Постанова
від 21.06.2011 по справі 2а-5235/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 червня 2011 р. № 2а-5235/11/1370

11 год. 22 хв.

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

Головуючого-судді Качур Р. П .

За участю секретаря судово го засідання Подібки М . З.

представника позивача Боднар Т. М. розглянув у відк ритому судовому засіданні ад міністративну справу за позо вом управління Пенсійного фо нду України в Шевченківськом у районі м. Львова до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Аутера»про стягнення за боргованості, -

В С Т А Н О В И В:

10 травня 2011 року на розг ляд Львівського окружного ад міністративного суду надійш ла позовна заява управління Пенсійного фонду України в Ш евченківському районі м. Льв ова до товариства з обмежено ю відповідальністю «Аутера» про стягнення заборгованост і в сумі 664,47 грн.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що згідно п. 6 ч. 2 ст. 17 Зако ну України “Про загальнообов 'язкове державне пенсійне с трахування” страхувальник з обов'язаний нараховувати, о бчислювати і сплачувати в ус тановлені строки та в повном у обсязі страхові внески, а ві дповідачем по справі створен о заборгованість зі сплати с трахових внесків у розмірі 664, 47 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, просив позов за довольнити повністю.

Відповідач явку повноважн ого представника в судове за сідання не забезпечив, хоча б ув належним чином повідомлен ий про дату, час та місце прове дення судового засідання, що підтверджується повідомлен ням про вручення поштового в ідправлення; заперечення про ти позову не подав.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, досліди вши та оцінивши докази, які ма ють значення для справи в їх с укупності, суд встановив нас тупні факти та правовідносин и.

Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Аутера»зар еєстроване 28.08.2008 року, про що св ідчить Довідка з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців № 10282646 від 20.06.2011 року.

Відповідач узятий на облік в управлінні Пенсійного фон ду України в Шевченківському районі м. Львова 27.11.2002 року за № 0 8.00-4547, що підтверджується Повід омленням про взяття на облік платника єдиного внеску від 20.06.2011 року.

Згідно розрахунку сум стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне страхування за грудень 2010 рок у, самостійно поданого відпо відачем, до сплати підлягают ь внески на загальну суму 668,80 г рн.

Станом на дату розгляду спр ави заборгованість відповід ача зі сплати страхових внес ків у повному обсязі не сплач ена та становить 664,47 грн., що під тверджується розрахунком су ми страхових внесків на зага льнообов'язкове державне п енсійне страхування за груде нь 2010 року, карткою особового р ахунку.

Приймаючи рішення, суд вихо див з наступного.

Згідно ст. 17 КАС України, комп етенція адміністративних су дів поширюється на спори за з верненням суб'єкта владних п овноважень у випадках, встан овлених законом.

Згідно ст. 5 Закону України « Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування »в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовід носин, цей Закон регулює відн осини, що виникають між суб'єк тами системи загальнообов'яз кового державного пенсійног о страхування.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 цього ж Закону, платниками страхови х внесків до солідарної сист еми є страхувальники, зокрем а, юридичні особи.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 17 цього ж Зако ну, страхувальник зобов'яза ний нараховувати, обчислюват и і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі ст рахові внески.

Згідно ч. 6 ст. 20 цього ж Закону , страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний б азовий звітний період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду.

Згідно ч. 12 ст. 20 цього ж Закону , страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінанс ового стану платника страхов их внесків.

Згідно ст. 23 цього ж Закону, с пори, що виникають із правові дносин за цим же Законом, вирі шуються органами Пенсійного фонду та в судовому порядку.

Згідно ч. 1, ч. 2 ст. 106 цього ж Зак ону, у разі виявлення своєчас но не сплачених сум страхови х внесків страхувальники зоб ов'язані самостійно обчислит и ці внески і сплатити їх з нар ахуванням пені. Суми страхов их внесків своєчасно не нара ховані та/або не сплачені стр ахувальниками у строки, визн ачені статтею 20 цього ж Закону , в тому числі обчислені терит оріальними органами Пенсійн ого фонду, вважаються простр оченою заборгованістю із спл ати страхових внесків і стяг уються з нарахуванням пені т а застосуванням фінансових с анкцій.

Згідно п. 8.1 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», суми ст рахових внесків, своєчасно н е нараховані та/або не сплаче ні страхувальниками, у тому ч ислі обчислені органами Пенс ійного фонду, уважаються про строченою заборгованістю із сплати страхових внесків і с тягуються з нарахуванням пен і та застосуванням фінансови х санкцій.

Беручи до уваги те, що суму з аборгованості до управління Пенсійного фонду України в Ш евченківському районі м. Льв ова відповідачем у встановле ні законодавством строки не сплачено, наявність у нього в казаної заборгованості підт верджується наявними в матер іалах справи доказами, суд пр иходить до висновку про обґр унтованість позовних вимог т а вважає їх такими, що підляга ють задоволенню в повному об сязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повнов ажень, пов'язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163, 167 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити повн істю.

2. Стягнути із товариства з о бмеженою відповідальністю « Аутера» (вул. Зелена, 164, м. Львів , код ЄДРПОУ 23275024) на користь Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Шевченківському район і м. Львова (ЄДРПОУ 20847520, м. Львів, вул. Мазепи, 5а) заборгованість в сумі 664 (шістсот шістдесят чо тири) грн. 47 коп.

Постанова суду набирає за конної сили у порядку, встано вленому ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскар жена в порядку і строки, встан овлені ст. 186 КАС України.

Повний текст постанови с кладено та підписано 25 червня 2011 року.

Суддя Качур Р.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16474870
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5235/11/1370

Постанова від 21.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 11.05.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 10.05.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні