Ухвала
від 15.06.2011 по справі 1/113-09-4578
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/113-09-4578

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"15" червня 2011 р.                                                      Справа  № 1/113-09-4578

За заявою боржника: Приватного підприємства „СМАРТ-ІДЕЯ” (65020, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 71; код ЄДРПОУ 35881842)

про визнання банкрутом

Суддя                                                                                             Найфлейш В. Д.

Представники сторін:

Ліквідатор: не з`явився

Прокурор Одеської області: Лянна О. А. (посвідчення)

Постановою господарського суду Одеської області від 26.05.2010 р. боржника визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута Бойка Д. А., зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційні заходи передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та надати суду звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалами господарського суду Одеської області від 08.11.2010р., від 13.12.2010р., від 24.01.2011р., від 21.02.2011р., від 21.03.2011р., від 18.04.2011р.та від 16.05.2011р. зобов'язано ліквідатора надати суду звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та визнано явку ліквідатора обов'язковою, проте ліквідатор в засідання суду 08.11.2010р., 13.12.2010р., 24.01.2011р., 21.02.2011р., 21.03.2011р., 18.04.2011р. та 16.05.2011р. не з'явився, про причини неявки не повідомив.

Згідно з ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується в першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Згідно з ч. 1 ст. 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців.

Відповідно до ч. 4 ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував усі наявні майнові активи ліквідаційної маси, необхідні для повного задоволення кредиторів, він виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора. Новий ліквідатор очолює ліквідаційну комісію і діє згідно з вимогами цього Закону.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно з п. 9 ст. 3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Враховуючи, що ліквідатором не надано суду доказів виконання своїх повноважень відповідно до ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” і звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс в межах строку ліквідаційної процедури незважаючи на відсутність у банкрута майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси згідно із матеріалами справи, а також враховуючи , що Бойко Д. А. не з'являвся в судові засідання без поважних причин, суд дійшов висновку щодо неналежного виконання Бойко Д. А. обов'язків ліквідатора Приватного підприємства „СМАРТ-ІДЕЯ” у зв'язку з чим вважає за необхідне усунути Бойка Д. А. від виконання обов'язків ліквідатора Приватного підприємства „СМАРТ-ІДЕЯ”.

14.06.2011р. до суду надійшла заява арбітражного керуючого Онофрійчука С. О. про призначення його ліквідатором ПП „СМАРТ-ІДЕЯ” в порядку ст. 3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Враховуючи, що кандидатура арбітражного керуючого Онофрійчука С. О. відповідає вимогам Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки згідно наданих документів він не є заінтересованою особою стосовно боржника і кредиторів, не здійснював раніше управління боржником, не має судимості за вчинення корисливих злочинів, йому не заборонено займатись цим видом діяльності, і місцем постійного проживання арбітражного керуючого є м. Одеса, що надає можливість арбітражному керуючому виконувати належним чином свої обов'язки за місцезнаходженням боржника, і інших пропозицій щодо кандидатур арбітражних керуючих до суду не надійшло, суд призначає ліквідатором „СМАРТ-ІДЕЯ” арбітражного керуючого Онофрійчука С. О.

Приймаючи до уваги, що для розгляду справи необхідні додаткові документи, розгляд справи в засіданні суду підлягає відкладенню.

Керуючись ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  п. 3 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Усунути Бойка Д. А. від виконання обов'язків ліквідатора ПП „СМАРТ-ІДЕЯ” (65020, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 71; код ЄДРПОУ 35881842).

2. Призначити ліквідатором ПП „СМАРТ-ІДЕЯ” арбітражного керуючого Онофрійчука Сергія Олександровича (ліцензія серії АВ 548009 від 24.01.2011р.).

3. Зобов'язати Бойка Д. А. у десятиденний строк передати ліквідатору ПП „СМАРТ-ІДЕЯ” арбітражному  керуючому Онофрійчуку С. О. всю реєстраційну, бухгалтерську документацію банкрута та документацію, що стосується роботи ліквідаційної комісії, майна банкрута, яке належить йому на праві власності, печатки, штампи.

4. Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційні заходи, передбачені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

5. Відкласти розгляд справи в засіданні суду на „04” липня 2011 р. о 09.45 год. Засідання суду відбудеться  у приміщенні господарського суду за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, тел. 307-990, зал судових засідань № 3.

6. Зобов`язати надати:

ліквідатора:  звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", докази здійснення своїх повноважень згідно ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

КП „Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомості”: у строк до 04.07.2011р. надати відомості щодо наявності або відсутності нерухомого майна, зареєстрованого за Приватним підприємством "СМАРТ-ИДЕЯ" (65020, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 71; код ЄДРПОУ 35881842) на праві приватної власності з моменту створення підприємства по теперішній час; підстави відчуження майна.;

МРЕВ №1 УДАІ УМВС України в Одеській області: у строк до 04.07.2011р. надати відомості щодо зареєстрованого за Приватним підприємством "СМАРТ-ИДЕЯ" (65020, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 71; код ЄДРПОУ 35881842) на праві власності автотранспорту з дня реєстрації підприємства по теперішній час, підстави відчуження.

Копію ухвали надіслати банкруту, арбітражному керуючому Онофрійчуку С. О., прокурору Одеської області, КП „Одеське МБТІ та РОН”, МРЕВ № 1 УДАІ УМВС України в Одеській області.

Явку ліквідатора та прокурора Одеської області визнати обов'язковою.

Суддя                                                                                 Найфлейш В.Д.

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16488570
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/113-09-4578

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 04.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 18.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 25.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні