Постанова
від 11.05.2011 по справі 2а-4109/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01014, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

11 травня 2011 року 11:31 № 2а-4109/11/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Качура І.А. при секретарі судового засід ання Черненко О.В. розглянув ши у відкритому судовому зас іданні адміністративну спра ву

за позовом Державної податкової інс пекції у Печерському районі м. Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Електро-ком- дз"

про припинення юридичної особ и

за участю представників ст орін:

від позивача: не з' яв.

від відповідача: не з' яв.

розглянувши у відкр итому судовому засіданні адм іністративну справу за позов ом Державної податкової інсп екції у Печерському районі м . Києва до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Елект ро-ком-дз»про припинення юри дичної особи.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Ук раїни в судовому засіданні 11.0 5.2011 року о 11 год. 31 хв. проголошено вступну та резолютивну част ини постанови. Виготовлення постанови у повному обсязі в ідкладено, про що повідомлен о сторін після проголошення вступної та резолютивної час тини постанови в судовому за сіданні з урахуванням вимог ч.2 ст. 167 КАС України

В С Т А Н О В И В :

Позовні вимоги мотив овані тим, що відповідач факт ично не знаходиться за вказа ним у Єдиному державному реє стрі юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців місцезн аходженням, що унеможливлює здійснення контролю та нагля ду за його діяльністю з боку о рганів державної податкової служби.

Відповідач в судове засід ання не прибув. Судовий викли к, направлений на адресу відп овідача повернувся з відмітк ою відділення поштового зв' язку “за зазначеною адресою не проживає ”.

Частиною 11 ст. 35 КАС України передбачено, що у разі поверн ення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена а дресату з незалежних від суд у причин, вважається, що така п овістка вручена належним чин ом.

З огляду на зазначене, суд вважає, що відповідач повідо млений належним чином за адр есою, внесеною до державного реєстру. За таких обставин, не прибуття в судове засідання представника відповідача не є перешкодою для розгляду сп рави.

Розглянувши ма теріали, всебічно і повно з' ясувавши фактичні обставини , на яких ґрунтується позов, оц інивши докази, які мають юрид ичне значення для розгляду с прави і вирішення спору по су ті, суд приходить до висновку , що позов слід задовольнити з наступних підстав.

Суб' єкт підприємниц ької діяльності - юридична о соба Товариство з обмеженою відповідальністю “Електро-к ом-дз»ЄДРПОУ 31692265, зареєстрова не Печерською районною у м. Ки єві державною адміністрацію за місцезнаходженням: 01103, м.К иїв, вул. Кіквідзе, б.12-А, кв. 4, к од ЄДРПОУ 31692265.

Відповідач взятий на облік до ДПІ у Печерському районі м. Києва 09.11.2001 року за № 53500.

Як вбачається з витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців Товариство з обме женою відповідальністю “Еле ктро-ком-дз”, станом на 17.03.2010 у гр афі “статус відомостей про ю ридичну особу” міститься зап ис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (01103, м.Київ, вул. Кіквідзе, б.12-А, кв. 4).

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 1 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних та фізични х осіб-підприємців” місцезна ходження юридичної особи - ад реса органу або особи, які від повідно до установчих докуме нтів юридичної особи чи зако ну виступають від її імені.

Відповідно до змісту ч. 1 ст. 3 3 Закону України Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-п ідприємців” юридична особа п рипиняється за судовим рішен ням, підставою для прийняття якого згідно з ч. 2 ст. 38 Закону У країни “Про державну реєстра цію юридичних та фізичних ос іб-підприємців”, зокрема, є на явність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців запи су про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням.

Відповідно до ч.1 ст. 42 Консти туції України кожен має прав о на підприємницьку діяльніс ть, яка не заборонена законом . При цьому, ст.ст. 67, 68 Конституці ї України встановлюють, що ко жен зобов' язаний сплачуват и податки і збори в порядку і р озмірах, встановлених законо м (ст. 67), кожен зобов' язаний не ухильно додержуватися Конст итуції України та законів Ук раїни, не посягати на права і с вободи, честь і гідність інши х людей. Незнання законів не з вільняє від юридичної відпов ідальності (ст.68).

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби п. 17 ч.1 ст.11 Закону України “Про де ржавну податкову службу в Ук раїні”.

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулюю ться Законом України “Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців”.

Відповідно до ч.2 ст. 38 цього З акону підставами для постано влення судового рішення, щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є, зокрем а, неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Відповідно до п.3 ст. 38 Закону державний реєстратор повине н не пізніше наступного робо чого дня з дати надходження с удового рішення щодо припине ння юридичної особи, що не пов 'язано з банкрутством юридич ної особи, внести до Єдиного д ержавного реєстру запис щодо цього судового рішення та в т ой же день повідомити органи статистики, державної подат кової служби, Пенсійного фон ду України та юридичну особу , щодо якої було прийнято судо ве рішення, про внесення до Єд иного державного реєстру так ого запису.

Пункт п. ст.. 38 Закону визнача є, у разі, якщо в судовому ріше нні щодо припинення юридично ї особи у зв'язку з її ліквідац ією не призначена комісія з п рипинення (ліквідаційна комі сія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів в ід дати надходження такого с удового рішення вносить до Є диного державного реєстру за пис, в якому вказує як голову к омісії з припинення (ліквіда ційної комісії) юридичної ос оби керівника органу управлі ння або особу, яка згідно з від омостями, внесеними до Єдино го державного реєстру, має пр аво вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без до віреності, якщо інше не встан овлено судовим рішенням.

Адміністративним судам пі двідомчі спори про припиненн я юридичних осіб та державно ї реєстрації фізичних осіб - підприємців за позовами орга нів державної податкової слу жби. Різновидом такої катего рії справ є справи за позовам и про скасування державної р еєстрації.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КАС Ук раїни кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення, крім випадків, вста новлених статтею 72 цього Коде ксу.

Враховуючи наведене та кер уючись ст. 124 Конституції Укра їни, ст. ст. 69-71, 94, 160-163, 167, 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України, Окружний адмініст ративний суд міста Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позовні вимоги задово льнити.

2. Припинити юридичн у особу, Товариство з обмежен ою відповідальністю “Елекро -ком-дз”, ЄДРПОУ 331692265, у зв' язку із наявністю в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за місцезнаходження.

Суддя І.А. Качур

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.05.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16479636
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4109/11/2670

Постанова від 11.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні