Постанова
від 13.05.2008 по справі 9/213-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/213-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"13" травня 2008 р.                                                           Справа № 9/213-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Шевченко М.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Державної податкової інспекції у Голопристанському районі, м. Гола Пристань Херсонської області

до сільськогосподарського закритого акціонерного товариства Торговий дім"Старозбур'ївський", с. Стара Збур'ївка Херсонської області  

про припинення юридичної особи

За участю представників сторін:

від позивача - Ксьонз Ю.Ю. зав. юр. сектором дов. від 08.01.08 р.

відповідача - не прибув

Суть спору: позивач просить припинити юридичну особу Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства Торговий дім "Старозбур'ївський", посилаючись на неподання ним податкової звітності з 01.01.2007 року.

          Позов заявлено на підставі п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”.

          Представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі.

                 Представник відповідача у судові засідання 08.04.2008р. та 13.05.2008р. не прибув, про причини своєї неявки суд не інформував, але 08.04.2008р. подав до суду лист №03 від 04.04.08р., в якому просив перенести судове засідання по справі №9/213-АП-08 у зв'язку з тим, що генеральний директор знаходиться у відрядженні до 12.04.08р.

          За таких обставин розгляд справи здійснюється за наявними в ній доказами відповідно до  ч. 6 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд

                                                  В С Т А Н О В И В:

          СЗАТ Торговий дім "Старозбур'ївський" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності Голопристанською районною державною адміністрацією  від 20.11.2001 р.  

          З 20.11.2001 року Голопристанською державною податковою інспекцією  відповідача взято на облік  як платника податків.

          Відповідач з 01.01.2007 року не подає податкову звітність до державної податкової інспекції, що підтверджується довідкою №20/15 від 12.03.2008р. Такий стан призводить до втрати контролю з боку держави за прибутками відповідача та  надходженнями до  Державного бюджету України.  

          Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків та зборів зобов'язані подавати до  державних податкових  органів декларації та  бухгалтерську звітність, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

          Такими платниками  податків згідно ст. 4 Закону України “Про систему оподаткування  є  юридичні і фізичні особи, на яких  чинним законодавством покладений обов'язок сплачувати податки і збори.

          Згідно ч.1 п.15 ст.58 Господарського кодексу України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійсненню діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках передбачених законом.  

          Відповідно до п.1 ст.59 ГК України припинення діяльності суб”єкта господарювання здійснюється у випадках передбачених цим кодексом – за рішенням суду.

          Згідно п. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІУ неподання суб'єктом підприємницької діяльності на протязі року в державну податкову інспекцію податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

          Відповідно до положень п.1 ст. 11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом своїх переконань.

              Господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

            Згідно положень п.1 ст. 56 Кодексу адміністративного судочинства України сторона, а також третя особа в адміністративній справі можуть брати участь в адміністративному процесі особисто і (або) через представника.

          Відповідач повинен був забезпечити явку свого представника відповідно до положень ст. 56 КАС України, або надати суду необхідні документальні докази.

          Відповідач у судове засідання не прибув, про причини своєї неявки суд не повідомив, витребуваних документів не надав, явку уповноваженого представника не забезпечив.

          Статтею 69 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі та інші обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі.

          Згідно положень ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких грунтуються її вимоги та заперечення, відповідач жодних доказів суду не надав.

          Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про обгрунтованість позовних вимог і визнав їх такими, що підлягають задоволенню.  

          У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови, та повідомлено представнику позивача про час та місце виготовленя постанови в повному обсязі.  

          На підставі викладеного, п.15 ст.58 , п.1 ст. 59 ГК України та  керуючись ст.ст. 71, 94, 98, 158, 160-163, 167, п.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                                   ПОСТАНОВИВ:

                 1. Припинити підприємницьку діяльність суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства Торговий дім "Старозбур'ївський" (код ЄДРПОУ –31740219).

                 2. Копію постанови після набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору.

          Постанова набирає  законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

      Заява про  апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Суддя                                                                                      С.В. Ребриста

Постанову складено в повному обсязі 15.05.2008р.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.05.2008
Оприлюднено27.05.2008
Номер документу1635443
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/213-ап-08

Постанова від 13.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні