Постанова
від 15.06.2011 по справі 2а-2068/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 червня 2011 року 2а-2068/11/1070

Суддя Київського окруж ного адміністративного суду Щавінський В. Р., розглянувши в порядку письмового провадж ення адміністративну справу за позовом Білоцерківської об'єднаної державної податк ової інспекції до Приватног о підприємства "Сіта" про при пинення підприємницької дія льності,

в с т а н о в и в:

Білоцерківська ОДПІ в Київській області звернулас ь до суду з позовом про припин ення юридичної особи Приватн ого підприємства „Сіта”.

Свої позовні вимоги обґрун товує тим, що відповідач почи наючи з ІV кварталу 2009 р. не пода є до Білоцерківської ОДПІ в К иївській області декларації , документи фінансової звітн ості відповідно до закону

Вказує, що відповідач поруш ує пп. 1, 2 ст. 9 Закону України „Пр о систему оподаткування”, зг ідно яких платники податків і зборів зобов' язані вести бухгалтерський облік, склада ти звітність про фінансово-г осподарську діяльність і заб езпечити її зберігання у тер міни, встановлені законом, по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

В судове засідання предста вник позивача не з' явився, н адіслав до суду заяву про роз гляд справи у його відсутніс ть та просив позов задовольн ити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином , про причини неявки суд не пов ідомив, відзиву на позов не на дав, будь-яких заяв чи клопот ань про відкладення розгляд у справи не заявляв.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених статтею , але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідом лені про дату, час і місце судо вого розгляду, суд має право р озглянути справу у письмовом у провадженні у разі відсутн ості потреби заслухати свідк а чи експерта.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ПП „Сі та” зареєстроване 31.03.2000 р. Викон авчим комітетом Білоцерківс ької міської ради як суб' єк т підприємницької діяльност і - юридична особа за адресо ю: 09100, Київська обл., м. Біла Цер ква, вул. Славіна, 21, кв. 10.

Як платник податків відпов ідач перебуває на обліку у Бі лоцерківській ОДПІ в Київськ ій області з 14.04.2000 р. за № 64, що підт верджується Довідкою.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані: вести бухгалтерсь кий облік, складати звітніст ь про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни вста новлені законами; подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов' язкових платежів).

Згідно довідки Білоцерків ської ОДПІ в Київській облас ті, відповідач не звітується перед податковим органом по чинаючи з ІV кварталу 2009 р. по те перішній час, тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності, є п ідставою для постановляння с удового рішення щодо припине ння підприємницької діяльно сті - фізичної особи підпри ємця.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податк ову службу в Україні", органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України, п латник податків зобов' язан ий стати на облік у контролюю чих органах в порядку, встано вленому законодавством Укра їни, подавати до контролюючи х органів у порядку, встановл еному податковим та митним з аконодавством, декларації, з вітність та інші документи, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків та зборів.

Згідно п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України, платник под атків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом з вітний період подавати подат кові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цьо го Кодексу незалежно від тог о, чи провадив такий платник п одатку господарську діяльні сть у звітному періоді.

Органи державної податков ої служби мають право відпов ідно до п.п.20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податков ого кодексу України у випадк ах, встановлених законом, зве ртатися до суду щодо припине ння юридичної особи та підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб'єктів господарювання.

Враховуючи викладене, суд в важає, що позовні вимоги обґр унтовані, підтверджуються на лежними доказами, а тому підл ягають задоволенню.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 159 - 163, 167, 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд

п о с т а н о в и в:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити діяльність юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством - Приватног о підприємства „Сіта” ( 09100, Киї вська область, місто Біла Цер ква, вулиця Толстого, будинок 32, код ЄДРПОУ 30797751).

3. Копію постанови суду, післ я набрання нею законної сили , направити державному реєст ратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законн ої сили в порядку, встановлен ому статтею 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оска ржена до Київського апеляцій ного адміністративного суду у порядку, встановленому ста ттями 185-187 КАС України, шляхом п одання через Київський окруж ний адміністративний суд про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови апеляці йної скарги.

Суддя Щавінський В. Р.

Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16521328
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2068/11/1070

Постанова від 15.06.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні