Постанова
від 10.06.2011 по справі 2а/0570/9022/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 червня 2011 р. справа № 2а/0570/9022/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Масло І .В.

при секретарі Грішає ві Є.Є.

за участю представника по зивача Турти В.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17, адмі ністративну справу за позово м Державної податкової інспе кції у Кіровському районі м. Д онецька до товариства з обме женою відповідальністю «Пан і-Ота» про припинення юридич ної особи, -

В С Т А Н О В И В:

31.05.2011 Державна податкова інс пекція у Кіровському районі м. Донецька звернулась до суд у з позовом до товариства з об меженою відповідальністю «П ані-Ота» про припинення юрид ичної особи, мотивуючи свої в имоги тим, що зазначена юриди чна особа зареєстрована 17.12.2009 і перебуває на обліку в податк овій інспекції як платник по датків. З травня 2010 року відпов ідачем не подавалася звітніс ть щодо обчислення і сплати п одатків і інших обов' язкови х платежів. Заборгованості п еред бюджетом відповідач не має. Просили припинити юриди чну особу товариство з обмеж еною відповідальністю «Пані -Ота» (а.с. 2).

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав та просив задов ольнити їх у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся суд ом належним чином. Заяв про ві дкладення розгляду справи аб о про розгляд справи за його в ідсутності до суду не надход ило. За таких обставин суд вва жає за можливе розглянути сп раву за відсутності представ ника відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши надані докази т а оцінивши їх за своїм внутрі шнім переконанням, суд встан овив наступне.

ТОВ «Пані-Ота» є юридичною о собою, 17.12.2009 зареєстроване Вико навчим комітетом Донецької м іської ради, що підтверджуєт ься свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи с ерії А 01 № 434419 (а.с. 7). 21.12.2009 підприємс тво включене до ЄДРПОУ за № 368884 77, що підтверджується довідко ю з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України № 213233 (а.с. 3).

Відповідач взятий на облік до ДПІ у Кіровському районі м . Донецька як платник податкі в з 21.12.2009, що підтверджується до відкою про взяття на облік пл атника податків від 13.05.2011 № 176/29-014 (а .с. 4).

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1. статті 16 Податковог о кодексу України платники п одатків зобов' язані подава ти до контролюючих органів у порядку, встановленому пода тковим та митним законодавст вом, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з об численням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Частиною 2 статті 247 Господар ського кодексу України визна чено, що скасування державно ї реєстрації суб'єкта господ арювання провадиться за ріше нням суду, що є підставою для л іквідації даного суб'єкта го сподарювання відповідно до с татті 59 цього Кодексу.

Крім того, ст. 110 Цивільного к одексу України також передба чена ліквідація юридичної ос оби за рішенням суду у випадк ах, встановлених законом.

Пунктом 20.1 ст. 20, пунктом 67.2 ста тті 67 Податкового кодексу Укр аїни передбачено право орган ів державної податкової служ би в установленому законом п орядку звертатися до суду пр о винесення судового рішення щодо припинення підприємниц ької діяльності фізичних осі б - підприємців.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” ДПІ у Кіровсько му районі м. Донецька уповнов ажена здійснювати контроль з а своєчасністю подання платн иками податків бухгалтерськ их звітів і балансів, податко вих декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язан их з обчисленням податків, ін ших платежів, а також перевір яють достовірність цих докум ентів щодо правильності визн ачення об'єктів оподаткуванн я і обчислення податків, інши х платежів.

Частиною другою статті 38 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців" пе редбачені підстави для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Отже, з урахуванням наведен их норм, органи державної под аткової служби у випадку неп одання суб' єктом господарю вання протягом року податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону мають право звер нутись до суду із позовом щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи.

Згідно з актом ДПІ у Кіровсь кому районі м. Донецька від 13.05. 2011 № 38/15-114-19, відповідач не подає по даткову звітність з травня 2010 року, тобто більше року (а.с. 5).

Як вбачається з облікової к артки ТОВ «Пані-Ота», відпові дач станом на 13.05.2011 заборговано сті з платежів перед бюджето м не має (а.с. 6).

Таким чином, оскільки судом встановлено, що ТОВ «Пані-Ота » не подає протягом року орга нам державної податкової слу жби документи фінансової зві тності відповідно до закону, суд приходить до висновку пр о необхідність припинення ці єї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцезнаходженням юридично ї особи для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення. Дата надх одження відповідного судово го рішення вноситься державн им реєстратором до журналу о бліку реєстраційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Кіровському ра йоні м. Донецька до товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Пані-Ота» про припинення юридичної особи - задоволь нити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Пані-Ота» (ЄДР ПОУ 36888477; юридична адреса: вул . Кірова, буд. № 198, кв. 2 м. Донецьк , 83011).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше но її повний текст у судовому засіданні 10 червня 2011 року в пр исутності представника пози вача.

Апеляційну скаргу на поста нову може бути подано до Доне цького апеляційного адмініс тративного суду через Донець кий окружний адміністративн ий суд протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до суду апеляці йної інстанції.

Суддя Масло І.В.

Дата ухвалення рішення10.06.2011
Оприлюднено23.06.2011
Номер документу16404738
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/9022/2011

Постанова від 10.06.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Масло І.В.

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Масло І.В.

Ухвала від 02.06.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Масло І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні