Постанова
від 06.07.2011 по справі 2а-1670/3729/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/3729/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Алєксєєва Н.Ю., розглянувши в порядку скороченого прова дження справу за адміністрат ивним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податк ової інспекції у Полтавській області до Приватного підпр иємства "Геофагус" про припин ення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

04 травня 2011 року Кремен чуцька об'єднана державна по даткова інспекція у Полтавсь кій області звернувся до Пол тавського окружного адмініс тративного суду з адміністра тивним позовом до Приватного підприємства "Геофагус" про п рипинення юридичної особи, п осилаючись на те, що неподанн я відповідачем податкової зв ітності протягом року (не зві тується з 2010 року) є підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення підприє мницької діяльності відпові дно до частини 2 статті 38 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців".

Конверт із копією ухвали пр о відкриття скороченого пров адження, направлений відпові дачу за адресою місцезнаходж ення відповідача: квартал 297 , буд. 8, кв. 17, м. Кременчук, 39600, по вернувся до суду із відмітко ю "за закінченням терміну збе рігання". З огляду на положенн я абзацу 2 ч. 3 ст. 167 КАС України к опія ухвали про відкриття ск ороченого провадження вважа ється врученою відповідачу. У строк, встановлений частин ою 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, відповідачем не подано до суду заперечень проти позов у.

Відтак, суд доходить виснов ку, що спір підлягає вирішенн ю на підставі наявних у матер іалах справи доказів, оскіль ки вони повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Прива тне підприємство "Геофагус" (і дентифікаційний код 24560991) заре єстроване 28.10.1996 року Виконавчи м комітетом Кременчуцької мі ської ради, про що зроблено за пис в журналі обліку реєстра ції за №2364.

Згідно до підпункту 16.1.3 пунк ту 16.1 статті 16 Податкового коде ксу України платник податків зобов' язаний подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

Стаття 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців" передбачає, що неп одання протягом року до орга нів державної податкової слу жби декларацій, документів ф інансової звітності є підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи.

Згідно з довідкою Кременчу цької об'єднаної державної п одаткової інспекції відпов ідач не звітується з 2010 року, то бто більше року не подає до ор ганів державної податкової с лужби декларацій, документів фінансової звітності, що є пі дставою для постановлення су дового рішення про припиненн я підприємницької діяльност і.

Судом встановлено про відс утність заборгованості відп овідача перед бюджетом, що пі дтверджується довідкою пози вача від 01 квітня 2011 року №12417/10/19.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що вимоги позивач а щодо припинення підприємни цької діяльності є обґрунтов аними та такими, що підлягают ь задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції у Полтавській області до Приватного підприємства "Ге офагус" про припинення юриди чної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства "Геоф агус" (ідентифікаційний код 245 60991).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації ю ридичної особи Приватного пі дприємства "Геофагус" (іденти фікаційний код 24560991) для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про судове рішен ня щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено08.07.2011
Номер документу16582317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/3729/11

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні