Постанова
від 19.04.2011 по справі 0670/683/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/683/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Іваненко Т.В. ,

при секретарі -       Вітковській Т.С.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира Житомирської області   

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Мажор"    

про  стягнення 302.15 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в  Корольовському районі  звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Мажор" заборгованість по внесках на загальнообов'язкове державне  пенсійне страхування, яка виникла за  листопад 2010 р.  в  розмірі  302,15  грн.

Представник позивача в судове засідання з'явився, підтримав позовні вимоги та просив задовольнити позов в повному обсязі   на підставі наявних  доказів.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, а саме у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, вислухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Спірні правовідносини регулюються Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Законом України " Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування",  Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 16 січня 2004 року за № 64 / 8663.

Судом встановлено, що ТОВ "Мажор"  зареєстроване як платник збору на обов’язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в  Корольовському районі м.Житомира.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

На виконання вимог  Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"    ТОВ "Мажор"  був поданий до Управління Пенсійного фонду України в  Корольовському районі  розрахунок суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за  листопад 2010 р.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 і ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Однак, відповідач за вказаний період не перерахував до Пенсійного Фонду України страхові внески в розмірі 302,15 грн., у зв'язку з чим виникла заборгованість по цих платежах на вказану суму, що стверджується розрахунками позивача та  відповідача суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Доказів погашення відповідачем вказаної заборгованості суду не подано.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Судові витрати стягненню не підлягають відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", ст.ст. 14, 15, 17, 20 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”, ст.ст. 86, 94, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд -

постановив:

 Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Мажор" (код 23274823, вул. Баранова, 87, м. Житомир) на користь Управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування за  листопад 2010 р. в сумі 302,15 грн.   

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Т.В. Іваненко

  

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено04.07.2011
Номер документу16533248
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/683/11

Постанова від 19.04.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Іваненко Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні