Постанова
від 22.06.2011 по справі 2а/0270/1788/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2011 р. Справа № 2а/0270/1788/11

м. Вінниця

Вінницький окружний адмін істративний суд в складі гол овуючого судді

Загороднюка Андрія Григор овича,

розглянувши в порядку ско роченого провадження матері али справи

за позовом: державної по даткової інспекції у м. Вінни ці

до: приватного підприєм ства "Віннаір Плюс"

про: припинення (скасува ння) юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

до Вінницького окруж ного адміністративного суду надійшов позов державної по даткової інспекції у м. Вінни ці (далі - ДПІ у м. Вінниці) до пр иватного підприємства "Вінна ір Плюс" (далі - ПП "Віннаір Плюс ") про припинення (скасування) юридичної особи.

Позов мотивовано тим, що від повідач відсутній за місцем знаходження державної реєст рації, що є підставою для пост ановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи.

Суд, розглянувши матеріали позовної заяви та встановив ши, що відповідно до положень ст. 183-2 КАС України у даній адмі ністративній справі застосо вується скорочене проваджен ня, ухвалою від 20.04.2011 року відкр ив скорочене провадження у д аній справі та запропонував відповідачу в 10-денний термін надати письмові заперечення проти позову.

Відповідач у строк, передба чений ч. 3 ст. 183-2 КАС України запе речень проти позову не напра вив. Копію ухвали суду про від криття скороченого провадже ння у адміністративній справ і від 20.04.2011 року направлено ПП "В іннаір Плюс" та його керівник у Біленькій (Чулій) Світлан і Іванівні рекомендованим и листами за адресою, вказано ю позивачем та внесеною до ЄД РПОУ. Вказана ухвала не отрим ана відповідачем по причині "закінчення терміну зберіган ня" (а.с. 15-18).

Частиною 4 ст. 33 КАС України п ередбачено, що у разі ненадан ня особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх п оштової адреси судовий викли к або судове повідомлення на дсилаються юридичним особам та фізичним особам-підприєм цям - за адресою місцезнаходж ення (місця проживання), що заз начена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, у разі повернення пошто вого відправлення із повіс ткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин , вважається, що така повістка вручена належним чином.

Згідно ч. 3 ст. 183-2 КАС України, я кщо справа розглядається суд ом за місцезнаходженням відп овідача, то заперечення прот и позову чи заява про визнанн я позову мають бути подані бе зпосередньо до канцелярії су ду.

Пунктом 2 ч. 5 ст. 183-2 КАС України визначено, що дана адміністр ативна справа повинна бути р озглянута у порядку скороче ного провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення с троку, передбаченого частино ю третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперече ння відповідача та за умови, щ о справа розглядається судом за місцезнаходженням відпов ідача.

Суд, оцінивши подані докази , дослідивши матеріали справ и, дійшов висновку, що позов пі длягає повному задоволенню, з наступних підстав.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би серії А00 №145089 ПП "Віннаір Плюс " зареєстровано виконавчим к омітетом Вінницької міської ради, місцезнаходження юрид ичної особи: 21036, Вінницька об ласть, м. Вінниця, Ленінський р айон, вул. Медведєва, буд. 28, кв. 1 , ідентифікаційний код юрид ичної особи - 34004563 (а.с. 5). Відповід но до довідки про взяття на об лік платника податків від 04.2011 року №527/29 відповідач узятий на облік у ДПІ у м. Вінниці (а.с. 9).

Позивачем надано до суду до відку з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців серії , в якій вказано про внесення 30.03.2010 року державним реєстрато ром виконавчого комітету Він ницької міської ради до Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців інформації щодо ві дсутності юридичної особи - П П "Віннаір Плюс" за вказаною ад ресою (а.с. 6-7).

Підпунктом 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 ПК Укр аїни визначено право органів державної податкової служби , у випадках, встановлених зак оном звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприємц я про визнання недійсними ус тановчих (засновницьких) док ументів суб'єктів господарюв ання.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців" передбачено, щ о підставами для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи, зокрема, є наяв ність в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців" суд при значає в рішенні щодо припин ення юридичної особи у зв'язк у з її ліквідацією комісію з п рипинення (ліквідаційну комі сію) та встановлює строк і пор ядок її роботи. Державний реє стратор вносить до Єдиного д ержавного реєстру запис про призначення комісії з припин ення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робоч ого дня з дати надходження ві дповідного рішення.

Проаналізувавши чинне зак онодавство пов'язане з припи ненням підприємницької діял ьності юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців за рі шенням суду, що не пов'язане з банкрутством, суд дійшов вис новку, що склад комісії з прип инення та порядок її роботи в даній категорії справ закон одавством прямо не передбаче ні.

У зв'язку з наведеним вище с уд вважає за необхідне створ ити ліквідаційну комісію яка б займалась процедурою лікв ідації ПП "Віннаір Плюс" та йог о головою призначити керівни ка ПП "Віннаір Плюс" - Біленьк у (Чулу) Світлану Іванівну, а членом комісії - ДПІ у м. Вінни ці, з ініціативи якої відбува ється припинення.

Згідно статті 71 КАС України кожна сторона повинна довес ти ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння, а суд згідно статті 86 зазн аченого Кодексу оцінює доказ и, які є у справі, за своїм внут рішнім переконанням, що ґрун тується на їх безпосередньо му, всебічному, повному та об'є ктивному дослідженні.

Враховуючи встановлені об ставини справи, відсутності заперечень зі сторони відпов ідача та вищезазначені поло ження чинного законодавства України, суд вважає, що вимоги ДПІ у м. Вінниці є обґрунтован ими, відповідають дійсним об ставинам та матеріалам справ и, а тому підлягають задоволе нню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, то згідно з ч. 2 ст. 94 К АС України судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Відповідно до положень ста тті 256 КАС України негайно вик онуються постанови, прийняті в порядку скороченого прова дження.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КА С України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити (скасувати) юриди чну особу - приватне підприєм ство "Віннаір Плюс" (21036, Вінни цька область, м. Вінниця, Ленін ський район, вул. Медведєва, бу д. 28, кв. 1, код ЄДРПОУ 34004563).

Створити ліквідаційну ком ісію в складі: голова комісії - Біленька (Чула) Світлана Ів анівна - керівник приватног о підприємства "Віннаір Плюс " (адреса: 21036, Вінницька облас ть, м. Вінниця, Ленінський райо н, вул. Медведєва, буд. 28, кв. 1), ч лен комісії - державна податк ова інспекція у м. Вінниці.

Зобов'язати ліквідаційну к омісію після набрання даною постановою законної сили пов ідомити орган, що здійснює де ржавну реєстрацію, про те, що п риватне підприємство "Віннаі р Плюс" перебуває у процесі пр ипинення.

Встановити строк роботи лі квідаційної комісії 70 днів з д ня набрання даною постановою законної сили.

Копію постанови направити державному реєстратору вико навчого комітету Вінницької міської ради для виконання в имог статті 38 Закону України " Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 К АС України постанова може бу ти оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії пос танови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова набирає законно ї сили в порядку ст. 254 КАС Украї ни

Суддя Загороднюк Андрій Григоро вич

Дата ухвалення рішення22.06.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16520691
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/1788/11

Ухвала від 20.04.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

Постанова від 22.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні