Постанова
від 24.05.2011 по справі 4-332/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-332/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.05.2011 суддя Подільськог о районного суду м. Києва Войт енко Т.В., при секретарі - Вол ошину В.М., за участю прокурора - Живіло В.В., розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і подання слідчого СВ ПМ ДПІ у Подільському районі м.Києва Новачука С.А. про проведе ння обшуку житла за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення п редметів та документів, які м ають значення для встановлен ня істини по кримінальній сп раві, порушеній за фактом фік тивного підприємництва ТОВ « Компанія «Інкомлайн-ЛТД», ТО В «Альтагруп Лімітед-Т», ТОВ « Профісистем-М» за ознаками с кладу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, за фактом у хилення від сплати податків в особливо великих розмірах, скоєного службовими особами ПП «Фірма АФА» за ч. 3 ст. 212 КК Ук раїни, та за фактом підроблен ня документів ТОВ «Прінт-Ком » за ч. 1 ст. 358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ПМ ДПІ у Поділь ському районі м.Києва Новач ук С.А. за згодою заступника прокурора Подільського рай ону м.Києва Мельніченка М.І ., вніс до суду подання про пр оведення обшуку в житлі ОСО БА_3 за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення бухгалтерсь ких документів та інших перв инних документів ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД», ТОВ «Ільфаком », ТОВ «Радіосистема», речей, м атеріальних цінностей здобу тих злочинним шляхом, а також техніки із встановленою сис темою клієнт-банк підприємст в, які мають значення для вста новлення істини по криміналь ній справі №77-00183, порушеній за ф актом фіктивного підприємни цтва ТОВ «Компанія «Інкомлай н-ЛТД», ТОВ «Альтагруп Ліміте д-Т», ТОВ «Профісистем-М» за оз наками складу злочину, перед баченого ч. 2 ст. 205 КК України, з а фактом умисного ухилення в ід сплати податків в особлив о великих розмірах, скоєного службовими особами ПП «Фірм а «AFA». за ч. 3 ст. 212 КК України, та з а фактом підроблення докумен тів ТОВ «Прінт-Ком» за ч. 1 ст. 358 К К України.

В судовому засіданні слідч ий подання підтримав, прокур ор також просив подання задо вольнити з викладених у ньом у підстав.

Вивчивши подання, матеріал и кримінальної справи, вислу хавши слідчого, прокурора, вв ажаю, що подання підлягає зад оволенню з наступних підстав .

З матеріалів подання вбача ється, що в провадженні СВ ПМ Д ПІ у Подільському районі м. Ки єва знаходиться кримінальна справа № 77-00183 порушена за факто м фіктивного підприємництва ТОВ «Компанія «Інкомлайн-ЛТ Д» (код ЄДРПОУ 35790504), ТОВ «Альтаг руп Лімітед-Т» (код ЄДРПОУ 35792056), ТОВ «Профісистем-М» (код ЄДРП ОУ 35644739) за ознаками складу злоч ину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, за фактом умисного у хилення від сплати податків в особливо великих розмірах, скоєного службовими особам и ПП «Фірма «AFA», та за фактом пі дроблення документів ТОВ «Пр інт-Ком» за ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим слідством встан овлено, що невстановлені слі дством особи, що діяли від іме ні ТОВ «Альтагруп Лімітед-Т» та ТОВ «Прим-Трейдполіс» в пе ріод 2008-2009 років перераховувал и грошові кошти з рахунків да них підприємств на рахунок П П «Фірма «Афа» нібито за купі влю скретч карток, які потім с лужбові особи ПП «Фірма «Афа » перерахували на підприємст ва-провайдерів скретч карток .

В подальшому, підприємства -провайдери скретч карток пе редали продукцію службовим о собам ПП «Фірма «Афа».

Разом з тим, ПП «Фірма «Афа» дані картки згідно видатков их накладних та довіреностей передавав начебто службовим особам ТОВ «Альтагруп Ліміт ед-Т» та ТОВ «Прим-Трейдполіс », а насправді вони реалізову вались фізичним особам підпр иємцям на ринку «Караваєві д ачі», які за отримані скретч к артки, які їм документально н е належать, передавали готів ку службовим особам ПП «Фірм а «АФА».

Разом з цим, до кримінальної справи залучено матеріали Д епартаменту боротьби з відми вання доходів, одержаних зло чинним шляхом ДПА України, що до проведення невстановлени ми слідством особами, що діли від імені ТОВ «Компанія «Інк омлайн-ЛТД», ТОВ «Альтагруп Л імітед-Т», ТОВ «Прим-Трейдпол іс», ТОВ «Профісистем-М», ПП «Н ікобуд», ПП «Шляхбуд» операц ій з документального оформле ння купівлі-продажу скретч к арток поповнення рахунків мо більного зв' язку у ТОВ «Ла йн Сервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 360 16774) та ТОВ «Ільфаком» (код ЄДРП ОУ 37166048).

Встановлено, що засновнико м та директором ТОВ «Лайн С ервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 36016774, за реєстроване в м. Києві), ТО В «Ільфаком» (код ЄДРПОУ 37166048, за реєстроване в м. Києві), ТО В «Радіосистема» (код ЄДРПОУ 36074999, зареєстроване в м. Хмель ницький) являється одна осо ба - ОСОБА_5.

ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» т а ТОВ «Ільфаком» в особі ОС ОБА_5 здійснює діяльність з придбання скретч карток у ТО В «Радіосистема», яке придба ває скретч картки у ЗАТ «Ки ївстар Дж.Ес.Ем».

В подальшому встановлено, щ о ОСОБА_5 як директор ТОВ « Лайн Сервіс ЛТД» і ТОВ «Іл ьфаком» здійснює лише докуме нтальне оформлення операцій з придбання скретч карток у с амої себе як директора ТОВ «Р адіосистема», а фактично реа лізовує скретч картки за гот івку через мережу торгівельн их об' єктів та автозаправни х станцій в м. Хмельницький.

Разом з цим встановлено, що ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» і ТО В «Ільфаком» формує податков ий кредит від операцій з прид бання скретч карток у ТОВ «Ра діосистема» та в свою чергу ф ормує податкові зобов' язан ня даних підприємств шляхом документального оформлення операцій із рядом суб' єкті в господарської діяльності У країни щодо надання маркетин гових послуг, щодо продажу ме талопрокату, будівельних мат еріалів, хімічної продукції тощо.

При цьому суб' єкти господ арської діяльності України о тримують право на формування податкового кредиту від нач ебто отриманих послуг і това ру від ТОВ «Лайн Сервіс ЛТ Д» і ТОВ «Ільфаком» здійснюю чи перерахування грошових ко штів на рахунки зазначених п ідприємств.

В подальшому ОСОБА_5 як з асновник та директор ТОВ «Л айн Сервіс ЛТД» ТОВ «Ільфак ом» і ТОВ «Радіосистема», пер ераховує грошові кошти отрим ані від різних суб' єктів го сподарської діяльності Укра їни на рахунок ЗАТ «Київста р Дж.Ес.Ем» за скретч картки , здійснює реалізацію карток через торгівельні мережі за готівку, яку повертає службо вим особам ряду суб' єктів г осподарювання.

Слідством встановлено, що у здійсненні протиправної дія льності ОСОБА_5 допомагає ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, п рописаний за адресою: АДРЕС А_1, який будучи оформленим п рацівником ТОВ «Лайн Серві с ЛТД» (код ЄДРПОУ 36016774) фактич но займається обліком грошов их коштів отриманих від скри тої реалізації скретч карток на підприємстві ТОВ «Радіос истема» та ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД», здійснює операції з г рошовими коштами використов уючи банківську систему «Клі єнт-Банк», виготовлює фіктив ні документи на реалізацію т оварів, робіт, послуг та ТМЦ.

Фактично ОСОБА_3 прожив ає разом із сім' єю за адресо ю: АДРЕСА_1, яка належить на праві приватної власності й ого батькові ОСОБА_7 згідн о свідоцтва про право на квар тиру від 16.06.1998.

З огляду на наявність доста тніх даних про те, що в квартир і працівника ТОВ «Лайн Серв іс ЛТД» ОСОБА_3 можуть зн аходитись бухгалтерські док ументи та інші первинні доку менти ТОВ «Лайн Сервіс ЛТ Д», ТОВ «Ільфаком» і ТОВ «Раді осистема», речі, матеріальні цінності здобуті злочинним шляхом, а також техніка із вст ановленою системою клієнт-ба нк підприємств, які мають зна чення для встановлення істин и по кримінальній справі та з метою не допущення їх знищен ня, суд приходить до висновку , що подання слідчого підляга є задоволенню.

Керуючись ст. 177 КПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Провести обшук в жи тлі за адресою: АДРЕСА_1, в я кій проживає ОСОБА_3 з мет ою виявлення предметів та до кументів, які мають значення для встановлення істини по к римінальній справі №77-00183.

Постанова оскарженню не пі длягає.

СУДДЯ Войтенко Т. В.

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено02.07.2011
Номер документу16398787
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-332/11

Постанова від 18.03.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Мозолевська О. М.

Постанова від 12.10.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 22.09.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Гончар М. С.

Постанова від 03.05.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Черниш О. Л.

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

Постанова від 21.02.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

Постанова від 26.12.2011

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 05.01.2012

Кримінальне

Єнакіївський міський суд Донецької області

Ференчук О. В.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Н. І.

Постанова від 28.10.2011

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Хіневич В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні