Постанова
від 01.07.2011 по справі 2а-1870/3578/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 липня 2011 р. Спр ава № 2a-1870/3578/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Павліче к В.О.,

розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративн у справу № 2а-1870/3578/11 за позовом Ро менського міжрайонного прок урора в інтересах держави в о собі управління Пенсійного фонду України в Роменському районі до Державного підпри ємства "Роменський ветерина рно-санітарний завод" про стя гнення боргу з відшкодвання пільгових пенсій ,-

В С Т А Н О В И В:

Роменскьий міжрайонний прокурор в інтересах держав и в особі УПФУ в Роменському р айоні, звернувся до Сумськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою, в як ій просить стягнути з відпов ідача на користь УПФУ в Ромен ському районі борг з відшкод ування пільгових пенсій за с писком № 2 за травень 2011 року в с умі 832,83 грн.

Позов обгрунтовується тим , що всупереч вимогам Інструк ції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни”, відповідно до якої підпр иємства щомісяця до 25- го числ а вносять до Пенсійного фонд у зазначену в повідомленні м ісячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах, відповідач не вніс до о рганів УПФУ дану суму у строк и та в порядку, передбаченому цією Інструкцією. В зв' язку з цим сума заборгованості на виплату і доставку пільгови х пенсій за списком № 2 за трав ень 2011 року становить 832,83 грн.

Прокурор повідомлявся про час, дату та місце розгляду сп рави, в судове засідання не з' явився, про причини неявки, вс упереч вимог ч. 2 ст. 40 КАС Украї ни, суд не повідомив.

Представником відповідача клопотання про розгляд спра ви за його відсутності суду н адано не було.

Відповідач, повідомлявся п ро час, дату та місце розгляду справи, в судове засідання не з' явився, про причини неявк и, всупереч вимог ч. 2 ст. 40 КАС Ук раїни, суд не повідомив, запер ечень стосовно позовних вимо г не надсилав.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 т а ч.1 ст. 41 Кодексу адміністрат ивного судочинства України п ід час судового розгляду спр ави в судовому засіданні заб езпечується повне фіксуванн я судового засідання за допо могою звукозаписувального т ехнічного засобу, крім випад ків неявки в судове засіданн я всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відпо відно до положень цього Коде ксу розгляд справи здійснюєт ься за відсутності осіб, які б еруть участь у справі (у тому ч ислі при розгляді справи в по рядку письмового провадженн я).

Таким чином, у зв' язку з не явкою сторін, фіксування суд ового засідання по справі не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали с прави, проаналізувавши доказ и у їх сукупності, вважає, що п озов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Державне підприємство "Ром енський ветеринарно-саніта рний завод" є платником збору на обов' язкове державне пе нсійне страхування відповід но до ст. 1 Закону України “Про збір на обов' язкове держав не пенсійне страхування”.

Відповідно до п.1 ст. 2 Закону України “Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування”одним з об' єктів оп одаткування для платників зб ору є фактичні витрати на вип лату і доставку пенсій, призн ачених відповідно до пунктів “б”- “з” статті 13 Закону Укра їни "Про пенсійне забезпечен ня" до досягнення працівника ми пенсійного віку, передбач еного статтею 12 Закону Україн и "Про пенсійне забезпечення ".

Порядок відшкодування під приємством витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, визн ачено Інструкцією про порядо к обчислення і сплати страху вальниками та застрахованим и особами внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування до Пенсійно го фонду України, яка затверд жена Постановою правління Пе нсійного фонду України від 19.1 2.2003 №21-1 та зареєстрована в Мініс терстві юстиції України від 16.01.2004 №64/8663 (далі - Інструкція).

Згідно із пунктом 6.1. Інструк ції, відшкодуванню підлягают ь витрати Пенсійного фонду н а виплату та доставку пенсій , призначених на пільгових ум овах відповідно до частини 2 П рикінцевих положень Закону У країни „Про загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання" N 1058-ІУ від 09.07.03р.

Пунктами 6.4-6.8 Інструкції вст ановлено, що розмір сум до від шкодування на поточний рік в изначається відділами надхо дження доходів органів Пенсі йного фонду щорічно в розрах унках фактичних витрат на ви плату та доставку пенсій, при значених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень цього Закону 1058-ІV (згідно з додатками 6 та 7), як і надсилаються підприємства м до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийн яття рішення про призначення нової пенсії.

Розрахунки складаються на підставі відомостей відділі в з призначення пенсій орган ів Пенсійного фонду, які пода ються згідно з додатком 8 до 1 с ічня поточного року та протя гом 10 днів з дня прийняття ріш ення про призначення нової п енсії.

Додаткові пенсії, доплати, н адбавки та підвищення призна чені відповідно до законодав ства України, не включаються до розміру фактичних витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій, що підлягають ві дшкодуванню.

Підприємства щомісяця до 25- го числа вносять до Пенсійно го фонду зазначену в повідом ленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я, органи Пенсійного фонду по відомляють про це підприємст ва в місячний термін з момент у виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій за період з дати призн ачення пенсії до дати склада ння розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону 1058-ІV, сплачуют ься одночасно із сплатою фак тичних витрат на виплату і до ставку пільгових пенсій за п ерший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.10 розділу 6 І нструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах о собам, які мають необхідний с таж роботи не за місцем призн ачення цієї пенсії, орган Пен сійного фонду за місцем приз начення пенсії надсилає пові домлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї І нструкції для зазначених під приємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки ор гану Пенсійного фонду за міс цем його реєстрації.

Як свідчать матеріали спра ви, сума витрат, що підлягає ві дшкодуванню відповідачем за списками № 2 за травень 2011 року визначена в розрахунку факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій (а.с. 5 ) і складає 832,83 грн.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми відш кодування фактичних витрат н а виплату та доставку пільго вих пенсій на день розгляду с прави або ж спростовували до води позивача суду не подано .

За наведених обставин та пр авових норм, вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Роменського міжрайонного прокурора в інтересах держа ви в особі управління Пенсій ного фонду України в Роменсь кому районі до Державного пі дприємства "Роменський вете ринарно-санітарний завод" пр о стягнення боргу з відшкодв ання пільгових пенсій - зад овольнити.

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветерин арно-санітарний завод" (42027, Сум ська область, Роменський рай он, с. Овлаші, п/р 2600311438 в СОД "Р айффазен банк Аваль", МФО 337483, ко д 00688999) на користь управління Пе нсійного фонду України в Ром енському районі (42000, Сумська об ласть, м. Ромни, вул. Гетьмана М азепи, 3, п/р 256063461 ВАТ "Державний о щадний банк України" філія 147, М ФО 337728, код 21129672) борг з відшкодува ння пільгових пенсій в сумі 832 ,83 грн.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) В.О. Павлічек

З оригіналом згід но

Суддя В.О. Павлічек

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16547273
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/3578/11

Постанова від 01.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 01.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні