дов. №15416/9/10-105 від 28.12.2007р.

від відповідача –не прибув.

Суть спору: Державна податкова інспекція у м. Херсоні звернулась до суду з позовною заявою в якій просить стягнути з відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпровська фондова компанія", податковий борг в  сумі 1256,93 грн.

          Представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

          Відповідач у судове засідання по справі не прибув, про причини неявки суду не повідомив, хоча судом вживалося всіх передбачених законом заходів щодо виклику відповідача у судове засідання по справі.

               За таких обставин розгляд справи здійснюється за наявними в ній  доказами, відповідно до положень ч.6 ст. 71 КАС України.

                Дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд

                                                            в с т а н о в и в:

          Позивач - ДПІ у м. Херсоні, згідно з положеннями Закону України “Про державну податкову службу в Україні” має статус юридичної особи і є органом державної виконавчої влади, уповноваженим здійснювати функції держави у спірних правовідносинах щодо контролю з питань правильності нарахування та надходження податків та інших обов'язкових платежів до бюджетів різних рівнів.

             Матеріали справи свідчать, що відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпровська фондова компанія" зареєстроване Херсонським міськвиконкомом 21.01.1997 р.

          З 23.01.1997 р. ДПІ у м. Херсоні відповідача взято на облік.  

                Матеріали справи свідчать, що відповідач за результатами здійснення фінансово-господарської діяльності станом на 27.02.2008 р. має податковий борг по податку на прибуток приватних підприємств в сумі 1256,93 грн., що підтверджується першою та другою податковими вимогами, довідкою про суми податкового боргу, податковими повідомленнями-рішеннями, актом про результати невиїзної документальної перевірки своєчасності подання податкової звітності та іншими матеріалами справи,  (а.с. 4-5, 23-27).

                   Відповідно до положень ст. 1 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. №2181-ІІІ, податковим боргом визнається податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.      

          Положеннями ст. 67 Конституції України встановлено, що кожен зобов'язаний сплачуати  податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

          Відповідно до п.1 ч.3 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991р. №1251-ХІІ платник податків зобов'язаний сплачувати належні суми податків та зборів (обов'язкових платежів) в установлені законом строки.

                Заявлені до стягнення по справі суми податкового боргу відповідач станом на час вирішення спору в суді не сплатив.  

          Статус органів державної податкової служби, її функції, завдання та правові засади діяльності встановлено Законом України “Про державну податкову службу в Україні”.

          Відповідно до ст. 2  Закону України “Про державну податкову службу в Україні” завданням органів державної податкової служби є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а  також неподаткових доходів, установлених законодавством.

      Згідно положень ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких грунтуються її вимоги та заперечення, відповідач жодних доказів суду не надав, в судове засідання по справі не прибув, про причини своєї неявки суд жодним чином не інформував.

          Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про обгрунтованість позовних вимог і визнав їх такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі  в сумі  1256,93 грн.       

          У судовому засіданні  проголошено  вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено представника позивача про час і місце виготовлення постанови суду в повному обсязі.

                  На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 71, 98, 158, 160-163, 167, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

                    1. Позов задовольнити повністю.

     2.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпровська фондова компанія", 73000, м. Херсон, код ЄДРПОУ 24123196, податковий борг з податку на прибуток приватних підприємств у сумі 1256,93 грн. в доход Державного бюджету на р/р 31116009700002, отримувач УДК код 24104230, банк ГУДК, МФО 852010, код призначення платежу 11021000.

            3. Постанову надіслати сторонам по справі.

               4. Виконавчий лист видати за заявою стягувача після набрання постановою законної сили.

             Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

             Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

               

         Суддя                                                                                            С.В. Ребриста

 

 Постанову складено у повному обсязі 25.04.2008 року.

Дата ухвалення рішення22.04.2008
Оприлюднено27.05.2008
Номер документу1633667
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/138-ап-08

Постанова від 22.04.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні