Постанова
від 30.06.2011 по справі 2а/0470/6683/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/6683/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Шлай А.В., розг лянувши в порядку скороченог о провадження адміністратив ну справу за позовом Управлі ння Пенсійного Фонду України в Дніпровському районі м. Дні продзержинська до 5-тої місь кої лікарні про стягнення з аборгованості , -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійног о фонду України в Дніпровськ ому районі м. Дніпродзержинс ька звернулось до суду з адмі ністративним позовом про стя гнення з 5-тої міської лікарні заборгованості по фінансови м санкціям в розмірі 8876 грн. 68 ко п.

Суд, дослідивши письмові до кази по справі, встановив, що 5 -та міська лікарня зареєстро ване в Управлінні Пенсійного фонду України в Дніпровсько му районі м. Дніпродзержинсь ка, і відповідно, є платником с трахових внесків на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування. Управлінням П енсійного фонду України в Дн іпровському районі м. Дніпро дзержинська 28.02.2011 року винесен о рішення № 210 про застосуванн я фінансових санкцій та нара хування пені за несплату (неп ерерахування) або своєчасну сплату (несвоєчасне перераху вання) страхувальниками стра хових внесків, у тому числі до нарахованих страхувальника ми або органом Пенсійного фо нду, відповідно до якого до 5-т ої міської лікарні застосова но штраф у розмірі 9712,40 грн. та на рахована пеня в розмірі 97,13 грн . за несвоєчасну сплату страх ових внесків. У зв' язку з ная вною переплатою на особовому рахунку відповідача в сумі 932 ,85 грн., заборгованість склада є 8876 грн. 68 коп. Заборгованість в добровільному порядку не сп лачена, рішення № 210 від 28.02.2011 рок у не оскаржено.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» страхувальник зоб ов'язаний нараховувати, обчи слювати і сплачувати в устан овлені строки та в повному об сязі страхові внески. Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страх ові внески є цільовим загаль нообов' язковим платежем, як ий справляється на всій тери торії України. Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України «Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування» страху вальники зобов' язані сплач увати страхові внески, нарах овані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду . Стаття 106 Закону України зазн ачає, що суми страхових внеск ів своєчасно не нараховані т а/або не сплачені страхуваль никами у строки, визначені ст аттею 20 цього Закону, в тому чи слі обчислені територіальни ми органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених час тиною третьою статті 20 цього З акону, вважаються прострочен ою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягують ся з нарахуванням пені та зас тосуванням фінансових санкц ій.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вим оги позивача підлягають задо воленню.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 183-2 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України в Дніпровському р айоні м. Дніпродзержинська - задовольнити.

Стягнути з 5-тої міської лік арні (код ЄДРПОУ 01985831) заборгов аність по фінансовим санкція м в розмірі 8876 (вісім тисяч вісі мсот сімдесят шість) грн. 68 коп . на користь Управління Пенсі йного фонду України в Дніпро вському районі м. Дніпродзер жинська.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом десяти д нів з дня отримання її копії.

Постанова суду набирає зак онної сили в порядку та у стро ки, визначені статтею 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя

А.В. Шлай

Дата ухвалення рішення30.06.2011
Оприлюднено04.07.2011
Номер документу16546255
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/6683/11

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

Постанова від 30.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні