Постанова
від 23.06.2011 по справі 2а/0470/4244/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/4244/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Рябчук О.С.

при секретарі Грушко Н.В.

за участю:

представника прокуратури Амур-Нижньодніпровського ра йону м. Дніпропетровська

представника Державної по даткової інспекції у Амур-Ни жньодніпровському районі м. Дніпропетровська

Мархасіної Ю.В.

Тубольцевої О.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Прокурора Амур -Нижньодніпровського району м. Дніпропетровська в інтере сах держави в особі Державно ї податкової інспекції у Аму р-Нижньодніпровському район і м. Дніпропетровська до прив атного підприємства "Завод К ремінь",третя особа: Виконавч ий комітет Кременчуцької міс ької ради Полтавської област і про скасування запису до Єд иного державного реєстру під приємств та організацій Укра їни, -

ВСТАНОВИВ:

08 квітня 2011 року Прокуро р Амур-Нижньодніпровського р айону м. Дніпропетровська в і нтересах держави в особі Дер жавної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська з вернувся до Дніпропетровськ ого окружного адміністратив ного суду з адміністративним позовом до приватного підпр иємства «Завод Кремінь» про скасування запису до Єдиного державного реєстру підприєм ств та організацій України № 15851070003006988 від 07.09.2010 року «Внесення з мін до відомостей про юридич ну особу, що не пов' язані зі з мінами в установчих документ ах», внесеного Виконавчим ко мітетом Кременчуцької міськ ої ради Полтавської області.

Представник прокуратури А мур-Нижньодніпровського рай ону м. Дніпропетровська, пред ставник Державної податково ї інспекції у Амур-Нижньодні провському районі м. Дніпроп етровська в судовому засідан ні позовні вимоги підтримали , просили позов задовольнити в повному обсязі. В обґрунтув ання позовних вимог зазначил и, що відсутність відповідач а за місцезнаходженням, вказ аним в записі до Єдиного держ авного реєстру підприємств т а організацій України № 15851070003006 988 від 07.09.2010 р., свідчить про незак онність зазначеного запису.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився , заперечення на позовну заяв у не надав, про дату, час, місце розгляду справи був повідом лений належним чином, що підт верджується конвертами з ві дміткою про відсутність юрид ичної особи за адресою.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 33 К одексу адміністративного су дочинства України у разі нен адання особами, які беруть уч асть у справі, інформації щод о їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомле ння надсилаються: юридичним особам та фізичним особам-пі дприємцям - за адресою місц езнаходження (місця проживан ня), що зазначена в Єдиному дер жавному реєстрі юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців. У разі відсутності осіб, я кі беруть участь у справі, за т акою адресою вважається, що с удовий виклик або судове пов ідомлення вручене їм належни м чином.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши представника прокуратури Амур-Нижньодніп ровського району м. Дніпропе тровська, представника Держа вної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському ра йоні м. Дніпропетровська, суд приходить до наступного вис новку.

Судом встановлено, що 13.10.2009 ро ку приватне підприємство «За вод Кремінь» включено до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців за реєстраційним номером 10046890127, ідентифікаційни й код 36670665 за адресою: Полтав ська область, місто Кременчу к, Крюківський район, вулиця Б утиріна, будинок 52, квартира 28 - запис № 158851020000006988 (а.с.4).

16.10.2009 року відповідачем було прийнято рішення про внесен ня змін до установчих докуме нтів юридичної особи, про що державним реєстратором внес ено запис 2 до ЄДРПОУ (а.с.4), зокр ема, місцезнаходження відпов ідача зазначено як Дніпропет ровська область, м. Дніпропет ровськ, Амур-Нижньодніпровсь кий район, проспект Воронцов а, будинок 73 - запис № 15851070001006988, ви конаний виконавчим комітето м Кременчуцької міської ради Полтавської області (а.с.4).

Відповідно до запису 4 в Єди ному державному реєстрі юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців № 15851070003006988 від 07.09.2010 р., ви конаному виконавчим комітет ом Кременчуцької міської рад и Полтавської області відпов ідача знято з обліку (а.с.5).

08.11.2010р. працівниками податков ої інспекції проведена перев ірка з питання відповідності юридичної (фактичної) адреси приватного підприємства «За вод Кремінь» його фактичному місцезнаходженню в результа ті якої встановлено, що прива тне підприємство «Завод Крем інь» за адресою: м. Дніпропетр овськ, пр. Воронцова, б. 73 не зна ходиться, фактичне місцезнах одження перевіркою не встано влено, встановити місцезнахо дження не представляється мо жливим (а.с.9).

Позивачем складено п овідомлення форми № 18-ОПП від 18.11.2010р. № 41 про відсутність юриди чної особи за місцезнаходжен ням та зазначено про те, що це повідомлення надсилається д ля проведення заходів згідно з ч.8 ст. 19 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців» ( а.с.10).

Статтями 2, 3 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб-підприємців », встановлено, що відносини, я кі виникають у сфері державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в, регулюються Конституцією України, цим Законом та норма тивно-правовими актами, прий нятими відповідно до цього З акону. Дія цього Закону пошир юється на державну реєстраці ю всіх юридичних осіб незале жно від організаційно-правов ої форми, форми власності та п ідпорядкування, а також фізи чних осіб-підприємців.

Згідно статті 4 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» державна ре єстрація юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців» - засвідчення факту створення або припинення юридичної ос оби, засвідчення факту набут тя або позбавлення статусу п ідприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстр аційних дій, які передбачені цим Законом шляхом внесення відповідних записів до Єдин ого державного реєстру.

Зміни до установчих докуме нтів юридичної особи, а також зміна прізвища та/або по бать кові або місця проживання фі зичної особи-підприємця підл ягають обов' язковій держав ній реєстрації шляхом внесен ня відповідних змін та запис ів до Єдиного державного реє стру в порядку, встановленом у цим Законом ( частина 3 статт і 4).

Відповідно до ч. 2 ст. 87 Цивіль ного кодексу України установ чим документом товариства є затверджений учасниками ста тут. У статуті вказуються най менування юридичної особи, ї ї місцезнаходження, адреса, о ргани управління, їх компете нція, порядок прийняття ними рішень, порядок вступу до тов ариства та виходу з нього.

Згідно до статті 31 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» державна реєстрація юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців визначає умови скасування де ржавної реєстрації змін до у становчих документів юридич ної особи. Так, у разі постанов лення судового рішення щодо скасування рішення засновни ків (учасників) юридичної осо би або уповноваженого ними о ргану про внесення змін до ус тановчих документів юридичн ої особи, або про визнання пов ністю або частково недійсним и змін до установчих докумен тів юридичної особи суд у ден ь набрання законної сили суд овим рішенням надсилає його державному реєстратору для в несення запису про судове рі шення щодо скасування держав ної реєстрації змін до устан овчих документів юридичної о соби.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» - якщо від омості, які підлягають внесе нню до Єдиного державного ре єстру, були внесені до нього, т о такі відомості вважаються достовірними.

Судом встановлено, що рішен ня відповідача щодо зміни мі сцезнаходження, прийняте від повідачем, на підставі якого внесено запис 4 № 15851070003006988 від 07.09.2010 року до ЄДРПОУ, не визнавалос ь недійсним у встановленому законодавством порядку, уста новчий документ (статут) прив атного підприємства «Завод К ремінь» є дійсним.

Відповідно до статті 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців» від сутність підприємства за зар еєстрованою адресою є підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством юридичної особи.

Державні органи згідно з ч . 2 ст. 19 Конституції України зоб ов' язані діяти лише на підс таві, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конст итуцією України та законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її позов ні вимоги та заперечення.

Запис до Єдиного державног о реєстру підприємств та орг анізацій України № 15851070003006988 від 07.09.2010 року «Внесення змін до від омостей про юридичну особу, щ о не пов' язані зі змінами в у становчих документах» внесе ний Виконавчим комітетом Кре менчуцької міської ради Полт авської області про зняття п ідприємства з обліку внесени й у відповідності до вимог за конодавства.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги про скасуван ня запису 4 до Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в № 15851070003006988 від 07.09.2010 року є необґру нтованими та такими, які не пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

Керуючись ст.ст. 10, 12, 52, 71, 86, 91, 94, 122, 160, 161, 162, 163,167 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні адмініс тративного позову Прокурора Амур-Нижньодніпровського ра йону м. Дніпропетровська в ін тересах держави в особі Держ авної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському ра йоні м. Дніпропетровська до п риватного підприємства «Зав од Кремінь» про скасування з апису 4 до Єдиного державного реєстру підприємств та орга нізацій України № 15851070003006988 від 07.09. 2010 року - відмовити повністю .

Копію постанови направити сторонам по справі.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова виготовлена у по вному обсязі 15.06.2011 року.

Суддя (підпис)

О.С. Рябчук

Дата ухвалення рішення23.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16472889
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4244/11

Постанова від 06.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Постанова від 23.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні