Постанова
від 27.05.2008 по справі 5/254-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/254-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" травня 2008 р.                                                             Справа № 5/254-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  ДПІ у Бериславському районі Херсонської області

до:  ТзОВ  "Зард" м. Берислав Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредиторів: ДПІ у Бериславському районі - Канер С.В. - зав.юр.сектором, дов. у справі,   

- ВД ХОВ ФСС з ТВП - Сіденко К.В. -  - гол.спеціаліст юр.відділу, дов. у справі,

- Бериславський РЦЗ - Білоножко В.А. - гол.спеціаліст-ю/к, дов. у справі,

розпорядник майна: арбітражний керуючий Клигіна І.В.

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 06.05.08р. затверджено реєстр вимог кредиторів, зобов"язано розпорядника майна скликати збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

Розпорядником майна подано до суду протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника та повідомлено про проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів і прийняття комітетом кредиторів, з урахуванням фінансового становища боржника, рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Комітетом кредиторів подано до суду клопотання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Заслухавши представників кредиторів, розпорядника майна, розглянувши подані матеріали та матеріали справи, судом встановлено, що 16.05.08р. відбулися збори кредиторів, якими утворено комітет кредиторів - протокол зборів від 16.05.08р.

Комітетом кредиторів на засіданні 16.05.08р. за результатами розгляду аналізу фінансового становища боржника прийнято рішення про клопотання перед судом про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором арбітражного керуючого Клигіну І.В.

Відповідне клопотання головою комітету кредиторів подано до суду і підтримано присутніми в засіданні представниками кредиторів.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та інше.

Згідно аналізу фінансового становища боржника наданого до суду розпорядником майна фінансове становище боржника характеризується ознаками критичної неплатоспроможності, підприємство фактично припинило діяльність і є збитковим підприємством, яке невзмозі сплатити власні борги і не має фінансових ресурсів для продовження своєї діяльності.

За таких обставин, враховуючи фінансове становище боржника, відсутність інших пропозицій по судовим процедурам банкрутства, суд вважає за необхідним клопотання комітету кредиторів задовольнити і визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, т.я. погашення вимог кредиторів, розмір яких, відповідно до реєстру вимог кредиторів близько 200 тис. грн. можливо не інакше, як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

Ліквідатором боржника суд, за пропозицією комітету кредиторів, призначає арбітражного керуючого Клигіну І.В.

Оплата послуг арбітражного керуючого та додаткова винагорода затверджується судом у встановлених комітетом кредиторів розмірах (протокол засідання комітету кредиторів від 16.05.08р.) - дві мінімальні заробітні плати щомісячно та 10% від сум погашених кредиторських вимог, відповідно, що відповідає вимогам ст. 3 (1) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати  товариство з обмеженою відповідальністю  "Зард" Херсонська область м. Берислав, код ЄДРПОУ № 31773506 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців і призначити ліквідатором  арбітражного керуючого Клигіну Ірину Володимирівну ліц. АБ № 271615 від 12.12.05р.

3.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст.ст. 25 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".  Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

4.Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Клигіної І.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно та додаткову  винагороду в  розмірі 10% від суми погашених кредиторських вимог.

5.Постанову надіслати кредиторам, боржнику, ліквідатору, Херсонському сектору з питань банкрутства, Бериславській райдержадміністрації (державному реєстратору).

             Суддя                                                                                        В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення27.05.2008
Оприлюднено04.06.2008
Номер документу1672359
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/254-б-07

Постанова від 27.05.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні