Постанова
від 20.05.2008 по справі 9/295-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/295-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"20" травня 2008 р.                                                           Справа № 9/295-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Шевченко М.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу        за позовом Державної податкової інспекції у м.Херсоні

до Виробничо-комерційного підприємства фірми "Монада", м. Херсон  

про припинення юридичної особи

За участю представників сторін:

від позивача-   Мкртчян Л.С. державний податковий інспектор дов.№3806/9/10-105 від 19.03.2008р.

відповідача- не прибув

Суть спору: Позивач просить припинити юридичну особу Виробничо-комерційного підприємства фірми "Монада", посилаючись на неподання ним податкової звітності з 07.07.2005 року.

          Позов заявлено на підставі п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”.

Представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не прибув, про причии своєї неявки суд не повідомив.

          За таких обставин розгляд справи здійснюється за наявними в ній доказами відповідно до  ч. 6 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Дослідивши матеріали справи, суд

                                       В С Т А Н О В И В:

          Виробничо-комерційне підприємство фірма "Монада" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності  Херсонським виконкомом 30.11.1994р.  

          З 01.02.1995 року державною податковою інспекцією у м. Херсоні  відповідача взято на облік  

      Відповідач з 07.07.2005 року не подає податкову звітність до державної податкової інспекції, що підтверджується актом №211/151 від 20.03.2008р. Такий стан призводить до втрати контролю з боку держави за прибутками відповідача та  надходженнями до  Державного бюджету України.  

          Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків та зборів зобов'язані подавати до  державних податкових  органів декларації та  бухгалтерську звітність, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

          Такими платниками  податків згідно ст. 4 Закону України “Про систему оподаткування  є  юридичні і фізичні особи, на яких  чинним законодавством покладений обов'язок сплачувати податки і збори.

Згідно ч.1 п.15 ст.58 Господарського кодексу України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійсненню діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках передбачених законом.  

          Відповідно до п.1 ст.59 ГК України припинення діяльності суб”єкта господарювання здійснюється у випадках передбачених цим кодексом –за рішенням суду.

          Згідно п. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІУ неподання суб”єктом підприємницької діяльності на протязі року в державну податкову інспекцію податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

          У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови, та повідомлено представнику позивача про час та місце виготовленя постанови в повному обсязі.  

          На підставі викладеного, п.15 ст.58 , п.1 ст. 59 ГК України та  керуючись ст.ст. 71, 94, 98, 158, 160-163, 167, п.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                               ПОСТАНОВИВ:

       1.          Припинити підприємницьку діяльність суб”єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Виробничо-комерційного підприємства фірми "Монада" (код ЄДРПОУ –22740163).

       2.          Копію постанови після набрання  нею законної сили надіслати державному реєстратору.

          Постанова набирає  законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

      Заява про  апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                              С.В. Ребриста

Постанову складено в повному обсязі 21.05.2008р.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення20.05.2008
Оприлюднено28.05.2008
Номер документу1639803
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/295-ап-08

Постанова від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні