Постанова
від 15.06.2011 по справі 4-212-11
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №:4-212-11

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

15.06.2011 Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі : головуючого-судд і Мельничука Ю.В.

при секретарі Юх именко Г.В.

з участю прокурора Ан дрійчука С.В.

розглянувши в залі суду м. У мані у відкритому судовому з асіданні подання слідчого СВ Уманського МВ УМВС України в Черкаській області Шкіндера О.В., погоджене з прокурором м . Умань, про обрання міри запоб іжного заходу у вигляді взят тя під варту:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця м. Умань, Черкаської о бласті, українця, громадянин а Російської Федерації, осві та середня, розлучений, не пра цюючий, раніше судимого зі сл ів судимого в 2008 році Ноябрьсь ким м/с Тюменської області, за ст. 158 ч. 1 КК Російської Федерац ії(крадіжка) до 1 року позбавле ння волі з іспитовим терміно м на 1 рік, судимість знята і по гашена у встановленому закон ом порядку, зареєстрований в АДРЕСА_1, проживає в АДР ЕСА_2, без реєстрації, обвину вачується

у вчиненні злочину, передба ченого ч.3 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

26.04.2011 року слідчим відд іленням Уманського МВ УМВС У країни в Черкаській області було порушено кримінальну сп раву № 1701100225, відносно ОСОБА _1, 1982 р.н., ОСОБА_2, 1993 р.н. та О СОБА_3, 1990 р.н., за ознаками скла ду злочину, передбаченого ст . 185 ч. 3 КК України.

Слідчий СВ Уманського МВ УМВС України в Черкаській об ласті Шкіндер О.В. за погоджен ням з прокурором м. Умань, напр авив до суду подання про обра ння міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту об винуваченому ОСОБА_1, який 17.04.2011 року, близько 01:30 години, дію чи умисно та цілеспрямовано, з корисливих спонукань, з мет ою таємного викрадення чужог о майна, за попередньою змово ю з гр. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , перебуваючи в стані алкогол ьного сп' яніння, проникли в підсобне приміщення за адре сою АДРЕСА_3, де таємно вик рали мідний провід загальною вагою 32 кілограма, що належит ь гр. ОСОБА_4, 1979 р.н., спричини вши йому матеріального збит ку на загальну суму 1 440 гривень .

Таким чином, своїми уми сними діями, громадянин ОСО БА_1, вчинив злочин, передба чений ст. 185 ч. 3 КК України - та ємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за поперед ньою змовою групою осіб, поєд нана з проникненням в приміщ ення.

14.06.2011 року о 17:30 годині гр. ОСО БА_1, було затримано на підс таві ст. 115 КПК України.

Вислухавши пояснення ОСОБА_1, який повністю виз нав вину в інкримінованному йому злочині, думку прокурор а, який підтримав подання, дов оди слідчого про необхідніст ь обрання підозрюваному міри запобіжного заходу взяття п ід варту, суд вважає, що поданн я підлягає задоволенню з нас тупних підстав.

Відповідно до вимог п .“с” ч.1 ст.5 Єропейської Конвен ції “Про захист прав людини т а основоположних свобод”, ви мог ст.ст. 148,155 КПК України запо біжний захід у вигляді взятт я під варту застосовується д о обвинуваченого, за наявнос ті обґрунтованої підозри у в чиненні злочину та достатніх підстав вважати, що він може н амагатися ухилитися від слід ства та суду або від виконанн я процесуальних рішень, пере шкоджати встановленню істин и у справі або продовжувати з лочинну діяльність.

Суд, дослідивши матер іали подання, вислухавши поя снення ОСОБА_1, який повні стю визнав вину в інкримінов анному йому злочині, думку пр окурора, який підтримав пода ння, доводи слідчого про необ хідність обрання підозрюван ому міри запобіжного заходу взяття під варту, бере уваги т е, що обвинувачений ОСОБА_1 є громадянином Російської Ф едерації, а в Україні прожива є без відповідної реєстрації , вчинив злочин у стані алкого льного сп' яніння, тяжкість вчиненого злочину, який є тяж ким, та особу обвинуваченого , який раніше притягувався до кримінальної відповідально сті, те що він ніде не працює, м оже ухилитися від слідства т а суду, не виконувати процесу альні рішення, продовжувати злочинну діяльність та переш коджати встановленню істини у справі.

Суд вважає необхідни м обрати ОСОБА_1 міру запо біжного заходу - взяття під варту.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст. 148-150, 155, 156, 165-1, 165- 2 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Подання слідчого СВ У манського МВ ГУМВС України в Черкаській області Шкіндера О.В. про обрання запобіжного з аходу у вигляді взяття під ва рту ОСОБА_1, задовольнити.

Обрати відносно ОСОБ А_1 запобіжний захід у вигля ді взяття під варту терміном на 2 місяці, а саме до 15 серпня 2 011 року в СІЗО №30 м. Черкаси.

Роз'яснити ОСОБА_1 його право мати на слідстві з ахисника та побачення з ним д о першого допиту з моменту за тримання, право на протязі тр ьох діб з дня винесення поста нови подати апеляцію до апел яційного суду Черкаської обл асті.

Копію постанови направ ити прокурору м. Умані, до відо му, начальнику СІЗО № 30, м. Черка си, для виконання.

Суддя: Ю.В. Мел ьничук

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено09.08.2011
Номер документу16628678
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-212-11

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мельничук Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні