Постанова
від 01.06.2011 по справі 0670/4117/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 0670/4117/11

категорія 8.2.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2011 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Чернов а Г.В. ,

при секретарі - Шакалові А.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу за позовом Корост ишівської міжрайонної держа вної податкової інспекції до приватного підприє мства "Авангард-Кор" про стягнення 16564,18 грн.,-

встановив:

Позивач звернувся до су ду з вказаним позовом, в яком у просить стягнути з відпові дача заборгованість перед бю джетом в сумі 16564,18 грн., в т.ч. пен і 625,49 грн. по податках до бюджет у. Вимоги мотивує тим, що відп овідач зареєстрований Корос тишівською районною держав ною адміністрацією як суб'єк т підприємницької діяльност і та як юридична особа перебу ває на обліку в Коростишівсь кій МДПІ як платник податків . Відповідач має узгоджену за боргованість перед бюджетом в зазначеній сумі, яка в добр овільному порядку не погашен а.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав зазна чених в позовній заяві.

Представник відповідача д о суду не з' явився, хоча про ч ас і місце судового розгляду повідомлявся у встановленом у законом порядку. Відповідн о до ст.35 КАС України відповід ача слід вважати належним чи ном повідомленим про час, дат у та місце розгляду справи.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, дослі дивши матеріали справи, вваж ає, що позов підлягає задовол енню з наступних підстав

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач, приват не підприємство "Авангард-Ко р" перебуває на обліку в Корос тишівській МДПІ як платник п одатків, код ЄДРПОУ 33772420.

Згідно довідки податковог о боргу за поданням Житомирс ької митниці в розрізі подат ків ПП "Авангард-Кор" станом на 14.04.2011 року, загальна сума забор гованості по податку на дода ну вартість з товарів, увезен их на територію України суб'є ктами підприємницької діяль ності, складає 10274,76 грн., у т. ч. п еня 489,27 грн. та заборгованість по миту на товари, що ввозятьс я на територію України суб'єк тами підприємницької діяльн ості складає 2860,60 грн., у т. ч. пен я 136,22 грн. На вказані суми митни м органом були виставлені по даткові повідомлення- рішенн я форми "Р" № №7,8 від 26 березня 2010 р оку, які були надіслані відпо відачу та отримані ним 30 бере зня 2010 року, що підтверджуєтьс я підписом уповноваженої осо би ОСОБА_1 у поштовому пов ідомленні. У встановленому ч инним законодавством порядк у вказані податкові повідом лення- рішення не оскаржені.

Крім того, відповідачем сам остійно розраховано та пода но до Коростишівської МДПІ п одаткові декларації з податк у на прибуток, загальна сума з аборгованості, згідно яких с тановить 3258,82 грн., що підтвердж ується довідкою податковог о боргу в розрізі податків ПП "Авангард-Кор" станом на 14.04. 2011 ро ку.

За несвоєчасне подання дек ларації податковим органом виставлене податкове повід омлення-рішення № 0000551640/0 від 23.12.2010 року, згідно якого відповіда чу нараховані фінансові сан кції у розмірі 170,00 грн. Вказане рішення отримане уповноваж еною особою ОСОБА_1 25.12.2010 ро ку, що підтверджується пошто вим повідомленням про вручен ня, та у встановленому чинним законодавством порядку дан е податкове повідомлення-ріш ення відповідачем не оскарж ене.

Встановлено, що на день розг ляду справи в суді підприємс тво заборгувало перед бюджет ом 16564,18 грн., в тому числі пені 625,49 грн.

Статтею 67 Конституції Украї ни встановлено обов'язок кож ного сплачувати податки і зб ори в порядку і розмірах, вста новлених законом.

Відповідно до п.5.1 ст. 5 Закону України "Про порядок погашен ня зобов'язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами" (я кий діяв на час виникнення сп ірних правовідносин), (далі-За кон), податкове зобов'язання, с амостійно визначене платник ом податків у податковій дек ларації, вважається узгоджен им з дня подання такої податк ової декларації.

Відповідно до пп.5.3.1. п.5.3 ст. 5 За кону, платник податків зобов 'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язанн я, зазначену у поданій ним под атковій декларації, протягом десяти календарних днів, нас тупних за останнім днем відп овідного граничного строку, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закону для подання податкової декл арації. У разі визначення под аткового зобов'язання контро люючим органом платник подат ків зобов'язаний погасити на раховану суму податкового зо бов'язання протягом десяти к алендарних днів від дня отри мання податкового повідомле ння, крім випадків, коли протя гом такого строку такий плат ник податків розпочинає проц едуру апеляційного узгоджен ня.

Підпунктом 5.4.1. п. 5.4 ст. 5 Закону передбачено, що узгоджена су ма податкового зобов'язання, не сплачена платником подат ків у строки, визначені цією с таттею, визнається сумою под аткового боргу платника пода тків.

Згідно п.6.1 ст.6 Закону, у разі к оли сума податкового зобов'я зання розраховується контро люючим органом відповідно до статті 4 цього Закону, такий к онтролюючий орган надсилає п латнику податків податкове п овідомлення, в якому зазнача ються підстава для такого на рахування, посилання на норм у податкового закону, відпов ідно до якої був зроблений ро зрахунок або перерахунок под аткових зобов'язань, сума под атку чи збору (обов'язкового п латежу), належного до сплати, т а штрафних санкцій за їх наяв ності, граничні строки їх пог ашення, а також попередження про наслідки їх несплати в ус тановлений строк та граничні строки, передбачені законом для оскарження нарахованого податкового зобов'язання (шт рафних санкцій за їх наявнос ті).

У разі коли платник податкі в не сплачує узгоджену суму п одаткового зобов'язання в ус тановлені строки, податковий орган надсилає такому платн ику податків податкові вимог и (п.п. 6.2.1. п.6.2. ст.6 Закону України " Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами").

Згідно вимог ст.5 Закону, под аткове зобов'язання платника податків, нараховане контро люючим органом відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 цього За кону, вважається узгодженим у день отримання платником п одатків податкового повідом лення, за винятком випадків, в изначених підпунктом 5.2.2 цьог о пункту.

Про необхідність сплатити заборгованість відповідачу направлялись податкові вимо ги: 1/52 від 15.04.2010 року та 2/76 від 27.05.2010 ро ку.

Заборгованість вважається узгодженою, суму заборгован ості не оскаржено, заперечен ня суду не надано.

П. 16.1.4 ст. 16 Податкового кодекс у України від 02.12.2010, № 2755-VI, встанов лено, що платники податків зо бов'язані сплачувати належні суми податків та зборів в стр оки та у розмірах, встановлен их цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Згідно зі п. 95.3. ст. 95 Податково го кодексу України, стягненн я коштів з рахунків платника податків у банках, обслугову ючих такого платника податкі в, здійснюється за рішенням с уду, яке направляється до вик онання органам державної под аткової служби, у розмірі сум и податкового боргу або його частини.

З урахуванням всіх обстави н по справі суд вважає, що позо в обґрунтований та підлягає задоволенню в повному обсязі .

На підставі викладеного, ві дповідно до Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами" від 21.12.2000 року №2181, Податковим кодексом, керу ючись ст.ст. 86, 158 - 163, 167, 254 КАС Україн и, суд,-

постановив:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з приватного підп риємства "Авангард-Кор" на ко ристь держави в особі Корост ишівської міжрайонної держа вної податкової інспекції по датковий борг в сумі 16564,18 грн.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирсь кого апеляційного адміністр ативного суду через Житомирс ький окружний адміністратив ний суд шляхом подачі апеляц ійної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

У разі застосування с удом ч.3 ст. 160 КАС України, а тако ж прийняття постанови у пись мовому провадженні апеляцій на скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії п останови.

Головуючий суддя: Г.В. Чернова

Дата ухвалення рішення01.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16473430
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/4117/11

Постанова від 01.06.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні