Постанова
від 08.06.2011 по справі 4246/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 08 червня 2011 р.                                                                                 № 2-а- 4246/11/2070  

Харківський окружний адміністративний суд  у складі:

Головуючого судді - Бідонько А.В.,

при секретарі судового засідання - Дейнеко Т.В.  

          розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ-ОІЛ", третя особа Державний реєстратор виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Дзержинському районі м. Харкова звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ-ОІЛ", третя особа Державний реєстратор виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради, в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача.

В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначив, що відповідач ТОВ "ІНВЕСТ-ОІЛ" зареєстровано виконавчим комітетом Харківської міської ради та перебуває на обліку як платник податків у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова. Відповідач ухиляється від подання інформації про своє місцезнаходження, що перешкоджає своїми діями державі здійснювати контроль за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати податків зборів (обов"язкових платежів), а також неподаткових платежів, що виключає своєчасне виявлення та відвернення правопорушень та злочинів у сфері оподаткування.

 Представник позивача в судове засідання не з’явився про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином. До канцелярії суду надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

 Представник відповідача в судове засідання не з’явився про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином. До канцелярії суду надійшли конверти 12.05.11 р. та 31.05.11 р. з поштовою відміткою проте, що відповідач за зазначеною адресою не значиться. Відповідно до ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин вважається, що така повістка вручена належним чином.

Третя особа Державний реєстратор виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради           в судове засідання не з’явився про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  ТОВ "ІНВЕСТ-ОІЛ" місцезнаходження: 61054, Харківська область, місто Харків, вулиця Бакуліна, будинок, 1, зареєстроване виконавчим комітетом Харківської міської ради 11.01.05 р. за № 14801020000005591. Також у вказаній довідці міститься запис: 30.12.08 р. № 14801430002005591 внесено інформацію про  відсутність  юридичної особи за вказаною адресою.

Згідно довідки ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова № 981-11/9/29-019 від 01.03.11 р. ТОВ "ІНВЕСТ-ОІЛ" перебуває на обліку у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова з 08.02.05 р. за № 15294.

Відповідно до довідки ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова №985-15/9/29-015 від 01.03.11 р. відповідач має податковий номер 33290786, розрахунковий рахунок відсутній.

Згідно ст. 93 Цивільного кодексу України , місцезнаходження юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи та здійснення управління і обліку.

Статтею 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" визначено, що місцезнаходження юридичної особи - це адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Приписами ч. 2 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" встановлено, що в Єдиному державному реєстрі містяться відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, тому цей законодавчий акт в обов’язковому порядку зобов’язує суб’єкта підприємницької діяльності у встановленому порядку надавати до державного реєстратора відомості щодо зміни місцезнаходження з метою внесення цих змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Відповідно до ч.11 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична  особа  зобов'язана  подавати (надсилати) щороку протягом  місяця,  що  настає  за  датою   державної   реєстрації, починаючи   з   наступного   року,   державному   реєстратору  для підтвердження відомостей про юридичну  особу  реєстраційну  картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

         Згідно  до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою   для   постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема є:  наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відповідач порушив вимоги чинного законодавства, а саме не знаходиться за зареєстрованою адресою, а тому вимоги позивача, щодо припинення юридичної особи ТОВ "ІНВЕСТ-ОІЛ", обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню.

          Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 94, 160-163, 167, 186, 254, Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

      П О С Т А Н О В И В:

          Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ-ОІЛ", третя особа Державний реєстратор виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ-ОІЛ"  (61054, м. Харків, вул. Бакуліна, буд.1, ЄДРПОУ 33290786), зареєстроване виконавчим комітетом Харківської міської ради 11.01.2005 року.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Повний текст постанови буде виготовлений 14 червня 2011 року.

          Суддя                                      Бідонько А.В.

          

Дата ухвалення рішення08.06.2011
Оприлюднено23.06.2011
Номер документу16405640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4246/11/2070

Ухвала від 22.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 22.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 22.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Постанова від 08.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні