Постанова
від 08.06.2011 по справі 2а-0870/2353/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 червня 2011 року 16:20 Справа № 2а-0870/2353/ 11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Бойче нко Ю.П., за участю секретаря с удового засідання - Сокол О .О. та представників:

позивач: не з' явився

відповідач: не з' явився

розглянувши у судовому зас іданні адміністративну спра ву

за позовом Державної подат кової інспекції у Орджонікід зевському районі м. Запоріжж я

до Гаражного ко оперативу «Мікро»

про припинення ю ридичної особи,

ОБС ТАВИНИ СПРАВИ:

14 квітня 2011 року Державна под аткова інспекція у Орджонікі дзевському районі м. Запо ріжжя (далі - позивач) зверну лася до Запорізького окружно го адміністративного суду з позовною заявою до Гаражного кооперативу «Мікро» (далі - відповідач) в якій просить пр ипинити юридичну особу Гараж ний кооператив «Мікро».

В якості підстави для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, позива ч зазначив неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій та документів фінан сової звітності відповідно д о закону.

Ухвалою Запорізького окру жного адміністративного суд у від 18 квітня 2011 року позовну з аяву Державної податкової ін спекції у Орджонікідзевсько му районі м. Запоріжжя залише но без руху та встановлено ст рок для усунення недоліків д о 10 травня 2011 року.

Ухвалою суду від 11 травня 2011 р оку відкрито провадження у а дміністративній справі №2а-0870 /2353/11, закінчено підготовче про вадження та призначено справ у до судового розгляду на 24 тр авня 2011 року.

24 травня 2011 року розгляд спра ви відкладався на 08 червня 2011 р оку.

Позивач у судове засідання не з' явився, направив суду к лопотання про розгляд справи без участі його уповноважен ого представника, позовні ви моги підтримує у повному обс язі.

Відповідач у судове засіда ння повторно не з' явився, пи сьмові заперечення на позов не направив, про причини неяв ки суду не повідомив. Повістк и про виклик до суду направля лися відповідачу за адресою, внесеною відповідачем до Єд иного державного реєстру юри дичних та фізичних осіб - пі дприємців. Відповідно до ч. 8 с т. 35 КАС України така адреса вв ажається достовірною, а пові стка, направлена за нею, вруче ною юридичній особі.

Відповідно до положень ста тті 128 КАС України справа вирі шується на підставі наявних в ній доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Суддя, розглянувши подані д окументи і матеріали, всебіч но і повно з' ясувавши всі фа ктичні обставини, на яких ґру нтується позов, об' єктивно оцінивши докази, які мають юр идичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, встановив наявність дос татніх підстав для прийняття законного та обґрунтованого рішення.

ВСТАНОВИВ:

Гаражний кооператив «Мікр о» (ЄДРПОУ 36141525) зареєстровано В иконавчим комітетом Запоріз ької міської ради 11 вересня 2008 року як юридична особа.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Орджон ікідзевському районі м . Запоріжжя від 25 березня 2011 рок у № 4598/10-28-213 відповідачем податко ва звітність до органів держ авної податкової служби не н адавалась з вересня 2008 року. За боргованість по податковим п латежам перед бюджетом та де ржавними цільовими фондами у відповідача відсутня, що під тверджується довідкою Держа вної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя від 23 березня 2011 ро ку щодо заборгованості.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками п одатків визнаються фізичні о соби (резиденти і нерезидент и України), юридичні особи (рез иденти і нерезиденти України ) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об' єкти оподаткування або провадять діяльність (оп ерації), що є об' єктом оподат кування згідно з цим Кодексо м або податковими законами, і на яких покладено обов' язо к із сплати податків та зборі в згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право, у випадках, встан овлених законом, звертатись до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни “ Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців ”, під ставою для постановлення суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичн ої особи є неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону, а також наявність в Єд иному державному реєстрі зап ису про відсутність юридично ї особи за вказаним її місцез находженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась до органів дер жавної податкової служби біл ьше року, а саме з вересня 2008 ро ку.

Таким чином суд дійшов висн овку, що адміністративний по зов підлягає задоволенню.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7- 12, 14, 86, 158 - 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м. Запоріжжя до Гаражного к ооперативу «Мікро» про припи нення юридичної особи задово льнити.

Припинити юридичну особу Г аражний кооператив «Мікро» ( вул. Тбіліська, буд. 9, кв. 39, м. За поріжжя, 69001, ЄДРПОУ 36141525).

Постанова набирає законно ї сили і є остаточною після за кінчення строку подання апел яційної скарги, якщо вона не б ула подана у встановлений ст рок. У разі подання апеляційн ої скарги постанова, якщо її н е скасовано, набирає законно ї сили після повернення апел яційної скарги, відмови у від критті апеляційного провадж ення або набрання законної с или рішенням за наслідками а пеляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови а пеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кільк ості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ю .П.Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.06.2011
Оприлюднено23.06.2011
Номер документу16405002
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/2353/11

Постанова від 08.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 24.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 11.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні