Постанова
від 17.05.2011 по справі 2н-26803/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2н-26803/08

категорія 8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2011 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Семеню к М.М.,

при секретарі - Корольов ій О.С.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі заяву Приватного підпри ємства "Грінтайм" про ререгля д за нововиявленими обставин ами постанови від 10.08.2009 року по адміністративній справі

за позовом Держав ної податкової інспекції у Ж итомирському районі

до Приватного підпри ємства "Грінтайм"

про припинення юриди чної особи,-

встановив:

Постановою від 10.08.2009 року, як а набрала законної сили, позо в Державної податкової інспе кції у Житомирському районі було задоволено та припинено юридичну особу - Приватне під приємтво "Грінтайм" з тих підс тав, що в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців є зап ис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням. .

У квітні 2011 року Приватне під приємство "Грінтайм" подало д о суду заяву про перегляд суд ового рішення за нововиявлен ими обставинами, в якій проси ть скасувати постанову від 10.0 8.2009 року мотивуючи це тим, що ві дповідач не повідомлявся про розгляд вказаної справи, коп ії адміністративного позову не отримував. Про вказану пос танову суду їм стало відомо в ід державного реєстратора, п ідприємство своєчасно звіту ється до ДПІ, на даний час відо мості про юридичну особу під тверджені, про що свідчить ві дповідний запис в державному реєстрі.

В судовому засіданні предс тавник заявника заяву про пе регляд судового рішення за н овиявленими обставинами під тримав. Просив скасувати пос танову від 10.08.2009 року та відмови ти ДПІ у Житомирському район і в задоволенні позовних вим ог.

Представник ДПІ у Житомирс ькому районі в судовому засі данні проти задоволення заяв и заперечував.

Суд, вислухавши пояснення с торін, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява підля гає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, у разі, я кщо зміна відомостей про юри дичну особу, які містяться в Є диному державному реєстрі, н е пов' язані зі змінами до ус тановчих документів юридичн ої особи або не підлягає держ авній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уп овноважена ним особа зобов' язана подати (надіслати реко мендованим листом) державном у реєстратору за місцезнаход женням реєстраційної справи юридичної особи заповнену р еєстраційну картку про внесе ння змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців” підставою для при пинення юридичної особи є на явність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Із наданих суду матеріалів вбачається, що ОСОБА_1 явл яється директором ПП "Грінта йм" та єдиними засновником, у ї ї власності знаходиться буди нок АДРЕСА_1 і за цією адре сою зареєстровано ПП "Грінта йм".

На час винесення постанови суду від 10 серпня 2009 року прива тне підприємство "Грінтайм" в часно подавало податковому о ргану податкову звітність.

Судом встановлено, що підпр иємство не було повідомлено про розгляд справи 10.08.2009 року в суді.

Встановлено також, що на мом ент розгляду справи судом та винесення постанови підприє мство юридичну адресу не змі нило.

Враховуючи викладене, суд в важає, що заява підлягає задо воленню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 253 КАС України су д, -

постановив:

Заяву задовольнити.

Постанову суду від 10 серпня 2009 року за позовом Державної п одаткової інспекції у Житоми рському районі до Приватного підприємства "Грінтайм" про п рипинення юридичної особи ск асувати.

Відмовити Державній подат ковій інспекції у Житомирськ ому районі в задоволенні поз ову до Приватного підприємст ва "Грінтайм" (код 34400765) про припи нення юридичної особи.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної о соби для внесення запису до Є диного державного реєстру.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків апеляційного оскарж ення, якщо не було подано апел яційної скарги.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається протягом десяти днів з дня її проголош ення до Житомирського апеляц ійного адміністративного су ду через Житомирський окружн ий адміністративний суд. Коп ія апеляційної скарги одноча сно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Головуючий судд я: М.М. Семенюк

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16546342
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2н-26803/08

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні