Постанова
від 09.06.2011 по справі 2а-4904/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

09 червня 2011 р.                                                                                    № 2а-4904/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд в складі судді Кузьмича С. М., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції в Сихівському районі м.Львова до товаририства з обмеженою відповідальністю ”Єврокарбік-спорт” про припинення юридичної особи, -

            В С Т А Н О В И В:

         Державна податкова інспекція в Сихівському районі м.Львова звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи.

          Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає з ІI кварталу 2008 року податкову декларацію до державної податкової інспекції в Сихівському районі м.Львова.

          Ухвалою від 29.04.2011 року суддя відкрив скорочене провадження у даній справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз’яснив наслідки такого неподання.

          Суд належним чином виконав обов’язок щодо повідомлення відповідача. Проте, відповідач заперечення проти позову чи заяву про визнання позову до суду не подав, хоча належним чином був повідомлений суддею про наслідки такого неподання. Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для розгляду справи в порядку скороченого провадження, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

          Розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені позивачем обставини,  дослідивши надані докази, суддя дійшов висновку, що позов слід задоволити, виходячи з наступного.

           Товаририство з обмеженою відповідальністю ”Єврокарбік-спорт”  зареєстроване як суб’єкт підприємницької діяльності від 12.10.1994 року та взяте на облік як платник податків державної податкової інспекції в Сихівському районі м.Львова за №4011 від 25.05.1995 року, що підтверджується довідкою №1644 від 14.02.2011 року про взяття на облік платника податків.

          Згідно п.4 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців " від 15.05.2003 року підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. У відповідності до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (п.17 ст.11) органи ДПС у межах своєї компетенції та у порядку, встановленого законами, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

          Відповідно до акту №310 від 18.04.2011 року товаририство з обмеженою відповідальністю ”Єврокарбік-спорт”  не подає податкову звітність з ІІ кварталу 2008 року по даний час.

          Згідно із довідкою №5454/19-036 від 14.04.2011 року відповідач, станом на 13.04.2011 року, заборгованості перед бюджетом немає.

          

Згідно п.2, п.3 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням та сплатою податків та зборів, а також сплачувати належні суми податків і зборів у встановлені законом терміни та відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003 року однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач не направив доказів про подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності.

Враховуючи наведене, суддя прийшов до переконання про обґрунтованість позовних вимог і вважає,  що позов підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ст. 94 КАС України судові витрати у формі судового збору, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 7 - 14, 18, 19, 70, 71, 86, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 167, 183-2 КАС України, ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”, п.4 ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, суддя

                                                   П О С Т А Н О В И В :

                                                             

            Позов задовольнити.

            Припинити юридичну особу товаририства з обмеженою відповідальністю ”Єврокарбік-спорт”  (місце знаходження: м.Львів, вул.Кавалерідзе, 4/10 ЄДРПОУ 22335698).

            Копію постанови невідкладно направити сторонам.

            Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити виконавчому комітету Львівської міської ради, за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

            Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

  Суддя                                                                                           С. М. Кузьмич

Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено13.07.2011
Номер документу16843469
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4904/11/1370

Постанова від 09.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні