Постанова
від 23.05.2011 по справі 1170/2а-1555/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУ ЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 травня 2011 року Спра ва № 1170/2а-1555/11

09:30 год.

Кіровоградський окружни й адміністративний суд у скл аді судді Кармазиної Т.М., розг лянувши у порядку скороченог о провадження справу за адмі ністративним позовом Кірово градської об'єднаної держа вної податкової інспекції до приватного підприємства «Гл орія-Спец-Буд»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суд у з адміністративним позовом , в якому просить припинити юр идичну особу ПП «Глорія-Спец -Буд».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що в порушення вимог чинно го законодавства, відповідач ем більше одного року не пода но до органу державної подат кової інспекції податкову зв ітність та інші документи і в ідомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежі в).

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження нап равлялася відповідачу за адр есою зазначеною в позовній з аяві та витязі з ЄДРПОУ, п роте поштова кореспонденція повернулася до суду з відміт кою «за закінченням терміну зберігання».

Згідно ч.11 ст.35 КАС України у р азі повернення поштового від правлення із повісткою, яка н е вручена адресату з незалеж них від суду причин, вважаєть ся, що така повістка вручена н алежним чином.

Враховуючи те, що протягом с троку, встановленого п.2 ч.5 ст.18 32 КАС України, до суду не надій шло заперечення відповідача проти позову або ж його заява про визнання позову, суд вваж ає необхідним здійснення роз гляду справи за наявними в ма теріалах справи доказами.

Суд, дослідивши письмові до кази, оцінивши повідомлені п озивачем обставини, вважає, щ о позовні вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відача зареєстровано викона вчим комітетом Кіровоградсь кої міської ради 27.01.2009р., що підт верджується свідоцтвом про д ержавну реєстрацію юридично ї особи - ПП «Глорія-Спец-Буд »(а.с.7) та перебуває на обліку у Кіровоградській об'єднані й державній податковій інспе кції (а.с.4).

Відповідно до акту Кіровог радської об'єднаної держав ної податкової інспекції від 25.03.2011р. №8725/10/15-10 відповідач не пода вав податкову звітність з тр авня 2009 року, заборгованості з і сплати податків, зборів (обо в'язкових платежів) не має (а .с.4).

Пунктом 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-V I передбачено право органів д ержавної податкової служби у випадках, встановлених зак оном, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприємц я про визнання недійсними ус тановчих (засновницьких) док ументів суб'єктів господарюв ання.

Згідно пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПК Україн и на платників податків і збо рів (обов'язкових платежів) покладено обов'язок подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежі в).

Пунктом 1 статті 59 Господарс ького кодексу України та час тиною 1 статті 33 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців” від 15.05.2004р. №755-IV (д алі за текстом Закон №755-IV) юрид ична особа припиняється в ре зультаті передання всього св ого майна, прав та обов 'язків іншим юридичним ос обам - правонаступникам у рез ультаті злиття, приєднання, п оділу, перетворення (реорган ізації) або в результаті лі квідації за рішенням, прийн ятим засновниками (учасникам и) юридичної особи або уповно важеним ними органом, за судо вим рішенням або за рішення м органу державної влади, п рийнятим у випадках, передб ачених законом.

У відповідності до ч.2 ст.38 За кону №755-IV підставою для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідачем з травня 2009 року не подано до органу державної п одаткової інспекції податко ву звітність, суд дійшов висн овку, що позовні вимоги є обґр унтованими, підтверджуються належними доказами та підля гають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійснені позиваче м, з відповідача не стягуютьс я.

Враховуючи викладене, судо ві витрати підлягають компен сації за рахунок Державного бюджету України.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 159-163, 167, 183-2, 256 К АС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватне підприємство «Глорі я-Спец-Буд»(код ЄДРПОУ: 36333366).

Судові витрати компенсува ти за рахунок Державного бюд жету України.

Копію постанови направити позивачу, відповідачу та Дер жавному реєстратору Кіровог радської міської ради для ви конання вимог ст.38 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”.

Постанова суду підлягає не гайному виконанню.

Постанова суду набирає зак онної сили у порядку, встанов леному ст.254 КАС України.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Кіровоград ський окружний адміністрати вний суд шляхом подання в 10-де нний строк з дня отримання ко пії постанови, апеляційної с карги, копія якої одночасно н адсилається особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Суддя підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського ок ружного

адміністративного суду Т.М. Карма зина

Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16474027
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1555/11

Ухвала від 22.04.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 23.05.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні