Постанова
від 26.05.2011 по справі 2а-1910/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

26 травня 2011 року                                                                                   2а-1910/11/1070                                                                                                          

Суддя Київського окружного адміністративного суду Щавінський В. Р., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом   Броварської об"єднаної державної податкової інспекції в Київській області  до  Товариства з обмеженою відповідалністю "Віком Трейд"  про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Броварська ОДПІ Київської області  звернулася до суду з позовом в якому зазначає, що ТОВ „Віком Трейд” відсутнє за своїм місцезнаходженням, про що Виконавчим комітетом Броварської міської ради Київської області було зроблено запис. Посилаючись на ст. 38  Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” позивач просить винести рішення про припинення юридичної особи – ТОВ „Віком Трейд”.

В судове засідання представник позивача не з’явився, надіслав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність та просив позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив, відзиву на позов не надав, будь-яких заяв  чи клопотань  про відкладення розгляду справи  не заявляв.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ТОВ „Віком Трейд” зареєстровано Вишгородською районною державною адміністрацією Київської області 16.03.2010 р., 30.12.2010 р. перереєстровано Виконавчим комітетом Броварської міської ради Київської області, у зв’язку із зміною місцезнаходження юридичної особи, адреса: Київська область, м. Бровари, вул. Радистів, 3.       

Відповідно до ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних особі та фізичних осіб – підприємців» у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов’язана із змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов’язаний подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. У разі, якщо подається (надсилається) реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про місцезнаходження юридичної особи, до неї додається свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи.

Заборгованість Відповідача перед бюджетом відсутня, про що свідчить довідка Броварської ОДПІ Київської області.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення діяльності юридичної особи.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 159 - 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Позов задовольнити.  

2.Припинити діяльність юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством -   Товариства з обмеженою відповідальністю „Віком Трейд” (Київська область, місто Бровари, вулиця Радистів, 3, код ЄДРПОУ 36832356).

3. Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядку, встановленому статтями 185-187 КАС України, шляхом подання через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови апеляційної скарги.

Суддя                                                                                                       Щавінський В. Р.

Дата ухвалення рішення26.05.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16521317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1910/11/1070

Постанова від 26.05.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні