Постанова
від 04.07.2011 по справі 2а-1670/3649/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/3649/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Чеснокова А.О., розглянувши в порядку скороченого прова дження справу за адміністрат ивним позовом Кременчуцьк ої об'єднаної державної под аткової інспекції у Полтавсь кій області до Приватного пі дприємства "Інтерефект" про п рипинення підприємницької д іяльності, -

В С Т А Н О В И В:

28 квітня 2011 року позивач Кременчуцька ОДПІ зверн увся до Полтавського окружно го адміністративного суду з адміністративним позовом до ПП "Інтерефект" про припиненн я підприємницької діяльност і.

Згідно вимог статті 183-2 Кодек су адміністративного судочи нства України даний позов пі длягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого прова дження.

При цьому суд відзначає, що оскільки матеріали справи мі стять докази, які в своїй суку пності повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин, то спір підля гає вирішенню на підставі на явних у справі документів.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, повно з'ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши д окази, які мають юридичне зна чення для розгляду справи і в ирішення спору по суті, прихо дить до висновку, що позов під лягає задоволенню з наступни х підстав.

Відповідно до пункту 20.1.12 ста тті 20 та пункту 67.2 статті 67 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и у випадках встановлених за коном мають право звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця.

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 9 Закону України "Пр о систему оподаткування" (яки й діяв до 01 січня 2011 року) платни ки податків і зборів (обов' я зкових платежів) зобов' язан і подавати до державних пода ткових органів відповідно до законів декларації, які пов'я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Аналогічний обов'язок суб'є ктів господарювання закріпл ено у чинному Податковому ко дексі України, підпунктом 16.1.3 п ункту 16.1 статті 16 якого встанов лено, що платник податків зоб ов'язаний подавати до контро люючих органів у порядку, вст ановленому податковим та мит ним законодавством, декларац ії, звітність та інші докумен ти, пов'язані з обчисленням і с платою податків та зборів.

Підпунктом 49.2. статті 49 встан овлено, що платник податків з обов'язаний за кожний встано влений цим Кодексом звітний період подавати податкові де кларації щодо кожного окремо го податку, платником якого в ін є, відповідно до цього Коде ксу незалежно від того, чи про вадив такий платник податку господарську діяльність у зв ітному періоді.

Стаття 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців" передбачає, що непод ання юридичною особою протяг ом року до органів державної податкової служби деклараці й, документів фінансової зві тності є підставою для поста новлення судового рішення пр о припинення такої юридичної особи.

Згідно довідки Комсомольс ького відділення Кременчу цької ОДПІ, відповідач не з вітується з лютого 2010 року, тоб то більше року не подає до орг анів державної податкової сл ужби декларацій, документів фінансової звітності, що є пі дставою для постановлення су дового рішення про скасуванн я державної реєстрації юриди чної особи.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що вимоги позивач а щодо припинення юридичної особи є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

Керуючись статтями 7-11, 183-2 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Крем енчуцької об'єднаної держа вної податкової інспекції до Приватного підприємства "Ін терефект" про припинення юри дичної особи - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Приватного підприємства "Ін терефект" (ЄДРПОУ 32078885).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної о соби для внесення до Єдиного державного реєстр запису пр о судове рішення щодо припин ення підприємницької діяльн ості юридичної особи - Приват ного підприємства "Інтерефе кт".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчен ня строку подання апеляційно ї скарги. У разі подання апеля ційної скарги судове рішення , якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя А.О. Чеснокова

Дата ухвалення рішення04.07.2011
Оприлюднено07.07.2011
Номер документу16570121
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/3649/11

Постанова від 04.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 26.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні