Постанова
від 29.06.2011 по справі 2а-6540/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

29 червня 2011 р.                                                                                    № 2а-6540/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Брильовського Р.М.,

при секретарі Падляк О.І.

за участю:

представника позивача –Василів О.А.

розглянувши у відкритому судовому з асіданні у місті Львові справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова до ТзОВ "Віп-Захід" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

          Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова звернулось до суду з адміністративним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Віп-Захід" заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1430,52 грн.  

          Позовні вимоги обґрунтовані тим, що згідно з ст.17 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страхувальник, суб'єкт підприємницької діяльності – Товариство з обмеженою відповідальністю "Віп-Захід" (ЄДРПОУ 33419508) зобов’язане нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

          Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав, просить його здоволити.

          Відповідач заперечень на позов, витребувані судом докази не надав, явки повноважного представника в судове засідання не забезпечив. Суд вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, а тому вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача відповідно до положень ст. 128 КАС України.

          Заслухавши думку представника позивача, з'ясувавши обставини, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд вважає, що позов підлягає до  задоволення, мотивуючи це наступним.

          Згідно поданих ТзОВ "Віп-Захід" до Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова розрахунків сум страхових внесків та розрахунку боргу, заборгованість відповідача зі сплати страхових внесків за період жовтень-листопад 2010 р. становить 1430,52 грн.

          Вказана сума страхових внесків не була сплачена відповідачем у встановлений ст. 20 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” строк.

          Таким чином заборнованість відповідача станом на 31.05.2011 р. становить 1430,52 грн. і залишається непогашеною.

          Відповідно до вимог ст.ст. 14, 17, 20, 106 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення базового звітного періоду. Базовим періодом для відповідача є календарний місяць. При цьому страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків. Суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

          Відповідно до  ст. ст. 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення,  а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному,  повному та об‘єктивному дослідженні.

          Враховуючи, що відповідач доказів у спростування позовних вимог не надав, а вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а отже підлягають  задоволенню.

          Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

          Керуючись ст.ст. 2, 4, 7-14, 23, 69, 70, 71, 86, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України,–

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з ТзОВ "Віп-Захід" на користь Управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова 1430,52 грн. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

         Суддя                                                                                          Брильовський Р.М.

повний текст постанови виготовлено 01.07.2011 р.

Дата ухвалення рішення29.06.2011
Оприлюднено08.07.2011
Номер документу16581900
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6540/11/1370

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Постанова від 29.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні