Ухвала
від 23.06.2011 по справі 5/236-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"23" червня 2011 р. Справа № 5/236-Б

За заявою Державної пода ткової інспекції у Дунаєвець кому районі м. Дунаївці

про визнання банкрутом тов ариства з обмеженою відповід альністю "Нива" с. Чечельник Ду наєвецького району

Суддя Грамчук І.В.

за участю предста вників сторін:

кредиторів - ОСОБА_1 ., ОСОБА_2. - за довіреностям и

боржника - не викли кались

Ліквідатор : арбітражний керуючий Горбань А.О.

Ухвала виноситься 23 червня 2011 р., так як в судовому засідан ні 28 березня 2011р. судом оголошу валась перерва через необхід ність отримання додаткових д оказів про проведення ліквід аційної процедури та її заве ршення.

Ухвалою господарського с уду від 10.11.2008р. порушено провадж ення по справі № 5/236-Б за заявою Державної податкової інспек ції у Дунаєвецькому районі м . Дунаївці про визнання банкр утом товариства з обмеженою відповідальністю "Нива" с. Чеч ельник Дунаєвецького району .

Розгляд справи проводитьс я відповідно до ст.52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” та Го сподарського процесуальног о кодексу України.

Постановою суду від 24.11.08р. виз нано боржника банкрутом та в ідкрито ліквідаційну процед уру. Ліквідатором у справі № 5/ 236-Б призначено Державну подат кову інспекцію у Дунаєвецько му районі м. Дунаївці, яку зобо в'язано провести ліквідаційн у процедуру, скласти ліквіда ційний баланс та подати його разом із звітом господарськ ому суду для затвердження до 1 березня 2009р.

В послідуючому термін пров едення ліквідаційної процед ури неодноразово продовжува вся. На адресу суду арбітражн им керуючим Горбанем А.О. 30.12.2010р . (вх. № 01-24/13140 від 30.12.2010р.) направлено протокол № 7 засідання коміте ту кредиторів по справі № 5/236-Б про визнання банкрутом товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Нива" с. Чечельник Дуна євецького району та клопотан ня, у якому просив продовжити термін ліквідаційної процед ури боржника до 28.02.2011р. (до клопо тання долучено протокол засі дання комітету кредиторів ві д 29.12.2010р.).

Подане клопотання суд вваж ав за необхідне призначити д о розгляду із викликом повно важних представників коміте ту кредиторів та ліквідатора , повідомивши сторони про дат у судового засідання та зобо в'язавши ліквідатора до дати судового засідання подати д о суду докази вчинення дій в м ежах повноважень передбачен их ст. 25 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” протягом встанов леного судом строку ліквідац ійної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Нива" с. Чечельник Дунаєвецьк ого району.

Вислухавши прибулого до су ду ліквідатора, а також дослі дивши викладені в отриманих судом протоколі № 7 засідання комітету кредиторів від 29.12.2010р . та клопотанні (вх. № 01-24/13140 від 30.12.2 010р.) аргументи, суд вважав за не обхідне задовольнити клопот ання про продовження строку ліквідаційної процедури у сп раві № 5/236-Б, продовживши її тер мін до 28 лютого 2011р.

У вказаний строк судом отри мано Звіт ліквідатора (вх. № 01-24 /1863/11 від 28.02.2011р.) із доданими докум ентами, що викликало необхід ність призначення справи до розгляду.

При цьому заяв, клопотань чи заперечень кредиторів щодо проведення ліквідаційної пр оцедури у справі до господар ського суду не надходило.

Розглянувши звіт ліквідат ора та ліквідаційний баланс банкрута, господарським судо м встановлено і враховується наступне :

Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Нива" с. Чечел ьник Дунаєвецького району за реєстровано Дунаївецькою ра йдержадміністрацією 21.08.1997р. за юридичною адресою : Хмельниц ька область, Дунаєвецький ра йон с. Чечельник ідентифікац ійний код ЄДРПОУ 04930827. Номер зап ису про державну реєстрацію юридичної особи в Єдиному де ржавному реєстрі юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців 102.

Постановою господарського суду від 24.11.2008р. Товариство з об меженою відповідальністю "Ни ва" с. Чечельник Дунаєвецьког о району визнано банкрутом, в ідкрито ліквідаційну процед уру строком до 1 березня 2009р. з п ризначенням ліквідатором ін іціюючого кредитора - Держав ну податкову інспекцію у Дун аєвецькому районі м. Дунаївц і, якого через виявлення акти вів боржника в послідуючому було замінено на арбітражног о керуючого Горбаня Аркадія Олексійовича (АДРЕСА_1; лі цензія серія АВ №НОМЕР_1) і з неодноразовим продовження м строку ліквідації.

Ліквідатором при проведен ні ліквідаційної процедури в жито передбачених п. 5 ст. 52 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” заходів по виявленню усіх в ідомих йому кредиторів.

До ліквідатора надійшли за яви з грошовими вимогами від кредиторів : Дунаєвецький ра йонний центр зайнятості (м. Дунаївці, вул. Шевче нка, 88) -73195,74 грн.,

ДПІ у Дунаєвецькому р-ні (м. Д унаївці, вул. Червонопартиза нська, 21) -13737,83 грн. ;

УПФУ у Дунаєвецькому р-ні (м . Дунаївці, вул. Шевченка, 71) - 77047,71 г рн.;

Фонд соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Дунаєвецькому р-ні (м. Дунаївці, вул.. Шев ченка, 115) - 27813,50грн.

Від інших кредиторів заяв з грошовими вимогами до банкр ута - Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Нива" с. Чечельник Дунаєвецьк ого району не надходило.

Заборгованість по заробіт ній платі попередніх працівн иків банкрута відсутня.

Таким чином на останню звіт ну дату, загальний розмір кре диторської заборгованості щ о була заявлена і визнана лік відатором, склала складає 191794,7 8 грн.

Ліквідатором вжито заході в до виявлення майнових акти вів банкрута, направлено зап ити, на які отримано відповід і.

Зокрема, відповідно до Зако ну арбітражним керуючим напр авлено запити до БТІ, УДАІ, ДКУ по земельних ресурсах, Держт ехнагляду про наявність рухо мого та нерухомого майна та о тримано відповіді. У даних ві дповідях зазначено, що за ТОВ «Нива»згідно останніх даних не обліковується автотехнік а (дані УДАІ) та с/г техніки (дан ні ДТН).

«Інвентарбюро» у Дунаєвец ькому р-ні повідомило, що прав о власності на нерухоме майн о за боржником не зареєстров ано.

У відповіді Головного упра вління Держкомзему у Хмельни цькій області згідно форми Д ержавної статистичної звітн ості №6 зем. ТОВ „Нива" по держр еєстрації земельні ділянки н е рахуються.

Із-за відсутності частини д окументації не виявлена дебі торська заборгованість. Згід но до установчого договору п ро створення ТОВ «Нива» від 15. 01.2001р. за № 102 зареєстрованого в Д унаєвецькій РДА вказано, що д ля забезпечення діяльності Т овариства за рахунок вкладів його семи учасників створює ться Статутний фонд у розмір і 100000,00 (сто тисяч) гривень та час тка кожного з учасників пови нна становити - двох осіб по 25%, п'яти осіб по 10% вкладу вартост і майнового паю. Проте ліквід аторами при проведенні інвен таризації при перевірці каси та банківських рахунків вст ановлено, що дані кошти на роз рахунковому рахунку, в касі п ідприємства - банкрута були в ідсутні - в ліквідаційну масу не вносились.

На заключному засіданні ко мітету кредиторів (протокол №8 від 22.02.2011р.) на підставі підтве рджуючих документів, ліквіда тор ознайомив комітет кредит орів з надходженнями та витр атами коштів у ході даної лік відаційної процедури. Коміте т кредиторів звіт ліквідатор а взяв до відома, витрати арбі тражного керуючого проведен ні в ході ліквідаційної проц едури затвердив та зобов'яза вши його подати до господарс ького суду звіт та ліквідаці йний баланс з метою затвердж ення та припинення проваджен ня по даній справі у зв'язку з ліквідацією ТОВ «Нива», с. Чеч ельник, Дунаєвецького району .

Зокрема, надходження та вит рати грошових коштів у ході л іквідаційної процедури скла дались :

Залишок коштів на рахунку н а початок ліквідаційної проц едури становив - 0,00 грн. Надійшл о коштів, всього - 58268,64 грн. Витра чено коштів, всього - 58268,64 грн. В т ому числі : розрахункове обсл уговування банку - 488,95 грн.; за ек спертну оцінку - 2550,00 грн. ; оплат а послуг арбітражного керуюч ого - 28042,57 грн. ; оплата праці залу чених спеціалістів - 16181,82 грн. ; р озміщення оголошень - 510,00 грн. ; Х мельницька регіональна філі я центру ДЗК (виготовлення те х.. документації) - 600,05 грн.; госпо дарські витрати (канцтовари, рекомендовані листи, послуг и зв'язку, нотаріус послуги, по слуги реєстратора та ін.) - 7874,64 г рн. Послуги БТІ (за виготовлен ня технічної документації) - 11 91,89 грн. Послуги МРЕО (за зняття автомобілів з обліку) - 828,72 грн. Залишок коштів станом на 01.02.2011р . - 0.00 грн. Банківський рахунок з акрито.

Ліквідаційний баланс свід чить про відсутність у банкр ута майна, необхідного для за доволення вимог кредиторів.

В зв' язку з цим, відповідно ч.6 ст.31 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”, вимоги, що не задо волені за недостатністю майн а, вважаються погашеними.

Відповідно ч.2 ст.32 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, якщо з а результатами ліквідаційно го балансу після задоволення вимог кредиторів не залишил ося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквіда цію юридичної особи - банкрут а.

Оскільки банкрутом припин ено виробничу і підприємниць ку діяльність, майно та грошо ві кошти відсутні і він надал і діяти неспроможний, юридич ну особу - Товариство з обме женою відповідальністю "Нива " с. Чечельник Дунаєвецького р айону необхідно ліквідувати .

Провадження у справі № 5/236-Б п ідлягає припиненню.

Відповідно частини 5 ст.39 Зак ону України „Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців”, у хвала про ліквідацію банкрут а направляється державному р еєстратору за місцезнаходже нням юридичної особи - банкру та для проведення державної реєстрації припинення юриди чної особи.

На підставі викладеного, ке руючись ч.2 ст. 32, ч.6 ст. 40 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 39 З акону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” , ст. 86 Господарського процесу ального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Звіт ліквідатора про проведену ліквідаційну проц едуру і ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відп овідальністю "Нива" с. Чечельн ик Дунаєвецького району, скл адений станом на 01 грудня 2010 ро ку, затвердити.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Нива" с. Чечель ник Дунаєвецького району, ід ентифікаційний код ЄДРПОУ 04930 827, ліквідувати.

Зобов' язати ліквідатора, орган державної реєстрації та орган статистики провести дії по виключенню юридичної особи Товариства з обмежено ю відповідальністю "Нива" с. Че чельник Дунаєвецького район у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців та з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій України .

Провадження у справі № 5/236-Б припинити.

Примірники ухвали направи ти : кредиторам, ліквідатору, д ержавному реєстратору викон авчого комітету Дунаєвецько ї райдержадміністрації, Голо вному управлінню статистики у Хмельницькій області, сект ору з питань банкрутства у Хм ельницькій області, відділу Державної виконавчої служби Дунаєвецького міськрайонно го управління юстиції.

Суддя І.В. Грамчук

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.06.2011
Оприлюднено02.07.2011
Номер документу16531710
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/236-б

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 04.01.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 05.10.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 16.10.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 09.10.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 25.09.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 24.04.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні