Постанова
від 20.06.2011 по справі 0670/4686/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/4686/11  

категорія  8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Чернової Г.В. ,

розглянувши у порядку скороченого провадження у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Ружинського відділення Попільнянської міжрайонної Державної податкової інспекції   до   Первинної профспілкової Організації СТОВ "Агропром-Альянс"    про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Ружинське відділення Попільнянської міжрайонної Державної податкової інспекції  звернулось до суду з позовом, в якому зазначає, що Первинна профспілкова Організація  СТОВ "Агропром-Альянс" з 19.09.2005 року зареєстроване як юридична особа Ружинською районною державною адміністрацією.  Відповідач  не звітується перед податковим органом  з 25.01.2006 року. Посилаючись на Закон України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

Відповідач заперечень проти позову суду не надіслав.

Відповідно до вимог закону, зокрема п. 6 ст. 128 ГК України та п.1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”,  відповідач як суб’єкт підприємницької діяльності та платник податків, зобов’язаний своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості про нарахування податків та інших обов’язкових платежів.

У відповідності до абз.4 ч.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, неподання протягом року органам  податкової служби податкових документів фінансової звітності відповідно  до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством.

П. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно довідки Ружинського відділення Попільнянської міжрайонної ДПІ № 1673/15-01 від 06.05.2011 року, відповідач з 25.01.2006 року до органу  державної податкової служби не подає податкової звітності, тобто, на момент подачі позову до суду - більше року.

Дані  обставини є підставою для постановлення судового рішення про  припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.  183-2  КАС України, суд, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Первинну профспілкову Організацію СТОВ "Агропром-Альянс", ідентифікаційний код 33621730,  місцезнаходження: 13600, Житомирська область, Ружинський район, смт. Ружин, вул. Бірюкова,25.

Копію постанови для внесення запису в Єдиний державний реєстр направити державному реєстратору за місцем реєстрації  фізичної  особи - підприємця після набрання постанови законної сили.

          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків апеляційного оскарження.

    Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови до Житомирського  апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.   

Головуючий суддя:                                                                                Г.В. Чернова

  

          

Дата ухвалення рішення20.06.2011
Оприлюднено01.07.2011
Номер документу16487782
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/4686/11

Постанова від 20.06.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні