Постанова
від 22.04.2008 по справі 6/89-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/89-Б-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" квітня 2008 р.                                                             Справа № 6/89-Б-08

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу    

за заявою:  Прокурора Голопристанського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного Фонду України в Голопристанському районі, ЄДРПОУ 21295005, вул. Горького, 20, м. Гола Пристань Херсонської області,

до:  Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма "Скіф", ЄДРПОУ 30903850, вул. Перемоги, 1, с. Пам'ятне, Голопристанського району Херсонської області,

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від  кредитора: Білоус І.А.- довіреність в справі;

від  боржника: Мала М.В. довіреність в справі;

 

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 27.03.2008р.

Кредитор висунув вимогу про визнання боржника банкрутом відповідно до процедури, передбаченої ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,  далі Закон про банкрутство, оскільки  боржник припинив свою діяльність, за місцем знаходження відсутні його керівні органи,  майно та кошти відсутні, не здійснює господарської діяльності, до ДПІ звітує з нульовими показниками результатів господарської діяльності та не сплачує заборгованість з податків і зборів.

Кредитором подано до суду докази заборгованості боржника в сумі 21253.95грн., а саме розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (а.с.20-44), рішення про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату страхових внесків (а.с. 45-49) документи виконавчого провадження та інші.

Про припинення підприємницької діяльності боржником свідчать звітні дані боржника до ДПІ, які здаються боржником на бланках звітності із прочерками в показниках результатів господарської діяльності та довідка ДПІ у Голопристанському районі від 15.04.2008р., що боржник звітує про відсутність результатів господарської діяльності з 01.01.2004р.; акти про відсутність керівних органів за адресою реєстрації боржника, відомості із місцевої ради про відсутність земельних ділянок у боржника для здійснення сільгоспвиробництва, дані БТІ про відсутність зареєстрованих за боржником об'єктів нерухомого майна, наказ про звільнення керівника з посади від 23.04.2007р. та інші докази.

Представник боржника визнав грошові вимоги та підтвердив факт припинення підприємницької діяльності, яку, на його твердження припинив у зв'язку із протиправним вилученням із його володіння майнових активів.

Заява кредитора підлягає задоволенню, у зв'язку із наявністю ознак банкрутства, передбачених ст.52 Закону.

Так, згідно п.1 та п.2 ст.52 Закону у разі, якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань. Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру.

За результатами розгляду заяви кредитора та відзиву боржника у підготовчому  засіданні судом встановлено, що заборгованість не погашена, не може бути погашена  (списана з боржника)  інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом  в порядку,  передбаченому  Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суд зазначає, що боржник –є суб'єктом підприємницької діяльності, та юридичною особою, зареєстрований Голопристанською районною державною адміністрацією 29.03.2000р., код ЄДРПОУ  30903850, отже є суб'єктом банкрутства.

Відповідно  до  ст.1 Закону   банкрутство  -  це    визнана    господарським    судом   неспроможність боржника  відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом  вимоги  кредиторів  не   інакше  як через застосування  ліквідаційної  процедури.

Оцінивши фактичні обставини справи та  матеріали справи у відповідності до ст.43 ГПК України суд визнає, що ліквідація має бути здійснена  через застосування положень ст.52 Закону.

          Від арбітражного керуючого Білоусова Ігоря Валентиновича надійшла заява до суду про згоду на призначення його ліквідатором банкрута. Вказане клопотання судом задовольняється.

При порушенні провадження у справі судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

В силу мораторію припиняється  дія будь-яких заходів, спрямованих на  забезпечення  виконання  грошових  зобов'язань  та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), а тому суд звільняє активи боржника від податкової застави.

Суд зазначає, що відповідно до ч.2 ст.65 Закону України «Про виконавче провадження»у випадку ліквідації боржника - юридичної особи внаслідок   визнання   боржника   банкрутом,  виконавчий  документ передається  до ліквідатору для  вирішення  питання  про подальший порядок виконання рішення у встановленому   законодавством   порядку.  

Керуючись підпунктом "з" підпункту  8.7.1  пункту 8.7 статті 8 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»,  ст.12, 22-24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,  ст.86 ГПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимоги Управління Пенсійного Фонду України в Голопристанському районі у розмірі - 21253,95 грн.

2. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірму "Скіф", ЄДРПОУ 30903850, вул. Перемоги, 1, с. Пам'ятне, Голопристанського району Херсонської області.  

3. Відкрити  ліквідаційну  процедуру.

4. Призначити арбітражного керуючого Білоусова Ігоря Валентиновича ліквідатором банкрута.

5. Звільнити  з податкової застави активи  платника  податків - Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма "Скіф", ЄДРПОУ 30903850, вул. Перемоги, 1, с. Пам'ятне, Голопристанського району Херсонської області.

6. Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених ст.ст.22-32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, прийняти від ДВС виконавчі документи, про наявність яких  зазначити у звіті та включити до реєстру вимог кредиторів.

Здійснити заходи щодо витребування від колишніх керівників документів бухгалтерсько-господарської діяльності, відомостей про майнові активи банкрута та інше з метою проведення аналізу і визначення причин банкрутства.

Звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

7. Призначити наступне засідання для розгляду і затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута на 25.11.2008 р. на 11:00 год. в приміщенні господарського суду Херсонської області м. Херсон, вул. Горького, 18, каб.214.

8. Постанову надіслати: прокурору; кредитору; боржнику; ліквідатору Білоусов І.В.; ВДВС Голопристанського РУЮ; Херсонському сектору з питань банкрутства; державному реєстратору.

          Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення22.04.2008
Оприлюднено27.05.2008
Номер документу1635918
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/89-б-08

Постанова від 17.12.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 08.12.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 12.08.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 22.04.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні