Постанова
від 22.05.2008 по справі 13/236-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/236-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"22" травня 2008 р.                                                           Справа № 13/236-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Херсоні справу              

за позовом Чаплинської  міжрайонної  державної  податкової  інспекції

до Товариства  з обмеженою відповідальністю "Заказник Думузла"  

за участю представників:

позивача –Костік Б.В.,   

відповідача –не з'явився,

про стягнення податкової заборгованості  в розмірі 170 грн,

                                         в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на факті несплати відповідачем зазначеної суми податкової заборгованості з податку на прибуток.  

Відповідачем заперечення на позов не подані, у зв'язку з чим розгляд справи проведено за наявними в ній матеріалами. В той же час, представник відповідача в судове засідання не з'явився, а тому розгляд справи проведено без його участі, оскільки судом вжито всіх належних заходів щодо повідомлення відповідача про час та місце розгляду справи.

Крім викладеного з матеріалів справи слідує, що відповідач з 6 квітня 2000 року знаходиться на обліку платників податків у Каланчацькому відділенні Чаплинської МДПІ та є платником податку на прибуток з підприємств.

Відповідно до положень статті 69 Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік” відповідач зобов'язаний був подати декларацію з податку на прибуток за 11 місяців 2006 року в строк до 20 грудня 2006 р. Проте, ці вимоги ним не виконані, у зв'язку з чим до нього на підставі підпункту 17.1.1. пункту 17.1. статті 17 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, за яким платник податків, який не подає податкову декларацію у строки, визначені законодавством, сплачує штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання або її затримку, застосований штраф в розмірі 170 грн, згідно до податкового повідомлення-рішення № 00000415550/0 від 26 січня 2007 року.

На даний час назване повідомлення-рішення діє, оскільки не визнане у встановленому порядку недійсним.

Згідно до частини 3 пункту 1 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування” платник податків зобов'язаний сплачувати належні суми податків та зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законом строки, а згідно до положень статті 1 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податковим боргом визнається податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання. За змістом підпункту 3.1.1. пункту 3.1. статті 3 цього ж Закону активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Приймаючи до уваги викладені обставини, а також враховуючи, що  відповідачем заборгованість не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі  зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                               п о с т а н о в и в :

                                                                                                                                  

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Заказник Думу зла” (розташованого за адресою: Херсонська область, смт. Каланчак, вул. Сімферопольська;  буд. 103; код 30924163, розрахунковий рахунок 26003301257 в Каланчацькому відділенні № 3257 ВАТ „Ощадбанк”, МФО 342188) на користь Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції в доход бюджету (рахунок 31117009700186 в УДК у м. Херсоні, МФО 852010) –170 грн податкової заборгованості.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.          

              

                                          Дата підпису постанови –23 травня 2008 року

                                Суддя                                                                  М.К. Закурін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.05.2008
Оприлюднено30.05.2008
Номер документу1654185
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/236-ап-08

Постанова від 22.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні