Ухвала
від 24.06.2011 по справі 26/173/09-29/5009/2691/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

24.06.11 Справа № 26/173/ 09-29/5009/2691/11

Суддя Кричмаржевський В .А.

м. Запоріжжя

Кредитори:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю “Екохімпр оміндустрія”, м.Запоріжжя

2. Товариство з обмеженою в ідповідальністю “ВМК Інвест ”, м. Запоріжжя

3. Публічне акціонерне това риство “УкрСиббанк” в особі Дніпровського регіональног о департаменту АТ “УкрСиббан к”, м. Дніпропетровськ

4. Державна податкова інсп екція у Ленінському районі м .Запоріжжя

Банкрут - Приватне п ідприємство “ГШО-Сервіс”, м. З апоріжжя, код з ЄДР - 34373784

Банківська установа , що здійснює розраху нково-касове обслуговування боржника - ПАТ “УкрСиббанк”, м . Запоріжжя

Суддя Крич маржевський В.А.

За участю представникі в:

- кредитора-1 - не з' явився

- кредитора-2 - ОС ОБА_1 (за довіреністю)

- кредитора-3 - ОС ОБА_2 (за довіреністю)

- кредитора-4 - ОС ОБА_3 (за довіреністю)

- боржника - Чулаков а П.І. - арбітражного керуючого - ліквідатора

Установив:

Постановою Донецько го апеляційного господарськ ого суду від 04.05.2011р. апеляційну скаргу ПАТ “УкрСиббанк” в ос обі Дніпровського регіональ ного департаменту АТ “УкрСиб банк” задоволено, ухвалу гос подарського суду Запорізько ї області від 10.03.2011 у справі № 26/173/ 09 скасовано. Справу повернуто на розгляд господарського с уду Запорізької області.

Ухвалою господарсь кого суду Запорізької област і від 20.05.2011р. справа прийнята до провадження суддею Кричмарж евським В.А.

До господарського суду Зап орізької області 21 червня 2011 ро ку надійшло клопотання від а рбітражного керуючого Чулак ова П.І. про звільнення його ві д виконання обов' язків лікв ідатора ПП “ГШО-Сервіс”.

У судовому засіданні, що від булось 25.06.2011р., від комітету кре диторів надійшло клопотання про призначення арбітражног о керуючого Коваля Д.І. ліквід атором підприємства-банкрут а.

Господарський суд у судово му засіданні розглянувши кло потання арбітражного керуюч ого Чулакова П.І. про звільнен ня його від виконання обов' язків ліквідатора ПП “ГШО-Се рвіс”, задовольнив його, вихо дячи з наступного.

Відповідно до статті 22 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” з дня прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури припиняються повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом, а їх повноваження переход ять до призначеного господар ським судом арбітражного кер уючого, на якого покладаютьс я обов' язки ліквідатора під приємства-банкрута.

Арбітражні керуючі, здійсн юючи повноваження ліквідато ра боржника, керуються припи сами Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” та інших законодав чих актів України. При реаліз ації своїх прав та обов'язк ів арбітражний керуючий зоб ов'язаний діяти сумлінно та р озумно з урахуванням інтерес ів боржника та його кредитор ів. У випадку виникнення обст авин які не дозволяють лікві датору виконувати свої повно важення у повній мірі з забез печенням захисту інтересів б оржника та його кредиторів, в ін має право подати заяву про добровільне звільнення від обов' язків ліквідатора.

У судовому засіданні предс тавники кредиторів не запере чили проти клопотання арбітр ажного керуючого Чулакова П. І. про звільнення його від вик онання обов' язків ліквідат ора, господарський суд задов ольняє клопотання Чулакова П .І. та припиняє його повноваже ння у якості ліквідатора бор жника.

З огляду на те, що повноваже ння ліквідатора Чулакова П.І . припинені, господарський су д вважає у даному випадку нед оцільним розглядати скаргу П АТ “УкрСиббанк” на дії лікві датора від 04.10.2010р.

Вказану позицію підтримал и й представники кредиторів у судовому засіданні.

На засіданні комітету кред иторів, що відбулося 24.06.2011р., ком ітетом кредиторів у складі: П АТ “УкрСиббанк” та ТОВ “ВМК І нвест” прийнято рішення про звернення до господарського суду із клопотанням про приз начення ліквідатором підпри ємства-банкрута Коваля Д.І. пр о, що від нього отримана відпо відна згода. (Протокол засіда ння комітету кредиторів № 6 ві д 24.06.2011р.).

Згідно з п.9 статті 7 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” при проведенні процедур банкру тства інтереси всіх кредитор ів представляє комітет креди торів, створений відповідно до цього Закону.

Відповідно до статті 16 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” до компетенції комітету кр едиторів належить прийнятт я рішення про припинення пов новажень арбітражного керую чого (розпорядника майна, кер уючого санацією, ліквідатора ) та про призначення нового ар бітражного керуючого (розпор ядника майна, керуючого сана цією, ліквідатора).

Розглянувши клопотання ко мітету кредиторів, господарс ький суд задовольняє його та призначає ліквідатором у сп раві Коваля Д.І.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 24 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” та ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд -

Ухвалив:

Клопотання комітету креди торів задовольнити.

Припинити повноваження лі квідатора боржника арбітраж ного керуючого Чулакова Петр а Ігоровича.

Призначити ліквідатором б оржника арбітражного керуюч ого Коваля Дмитра Івановича (ліцензія серії НОМЕР_1 ві д 03.06.2009р., адреса місцезнаходжен ня: АДРЕСА_1).

Зобов' язати арбітражного керуючого Чулакова П.І. у с трок до 06 липня 2011р. передат и арбітражному керуючому Ков алю Д.І. усю наявну документац ію, печатки та штампи, що належ ать боржнику - Приватному пі дприємству “ГШО-Сервіс”.

Зобов' язати ліквідатора - Коваля Д.І. здійснити лікві даційну процедуру у визначен их Законом України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом» порядку та строк.

Копію ухвали надіслати : кредиторам, банкруту, а рбітражним керуючим Чулаков у П.І. та Ковалю Д.І.

Суддя В. А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення24.06.2011
Оприлюднено04.07.2011

Судовий реєстр по справі —26/173/09-29/5009/2691/11

Ухвала від 21.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 20.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні