Постанова
від 20.05.2008 по справі 6/101-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/101-Б-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" травня 2008 р.                                                             Справа № 6/101-Б-08

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу   

за заявою:  Державної податкової інспекції у м. Херсоні, ЄДРПОУ 21296163, вул.І.Кулика, 143-А, м. Херсон,

до:  Приватного підприємства "Бласт", ЄДРПОУ 22741317, вул. Фритаун, 80, корп. 1, кв. 10, м. Херсон,

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредитора: Шевченко К.В., дов. № 15415/9/10-105 від 28.12.07 р. Лехан А.С., дов. № 195/9/10-105 від 09.01.08 р.;  

від боржника: не прибув;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 06.05.2008 р.

Кредитор висунув вимогу про визнання боржника банкрутом відповідно до процедури, передбаченої ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”, далі Закон., т.я. боржник з січня 2001 р. припинив свою господарську діяльність.

Доказами відсутності боржника є дані ДПІ про відсутність керівних органів за місцем його державної реєстрації, не подання звітності з січня 2001 р. та непогашення у зв'язку з цим заборгованості перед бюджетом, що відповідно до ст. 52 Закону є ознакою банкрутства.

Кредитором подано до суду докази заборгованості, а саме: корінці першої та другої податкових вимог; рішення ДПІ про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення податкового боргу; корінці податкових повідомлень-рішень; докази відсутності у боржника майнових активів та інші докази, які вказують на ознаки банкрутства.

Відповідно до розрахунків ДПІ заборгованість боржника з податків і зборів становить 2550,00 грн.

За результатами розгляду заяви  в підготовчому  засіданні судом встановлено, що заборгованість не погашена, не може бути погашена  (списана з боржника)  інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом  в порядку,  передбаченому  Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суд зазначає, що боржник здійснював підприємницьку діяльність,  є юридичною особою, зареєстрований Херсонським міськвиконкомом 20.12.1994 р., код ЄДРПОУ 22741317 отже є суб'єктом банкрутства.

Відповідно до ст.1 Закону банкрутство - це визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом  вимоги  кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Суд констатує, що у фінансово-економічному стані боржника існують ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Суд враховує, що підприємництво - це систематична діяльність, яка ставить за мету отримання прибутку, за рахунок якого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можливість провадити господарську «майнову» діяльність. Припинення діяльності і відсутність прибутку - це мінімально достатні ознаки нездатності підприємства здійснювати підприємницьку діяльність, ознаки банкрутства даного суб'єкта господарювання.

Оцінивши фактичні обставини справи та  матеріали справи у відповідності до ст.43 ГПК України суд визнає, що ліквідація має бути здійснена  через застосування положень ст.52 Закону.

          Херсонський сектор з питань банкрутства подав пропозицію про призначення ліквідатором банкрута Косовського В'ячеслава Станіславовича, із його заявою про згоду на таке призначення, яке суд задовольнив.

При порушенні провадження у справі судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

В  силу  мораторію  припиняється  дія будь-яких заходів, спрямованих на  забезпечення  виконання  грошових  зобов'язань  та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), а тому суд звільняє активи боржника від податкової застави.

Суд зазначає, що відповідно до ч.2 ст.65 Закону України «Про виконавче провадження»у випадку ліквідації боржника - юридичної особи внаслідок   визнання   боржника   банкрутом,  виконавчий  документ передається  ліквідатору для  вирішення  питання  про подальший порядок виконання рішення у встановленому   законодавством   порядку.  

Керуючись підпунктом "з" підпункту  8.7.1  пункту 8.7 статті 8 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», ст.12, 22-24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,   ст.86 ГПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимоги державної податкової інспекції у м. Херсоні в розмірі - 2550,00 грн.

2. Визнати банкрутом Приватне підприємство "Бласт", ЄДРПОУ 22741317, вул. Фритаун, 80, корп. 1, кв. 10, м. Херсон.

3. Відкрити  ліквідаційну  процедуру.

4. Призначити арбітражного керуючого Косовського В'ячеслава Станіславовича ліквідатором банкрута.

5. Звільнити  з податкової застави активи  платника  податків - банкрута  Приватного підприємства "Бласт", ЄДРПОУ 22741317, вул. Фритаун, 80, корп. 1, кв. 10, м. Херсон.

6. Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених ст.ст.22-32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, прийняти від ДВС виконавчі документи, про наявність яких  зазначити у звіті та включити до реєстру вимог кредиторів.

Звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

7. Призначити наступне засідання для розгляду і затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута на 20.11.2008 р. на 10:00 год. в приміщенні господарського суду Херсонської області м. Херсон, вул. Горького, 18, каб.214.

8. Постанову надіслати: кредитору; боржнику; ліквідатору Косовському В.С.; ВДВС Комсомольського РУЮ в м. Херсоні; державному реєстратору; Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

          Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення20.05.2008
Оприлюднено28.05.2008
Номер документу1639944
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/101-б-08

Постанова від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні