Постанова
від 04.07.2011 по справі 2а-1806/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" липня 2011 р. Справа № 2a-1806/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

Судді Грицюка П.П .

при секретарі Куз ишин Р.М.

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: прокуро ра Коломийського району в ін тересах держави в особі упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Коломийському районі І вано-Франківської області

до відповідача: комунального підприємства "Ковалівське"

про стягнення заборг ованості в сумі 12135,05 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

31.05.2011 року прокурор Коломийс ького району в інтересах дер жави в особі управління Пенс ійного фонду України в Колом ийському районі Івано-Франкі вської області (далі - позивач ) звернувсь в суд з адміністра тивним позовом до комунально го підприємства "Ковалівське " (далі - відповідач) про стягне ння заборгованості по сплаті страхових внесків за жовтен ь-грудень 2010 року в сумі 12135,05 грн.

Позовні вимоги моти вовані тим, що відповідачем п орушено вимоги ст.20 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" та допущено заборгован ість по сплаті страхових вне сків згідно розрахунку сум с трахових внесків, які підляг ають сплаті за жовтень-груде нь 2010 року в сумі 12135,05 грн.

Прокурор в судове засідан ня не з' явився хоча про час, д ату та місце судового розгля ду повідомлявся завчасно та належним чином.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, п роте направив на адресу суду клопотання про розгляд спра ви без його участі, позовні ви моги підтримав в повному обс язі з підстав викладених в по зовній заяві.

Відповідач повторно в судо ве засідання не з' явився, хо ча про час, дату та місце розгл яду адміністративної справи повідомлявся належним чином . Наданим правом на подання за перечення проти позову відпо відач не скористався. Заяв чи клопотань про відкладення р озгляду справи чи про причин и неявки суду не подав.

За таких обставин суд вбача є за можливе розглянути спра ву на підставі наявних доказ ів за відсутності прокурора, представників позивача та в ідповідача.

Розглянувши матеріали адм іністративної справи, дослід ивши подані письмові докази, суд приходить до висновку, що позов обґрунтований і належ ний до задоволення виходячи із наступних підстав.

Суд зазначає, що при вирішен ні даної справи керується за конодавчими актами та інших підзаконними нормативно-пра вовими актами в редакції, чин ній на час дії спірних правов ідносин.

Судом встановлено, що комунальне підприємство "Ко валівське" зареєстроване як юридична особа, та взяте на об лік управлінням Пенсійного ф онду України в Коломийському районі, та відповідно до ст. 1 З акону України "Про збір на обо в'язкове державне пенсійне с трахування" та Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " є платником внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування.

Як вбачається з мате ріалів справи, відповідач до пустив заборгованість по спл аті страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування за жов тень-грудень 2010 року в сумі 12135,05 г рн.

Вищевказана сума, бу ла самостійно обчислена та з адекларована відповідачем у відповідності до ст. 20 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування”, що підтверджуєтьс я розрахунками суми страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування за жовтень-грудень 2010 року до органів Пенсійного ф онду України та карткою особ ового рахунку страхувальник а, наявними в матеріалах спра ви.

Відповідно до п. 6 Пост анови правління пенсійного ф онду України від 05.11.2009 року № 26-1 "П ро порядок формування та под ання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування органам Пенсійного фонду Ук раїни" розрахунки суми страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, річний звіт про н араховані та сплачені суми ф іксованого розміру страхови х внесків, звіт про нарахуван ня внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування за деякі категорії застрахованих осіб, звіт про нарахування внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування за осіб, які проходять строкову війс ькову службу, розрахунок сум и внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування із сум грошового заб езпечення, що підлягають спл аті, за звітний період подают ься у строки та за формами, вст ановленими Інструкцією про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України, затв ердженою постановою правлін ня Пенсійного фонду України від 19.12.2003р. № 21-1, зареєстрованою в Міністерстві юстиції Україн и 16.01.2004р. за № 64/8663 (надалі-Інструкц ія).

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 14 Закону Укра їни "Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння" Страхувальниками відпов ідно є роботодавці: підприєм ства, установи і організації , створені відповідно до зако нодавства України, незалежно від форми власності, виду дія льності та господарювання, о б' єднання громадян, профспі лки, політичні партії (у тому ч ислі філії, представництва, в ідділення та інші відокремле ні підрозділи зазначених під приємств, установ, організац ій, об' єднань громадян, проф спілок, політичних партій, як і мають окремий баланс і само стійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фіз ичні особи - суб' єкти підпр иємницької діяльності та інш і особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб' єкт ів підприємницької діяльнос ті, які обрали особливий спос іб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фікс ований сільськогосподарськ ий податок, придбали спеціал ьний торговий патент), які вик ористовують працю фізичних о сіб на умовах трудового дого вору (контракту) або на інших у мовах, передбачених законода вством, або за договорами цив ільно-правового характеру, - д ля осіб, зазначених у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього Закону.

Частина 2 статті 17 Зако ну України "Про загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування" встановлює обов' язки страхувальників, пункт шостий якої передбачає, що ст рахувальники зобов' язані н араховувати, обчислювати і с плачувати в установлені стро ки та в повному обсязі страхо ві внески.

Таким чином, суд прихо дить до висновку, що Відповід ач є страхувальником, платни ком страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, на яко го покладені обов' язки нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст. 20 З акону України “Про загально обов' язкове державне пенсі йне страхування” страхуваль ники зобов' язані сплачуват и страхові внески не пізніше ніж через 20 календарних днів з дня закінчення базового зв ітного періоду, що дорівнює к алендарному місяцю для даног о страхувальника.

Згідно ч. 3 ст. 18 Закону У країни "Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування" страхові внески є ціл ьовим загальнообов'язковим п латежем, який справляється н а всій території України в по рядку, встановленому цим Зак оном.

Згідно з ч.12 ст. 20 вищеза значеного Закону страхові вн ески підлягають сплаті незал ежно від фінансового стану п латника страхових внесків.

Загальна сума заборгован ості відповідача перед управ лінням Пенсійного фонду Укра їни в Коломийському районі с тановить 12135,05 грн., станом на де нь розгляду справи не погаше на, а тому підлягає стягненню в судовому порядку. Суд вважа є позовні вимоги обґрунтован ими, а позов таким, що підлягає задоволенню в повному обсяз і.

На підставі ст. 124 Кон ституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд ,-

ПО СТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з комунальн ого підприємства "Ковалівськ е" (78293, вул. Коцюбинського, 1, с. Ков алівка, Коломийський район, І вано-Франківська область, ід ентифікаційний код 22171363) в кори сть управлінням Пенсійного ф онду України в Коломийському районі Івано-Франківської о бласті заборгованість по спл аті страхових внесків за жов тень-грудень 2010 року в загальн ій сумі 12135 (дванадцять тисяч ст о тридцять п' ять) гривень 05 к опійок.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Ко дексом, якщо таку скаргу не бу ло подано

Суддя: /підпис/ Грицюк П.П.

Постанова склад ена в повному обсязі 06.07.2011 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16638134
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1806/11/0970

Постанова від 04.07.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Постанова від 04.07.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Постанова від 04.07.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні