Рішення
від 15.06.2011 по справі 27/17-1306-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" червня 2011 р. Справа № 27/17-1306-2011

Господарський суд Одесько ї області у складі судді Не вінгловської Ю.М.

при секретарі судового зас ідання: Ярешко О.М.

за участю представникі в сторін:

від позивача: ОСОБА_1 (представник діючий за до віреністю);

від відповідача: не з' явились;

розглянувши у відкритом у судовому засіданні справу

за позовом: Департамен ту комунальної власності Оде ської міської ради;

до відповідача: Громад ської організації "Одеський руський конгрес "Руська єдні сть"

про розірвання догово ру оренди, виселення та стягн ення 32113,34грн.

ВСТАНОВИВ:

СУТЬ СПОРУ: Департаме т комунальної власності Одес ької міської ради звернулося до господарського суду Одес ької області з позовною заяв ою до відповідача - Громадськ ої організації "Одеський рус ький конгрес "Руська єдність ", в якій просить суд розірвати договір оренди нежилого при міщення №69/3 від 19.02.2002р., укладени й між Представництвом по упр авлінню комунальною власніс тю Одеської міської ради та Г ромадською організацією "Оде ський руський конгрес "Руськ а єдність", виселити відповід ача з орендованого приміщенн я, розташованого за адресою: м . Одеса, вул. Рішельєвська, 11 на користь Департаменту комуна льної власності Одеської міс ької ради, стягнути з відпові дача заборгованість з орендн ої плати у розмірі 31762,58 грн., пен і 350,76 грн. та покласти на відпов ідача судові витрати.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається н а положення ст.ст. 18, 26 Закону Ук раїни “Про оренду державного та комунального майна”, а так ож на порушення відповідачем положень спірного договору, а саме, щодо своєчасної сплат и Громадською організацією " Одеський руський конгрес "Ру ська єдність" орендної плати за користування переданим в оренду приміщенням.

У судовому засіданні 15.06.2011 ро ку представник позивача позо вні вимоги підтримав у повно му обсязі.

Відповідач у судові засіда ння не з' явився, про поважні сть причин відсутності не по відомив, письмового відзиву на позовну заяву до суду не на дав, право на захист не викори став, хоч і повідомлявся про ч ас та місце проведення судов ого засідання належним чином , шляхом надсилання ухвал суд у на адресу реєстрації, яка не змінювалася, про що свідчить витяг з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців Украї ни, виданий станом на 12.04.2011 року .

Відповідно до ст. 64 Господар ського процесуального кодек су України, у разі відсутност і за такою адресою відповіда ча, суд вважає, що ухвала про п орушення провадження у справ і вручена відповідачу належн им чином.

Згідно із статтею 93 Цивільн ого кодексу України, місцезн аходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які в ідповідно до установчих доку ментів юридичної особи чи за кону виступають від її імені . При цьому, до повноважень гос подарських судів не віднесен о установлення фактичного мі сцезнаходження юридичних ос іб або місця проживання фізи чних осіб - учасників судовог о процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій, а у разі, коли фактичне місцезн аходження юридичної особи - у часника судового процесу з я кихось причин не відповідає її місцезнаходженню, визначе ному згідно з законом, і дана о соба своєчасно не довела про це до відома господарського суду, інших учасників процес у, то всі процесуальні наслід ки такої невідповідності пок ладаються на цю юридичну осо бу.

Приймаючи до уваги, що судов і відправлення були повернут і із відміткою поштової уста нови “за зазначеною адресою не проживає”, суд вважає за мо жливе розглядати справу без участі відповідача за наявни ми в ній матеріалами, відпові дно до ст. 75 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и.

Розглянувши матеріали с прави, заслухавши пояснення представника позивача, суд в становив:

19 лютого 2002р. між Предста вництвом по управлінню комун альною власністю Одеської мі ської ради (надалі - орендодав ець) та Громадською організа цією "Одеський руський конгр ес "Руська єдність" (надалі - ор ендар) укладено договір орен ди нежитлового приміщення, з гідно умов якого орендодавец ь передає, а орендар приймає у строкове платне користуванн я нежитлове приміщення треть ого поверху, загальною площе ю 364,4 м2, розташовану за адресою : м. Одеса, вул. Буніна,18.

У п. 1.2 договору встановлено, що строк дії договору оренди : з 19 лютого 2002р. до 18 лютого 2011р.

Згідно до умов п. 2.1 договору, орендна плата визначається на підставі ст.19 Закону Україн и „Про оренду державного та к омунального майна” та рішенн я сесії Одеської міської рад и від 31.10.2000р. №1665-ХХІІІ „Про оренд у комунального майна, що є вла сністю територіальної грома ди міста Одеси”.

Умовами п. 2.2 договору встано влено обов' язок орендаря, с плачувати орендну плату, від повідно до розрахунку, приве деного у додатку 1 до договору , що становить за перший після підписання договору оренди місять 1,0 грн. без урахування п одатку на додану вартість та індексу інфляції, в рік за все приміщення. Розмір орендної плати за кожний наступний мі сяць визначається шляхом кор игування розміру орендної пл ати за минулий місяць на щомі сячний індекс інфляції, що др укується Мінстатом України.

Згідно умов п. 2.4 договору, ор ендар вносить орендну плату щомісячно до 15 числа поточног о місяця, незалежно від резул ьтатів його господарської ді яльності.

Пунктом 2.5 договору передба чено, що за повідомленням оре ндодавця розмір орендної пла ти змінюються у випадках змі ни методики її розрахунку, ці н і тарифів, та в інших випадка х, передбачених законодавчим и актами України та рішенням и міської ради з дня їх вступу у законну силу.

Згідно до умов п. 3.3 договору, орендодавець має право вист упати з ініціативою щодо вне сення змін до договору оренд и або його розірвання у разі н евикористання орендованої п риміщення на протязі 3-х місяц ів, або невиконання чи поруше ння умов цього договору орен дарем.

У п. 4.7 договору встановлено, що після закінчення строку д ії договору чи у випадку його дострокового розірвання, ор ендар зобов' язаний у 15-денни й термін передати орендодавц ю приміщення за актом у належ ному стані, не гіршому ніж на м омент передачі його в оренду та відшкодувати орендодавце ві збитки у разі погіршення с тану або втрати (повної або ча сткової) об' єкта оренди.

Умовами п. 5.2 договору встано влено, що за несвоєчасне внес ення орендної плати орендар сплачує пеню у розмірі подві йної облікової ставки Націон ального банку України, що дія ла у період, за який сплачуєть ся пеня, від суми прострочено го платежу за кожен день прос трочки.

Положеннями п. 5.3 договору ви значено, що у разі невнесення орендарем орендної плати на протязі 3-х місяців з дати зак інчення терміну платежу, дог овір підлягає розірванню у в ідповідності з чинним законо давством.

Відповідно до умов п. 5.6 догов ору, за невиконання або ненал ежне виконання орендарем обо в' язків за цим договором, ор ендодавець має право розірва ти договір оренди у відповід ності з чинним законодавство м.

Умовами п. 7.5 договору встано влено, що зміна або розірванн я договору можуть мати місце за погодженням сторін. Зміни та доповнення, що вноситься д о договору, розглядаються ст оронами на протязі 20 днів. Одн остороння відмова від викона ння умов договору та внесени х змін не допускається.

Згідно до умов п. 7.6 договору, договір може бути розірвани й на вимогу однієї із сторін з а рішенням арбітражного суду у випадках, передбачених чин ним законодавством. Усі зроб лені орендарем у будівлі нев ід' ємні поліпшення передаю ться орендодавцю безоплатно .

У відповідності до п. 7.7 догов ору, після закінчення строку дії договору, орендар має пер еважне право на його продовж ення, у разі належного викона ння ним умов договору.

На виконання умов договору оренди нежитлового приміщен ня №69/3 від 19.02.2002р. позивач переда в, а орендар - Громадська орг анізація "Одеський руський к онгрес "Руська єдність" прийн яв приміщення, загальною пло щею 364,4м2, розташоване за адресо ю: м. Одеса, вул. Буніна, 18, відпов ідно зі ст. 13 Закону України „П ро оренду державного та кому нального майна” та на підста ві розпорядження міського го лови №245-01р від 19.02.2002р., згідно акту приймання-передачі приміщен ня від 19.02.2002р. При передачі прим іщення комісією встановлено , що технічний стан приміщенн я задовільний.

10.01.2011р. між сторонами укладен о додаткове погодження до до говору оренди нежитлового пр иміщення №69/3 від 19.02.2002р., згідно у мов якого сторони дійшли зго ди про наступне: змінити дого вір оренди №69/3 від 19.02.2002р. "на прим іщення третього поверху, пло щею 364,4 м2 у частині адреси: з вул . Буніна, 18 на вул. Рішельєвська , 11" на підставі листа КП ДЕЗ „Жо втневе” від 25.07.2006р. №01-14/8680.

У відповідності до п. 2 додат кового погодження встановле но, що на підставі постанови К абінету міністрів України ві д 27.12.2006р. №1846 „Про внесення змін д о методики розрахунку і поря дку використання плати за ор енду державного майна” та за договором оренди №69/3 від 19.02.2002р. на приміщення третього пове рху, площею 364,4 м2, що розташован е за адресою: вул. Рішельєвськ а, 11, орендна плата з 10.01.2011р. стано вить 11593,49 грн. в місяць, згідно н аведеного розрахунку.

Термін дії договору оренди , відповідно до п. 1.2 договору, б ув встановлений до 18.02.2011 року. М іж тим, як зазначає позивач, на підставі ч. 2 ст.17 Закону Україн и „Про оренду державного та к омунального майна”, а також в раховуючи, що жодною із сторі н не було вчинено дій, направл ених на припинення правовідн осин, договір був автоматичн о пролонгований на той самий строк.

Згідно наданого позиваче м розрахунку, в порушення вим ог зазначеного договору Гром адською організацією "Одеськ ий руський конгрес "Руська єд ність" орендна плата не сплач увалась починаючи з лютого 2002 року, в зв' язку з чим у відпо відача рахується заборгован ість з орендної станом на 01.04.2011р . у розмірі 31 762,58 грн.

Разом з тим, позивач зазнача є, що враховуючи несплату оре ндарем плати за користування приміщенням, Департамент ко мунальної власності Одесько ї міської ради, відповідно до ст.782 Цивільного кодексу Укра їни, звернулось на адресу оре ндаря з повідомленням від 17.03.20 11р. за №01-13/1541, в якому відмовилося від договору та просило здій снити фактичну передачу нежи тлового приміщення третього поверху загальною площею 364,4м 2, що розташоване за адресою: м . Одеса, вул. Рішельєвська, 11 та підписати акт приймання-пере дачі, а також просило оплатит и заборгованість з орендної плати в сумі 31762,58 грн. та пеню в с умі 338,07 грн.

Приймаючи до уваги, що зазна чене повідомлення повернуло ся із відміткою „за зазначен ою адресою на проживає”, тобт о не було отримано орендарем , позивач звернувся до суду з п озовом про розірвання догово ру оренди нежитлового приміщ ення №69/3 від 19.02.2002р., виселення та стягнення заборгованості по орендній платі та пені у судо вому порядку.

На виконання вимог суду 26.05 .2011 року співробітниками Депа ртаменту комунальної власно сті Одеської міської ради бу ло складено та підписано акт обстеження нежитлового прим іщення третього поверху зага льною площею 364,4м2, що розташова не за адресою: м. Одеса, вул. Ріш ельєвська, 11, з якого вбачаєть ся, що приміщення на момент об стеження закрито.

Як встановлено матеріала ми справи, Департамент комун альної власності Одеської мі ської ради, згідно до положен ня „Про Департамент комуналь ної власності Одеської міськ ої ради”, затвердженого ріше нням Одеської міської ради в ід 28.02.2011р. за №384-VІ та зареєстрова ного за №15561050004007861, є правонаступн иком Представництва по управ лінню комунальною власністю Одеської міської ради, що під тверджує наявність правових підстав Департаменту комуна льної власності Одеської міс ької ради для звернення з від повідним позовом.

Суд, розглянувши матеріа ли справи, проаналізувавши н орми чинного законодавства, дійшов наступних висновків:

Відповідно до ст.175 Госпо дарського кодексу України майново-господарськими визнаються цивільно-правові зобов'язання, що виникаю ть між учасниками господарсь ких відносин при здійсн енні господарської діяльнос ті, в силу яких зобов'язана сторона повинна вчинити п евну господарську дію на кор исть другої сторони або утриматися від певної дії, а у правлена сторона має пр аво вимагати від зобов'язано ї сторони виконання її обов'я зку. Майнові зобов'язання, які виникають між учасниками го сподарських відносин, регулю ються Цивільним кодексом Укр аїни з урахуванням особливос тей, передбачених цим Кодекс ом.

Приймаючи до уваги, що май но, яке виступає предметом до говору, належить до комуналь ної власності, до спірних пра вовідносин застосовуються т акож норми Закону України „П ро оренду державного та кому нального майна”.

Частиною 3 ст. 26 Закону Україн и „Про оренду державного та к омунального майна” передбач ено, що на вимогу однієї із сто рін договір оренди може бути достроково розірвано за ріш енням суду у разі, зокрема, нев иконання сторонами своїх зоб ов' язань.

Зазначене цілком кореспон дується зі ст.651 Цивільного ко дексу України, відповідно до якої договір може бути зміне но або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із стор ін у разі істотного порушенн я договору другою стороною т а в інших випадках, встановле них договором або законом.

В абзаці другому пункту 13 ро з' яснення президії Вищого а рбітражного суду України від 25.05.2000р. №02-5/237 „Про деякі питання п рактики застосування Закону України „Про оренду державн ого та комунального майна” з азначено, що підставою для ро зірвання договору може бути належним чином доведене неви конання орендарем хоча б одн ого з його зобов' язань, пере дбачених ст. 18 Закону України „Про оренду держаного та ком унального майна”.

У відповідності до ст.188 Госп одарського кодексу України з міна та розірвання господарс ьких договорів в односторонн ьому порядку не допускаються , якщо інше не передбачено зак оном або договором. Сторона д оговору, яка вважає за необхі дне змінити або розірвати до говір, повинна надіслати про позиції про це другій сторон і за договором. Сторона догов ору, яка одержала пропозицію про зміну чи розірвання дого вору, у двадцятиденний строк після одержання пропозиції повідомляє другу сторону про результати її розгляду. У раз і якщо сторони не досягли зго ди щодо зміни (розірвання) дог овору або у разі неодержання відповіді у встановлений ст рок з урахуванням часу пошто вого обігу, заінтересована с торона має право передати сп ір на вирішення суду.

Якщо судовим рішенням дого вір змінено або розірвано, до говір вважається зміненим аб о розірваним з дня набрання ч инності даним рішенням, якщо іншого строку набрання чинн ості не встановлено за рішен ням суду.

Відповідно до ст. 33 Господар ського процесуального кодек су України, кожна сторона пов инна довести ті обставини, на які вона посилається як на пі дставу своїх вимог і запереч ень. Докази подаються сторон ами та іншими учасниками суд ового процесу.

Перевіривши наявні у мате ріалах справи докази, а саме р озрахунок заборгованості по орендній платі на 17.03.2011р. (а.с. 15), с уд встановив факт неналежног о виконання договірних зобов ' язань відповідачем, зокрем а, в частині внесення орендно ї плати, тому вважає вимоги по зивача про стягнення з Грома дської організації "Одеський руський конгрес "Руська єдні сть" орендної плати у розмірі 31762,58 грн. обґрунтованими та так ими, що підлягають задоволен ню.

Згідно ч.2 ст. 651 Цивільного ко дексу України, договір може б ути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу одні єї із сторін у разі істотного порушення договору другою с тороною та в інших випадках, в становлених договором або за коном. Істотним є таке поруше ння стороною договору, коли в наслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вон а розраховувала при укладенн і договору.

Відповідно до ч.1 ст. 10 Закону України „Про оренду державн ого та комунального майна”, о днією з істотних умов догово ру оренди є орендна плата з ур ахуванням її індексації.

Аналізуючи умови договору оренди приміщення, положенн я якого передбачають обов' я зок орендаря сплачувати орен дну плату не пізніше 15-го числ а поточного місяця, суд вважа є неналежне виконання даних положень істотним порушення м умов діючого договору.

Приймаючи до уваги невнесе ння Громадською організаціє ю "Одеський руський конгрес "Р уська єдність" орендної плат и понад 3-х місяців поспіль, що є істотним порушенням умов д оговору, внаслідок якого дру га сторона значною мірою поз бавляється того, на що вона ро зраховувала при укладенні до говору суд вважає вимоги Деп артаменту комунальної власн ості Одеської міської ради п ро розірвання договору закон ними та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до п. 2 ст. 202 Госпо дарського кодексу України, г осподарське зобов' язання п рипиняється, зокрема, у разі й ого розірвання або визнання недійсним за рішенням суду.

Згідно ч. 1 ст. 785 Цивільного ко дексу України, у разі припине ння договору найму наймач зо бов' язаний негайно поверну ти наймодавцеві річ у стані, в якому вона була одержана.

За таких обставин, врахову ючи відсутність правових під став на зайняття Громадською організацією "Одеський русь кий конгрес "Руська єдність" н ежитлового приміщення треть ого поверху загальною площею 364,4м2, що розташоване за адресо ю: м. Одеса, вул. Рішельєвська, 11 , позовні вимоги в частині вис елення також підлягають задо воленню.

Відповідно до вимог ч.1 ст.52 6 Цивільного кодексу України , зобов' язання має виконува тися належним чином відповід но до умов договору та вимог ц ього Кодексу, інших актів цив ільного законодавства. В сил у вимог ч.1 ст.525 Цивільного коде ксу України, одностороння ві дмова від зобов' язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або з аконом. Аналогічні вимоги що до виконання зобов' язань мі стяться і у ч.ч.1,7 ст.193 Господарс ького кодексу України.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 Закону України "Про оренду державно го та комунального майна" оре ндар зобов' язаний вносити о рендну плату своєчасно і у по вному обсязі.

Згідно ч.1 ст.19 цього ж Закону орендар за користування об'є ктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідкі в господарської діяльності.

Положеннями ч.2 ст.218 Господа рського кодексу України пере дбачено, що учасник господар ських відносин відповідає за невиконання або неналежне в иконання господарського зоб ов`язання чи порушення прави л здійснення господарської д іяльності, якщо не доведе, що н им вжито усіх залежних від нь ого заходів для недопущення господарського правопоруше ння. У разі якщо інше не передб ачено законом або договором, суб' єкт господарювання за порушення господарського зо бов`язання несе господарсько -правову відповідальність, я кщо не доведе, що належне вико нання зобов`язання виявилося неможливим внаслідок дії не переборної сили, тобто надзв ичайних і невідворотних обст авин за даних умов здійсненн я господарської діяльності.

У відповідності до ч.1 ст.549, п .3 ч.1 ст.611 Цивільного кодексу Ук раїни у разі порушення зобов ' язання настають наслідки, встановлені договором або за коном, зокрема сплата неусто йки - грошової суми, яку борж ник повинен сплатити кредито рові у разі порушення ним зоб ов' язання.

Згідно ч.3 ст.549 Цивільного ко дексу України, пенею є неусто йка, що обчислюється у відсот ках від суми несвоєчасно вик онаного грошового зобов' яз ання за кожний день простроч ення виконання.

Частиною 6 ст. 232 Господарсько го кодексу України встановле но, що нарахування штрафних с анкцій за прострочення викон ання зобов'язання, якщо інше н е встановлено законом або до говором, припиняється через шість місяців від дня, коли зо бов'язання мало бути виконан о.

Статтею 3 Закону України „Пр о відповідальність за несвоє часне виконання грошових зоб ов' язань” встановлено, що р озмір пені обчислюється від суми простроченого платежу т а не може перевищувати подві йної облікової ставки Націон ального банку України, що дія ла у період, за який сплачуєть ся пеня.

Згідно формули розрахунк у пені, наведеної в листі Наці онального банку України №25- 011/388-1707 від 12.03.1997р. на виконання Зак ону України „Про відповідаль ність за несвоєчасне виконан ня грошових зобов' язань”, с ума простроченого платежу по множена на розмір пені за кож ен день прострочення у відсо тках, розділена на сто та помн ожена на кількість днів прос трочення платежу буде дорівн ювати сумі пені за простроче ння платежу.

Суд, перевіривши розрахуно к позивача щодо сплати відпо відачем пені у розмірі 350,76 грн . за договором, вважає його вір ним та таким, що підлягає задо воленню.

Приймаючи до уваги вищевик ладене, суд доходить висновк у про задоволення позовних в имог та стягнення з відповід ача заборгованості з орендно ї плати у розмірі 31762,58 грн., пені у сумі 350,76 грн., розірвання дого вору оренди нежитлового прим іщення №69/3 від 19.02.2002р. та виселен ня відповідача з займаного п риміщення.

На підставі ст. ст. 44, 49 Господа рського процесуального коде ксу України витрати по сплат і державного мита та витрати на інформаційно-технічне за безпечення судового процесу покладаються на відповідача .

Керуючись ст.ст. 33, 44, 49, 75, 82-85 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Розірвати договір орен ди нежитлового приміщення №6 9/3 від 19 лютого 2002 року, укладени й між Представництвом по упр авлінню комунальною власніс тю Одеської міської ради (65039, м . Одеса, вул. Артилерійська, 1, р/ р 37326027001909 в ГУДКУ в Одеській обла сті, МФО 828011, ідентифікаційний код 26302595) та Громадською органі зацією "Одеський руський кон грес "Руська єдність" (65045, м. Одес а, вул. Тираспольська, 27/29, ід. код 26006618).

3.Виселити Громадську ор ганізацію "Одеський руський конгрес "Руська єдність" (65045, м. О деса, вул. Тираспольська, 27/29, ід . код 26006618) з займаного орендован ого приміщення третього пове рху загальною площею 364,4м2, розт ашованого за адресою: м. Одеса , вул. Рішельєвська, 11 на кори сть Департаменту комунал ьної власності Одеської місь кої ради (65039, м. Одеса, вул. Артил ерійська, 1, р/р 37326027001909 в ГУДКУ в Од еській області, МФО 828011, іденти фікаційний код 26302595)

4.Стягнути з Громадської організації "Одеський руськ ий конгрес "Руська єдність" (65045 , м. Одеса, вул. Тираспольська, 27 /29, ід. код 26006618) на користь Де партаменту комунальної влас ності Одеської міської ради (65039, м. Одеса, вул. Артилерійська , 1, р/р 37326027001909 в ГУДКУ в Одеській об ласті, МФО 828011, ідентифікаційни й код 26302595) 31762/тридцять одну тися чу сімсот шістдесят дві/грн. 58 коп. орендної плати, 350/триста п ' ятдесят/грн. 76 коп. пені, 406/чот ириста шість/грн. 13 коп. витрат на оплату державного мита та 236/двісті тридцять шість/грн. в итрат на ІТЗ судового процес у.

Рішення суду може бути оскаржено протягом 10-денного строку з моменту складання п овного тексту.

Рішення господарського су ду набирає законної сили піс ля закінчення 10-денного строк у з дня його підписання, якщо а пеляційну скаргу не було под ано. У разі подання апеляційн ої скарги рішення, якщо його н е скасовано, набирає законно ї сили після розгляду справи Одеським апеляційним господ арським судом.

Суддя Невінглов ська Ю.М.

Повний текст рішення скла дено 20.06.2011р.

Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено30.06.2011
Номер документу16494554
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання догово ру оренди, виселення та стягн ення 32113,34грн

Судовий реєстр по справі —27/17-1306-2011

Рішення від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 27.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні