Постанова
від 05.07.2011 по справі 6883/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2011 р. № 2-а- 6883/11/2070

Харківський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді - Заічко О.В.

при секретарі судового зас ідання - Басовій Н.М.

за участю представника про куратури - Хвостенко О.Є.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміще нні суду в м. Харкові адмініст ративну справу за позовом

Прокурора Ленінського ра йону міста Харкова в інтерес ах держави в особі:

Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Ленінському районі міста Харкова

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Будівельно - інвестиційна компанія"

про стягнення єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне

страхування, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Прокурор Лен інського району міста Харков а в інтересах держави в особі : Управління Пенсійного фонд у України в Ленінському райо ні міста Харкова, звернувся д о Харківського окружного адм іністративного суду з адміні стративним позовом до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Будівельно - інвестиц ійна компанія", в якому просит ь суд стягнути з відповідача на користь Управління Пенсі йного фонду України в Ленінс ькому районі міста Харкова з аборгованість зі сплати єдин ого внеску на загальнообов"я зкове державне соціальне стр ахування за січень - березень 2011 року у розмірі 895, 63 грн.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що Тов ариство з обмеженою відповід альністю "Будівельно - інвест иційна компанія" зареєстрова но в Управлінні Пенсійного ф онду України в Ленінському р айоні м. Харкова, як платник єд иного внеску на загальнообов ' язкове державне соціальне страхування і відповідно до ч.8 ст. 9 Закону України " Про зб ір та облік єдиного внеску на загальнообов"язкове державн е соціальне страхування " № 2464 -УІ від 08.07.2010р. зобов"язаний спла чувати єдиний внесок, нарахо ваний за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 ч исла місяця, що настає за баз овим звітним періодом, що від повідач не зробив внаслідок чого утворилась заборговані сть в сумі 895,63 грн., яка до цього часу не сплачена.

Представник прокуратури у судовому засіданні підтрима в позовні вимоги в повному об сязі.

Представник позивача в суд ове засідання не прибув, про д ату, час та місце судового роз гляду був повідомлений належ ним чином. Представник позив ача надав до суду заяву з прох анням розглянути адміністра тивну справу без їх участі.

Відповідач, який належним ч ином повідомлений, відповідн о до ст. 35 КАС України, шляхом на правлення повісток з поштови ми повідомленнями за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, про дату, ча с і місце судового розгляду в судове засідання не прибув, п ричину неявки суду не повідо мив, заяву про розгляд справи за його відсутності та запер ечень проти позову не надава в.

Суд вважає можливим розгля д справи за відсутності пред ставників сторін на підставі наявних у ній доказів, відпо відно до ст. 128 КАСУ.

Заслухавши пояснення пред ставника прокуратури, дослід ивши матеріали справи, зібра ні у справі докази в їх сукупн ості, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесу ального права, які підлягают ь застосуванню до спірних пр авовідносин, суд вважає, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Будівельно - інвестиційна к омпанія" зареєстровано в Упр авлінні Пенсійного фонду Укр аїни у Ленінському районі м. Харкова, як платник є диного внеску на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування та в зв”язку з ч им до Пенсійного фонду Украї ни, зобов'язаний нараховуват и, обчислювати і сплачувати є диний внесок в установлені с троки та в повному обсязі, як т о передбачено Законом Україн и «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов"язков е державне соціальне страхув ання " № 2464-УІ від 08.07.2010р.

За січень - березень 2011р. відп овідач самостійно здійснив р озрахунки суму єдиного внеск у на загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я, яке підлягало до сплати, та подав їх до Управління Пенсі йного фонду України у Ленінс ькому районі м. Харкова і згі дно цього відповідач зобов' язаний сплатити 895,63 грн., які до бровільно не сплачені до теп ерішнього часу.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України «Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в"язкове державне соціальне страхування " № 2464-УІ від 08.07.2010р. п латник єдиного внеску на заг альнообов"язкове державне со ціальне страхування зобов"яз аний сплачувати єдиний внесо к, нарахований за відповідни й базовий звітній період, не п ізніше 20 числа місяця, що наст ає за базовим звітним період ом.

У встановлений законом стр ок відповідачем страхові вне ски не сплачені, внаслідок чо го утворилася заборгованіст ь перед Пенсійним фондом у су мі 895,63 грн.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону Укр аїни «Про збір та облік єдино го внеску на загальнообов"яз кове державне соціальне стра хування " № 2464-УІ від 08.07.2010р. недої мка це сума єдиного внеску св оєчасно не нарахована та /або не сплачена у строки, встанов лені цим Законом, обчислена т ериторіальними органами Пен сійного фонду України у випа дках, передбачених цим Закон ом.

Територіальні органи Пенс ійного фонду за формою і у стр оки, визначені правлінням Пе нсійного фонду, надсилають с трахувальникам, які мають не доїмку, вимоги про її сплату.

В зв'язку з несплатою узгодж еної суми страхових внесків, Управлінням Пенсійного фонд у України у Ленінському райо ні м. Харкова була сформована та направлена до відповідач а вимога про сплату боргу № Ю-1 21 від 05.05.2011р., яку він отримав, але суму боргу у встановлений за коном 10-ти денний термін добро вільно не сплатив.

Таким чином, у Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - інвестиційна ко мпанія" утворилась заборгова ність перед Пенсійним фондом України в сумі 895,63 грн., яка до т еперішнього часу не сплачена та на думку суду підлягає стя гненню, як законна та обґрунт ована.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС Украї ни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові вит рати з відповідача не стягую ться.

На підставі викладеного, ке руючись Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов"язкове держ авне соціальне страхування” , ст.ст. 9, 11, 94, 128, 159, 160- 163, 186, 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Прокурора Ленінського рай ону міста Харкова в інтереса х держави в особі: Управління Пенсійного фонду України в Л енінському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Будівельно - інвестиційна компанія" про с тягнення єдиного внеску на з агальнообов"язкове державне соціальне страхування - задо вольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Буд івельно - інвестиційна компа нія" (юридична адреса: м. Харкі в, пров. Малопанасівський, 4/7, ко д ЄДРПОУ: 32947858) на користь Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Ленінському районі м. Хар кова (юридична адреса: м. Харкі в, вул. Ярославська, 18/15-А, код ЄДР ПОУ: 22682106) заборгованість зі спл ати єдиного внеску на загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування за січень -березень 2011 року в сумі 895 (вісім сот дев"яносто п"ять) грн. 63 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного провадження або набрання законної сили р ішенням за наслідками апеляц ійного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Харківського апеляційного адміністративного суду чере з Харківський окружний адмін істративний суд шляхом подач і апеляційної скарги протяго м десяти днів з дня її проголо шення. У разі застосування су дом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Повний текст постанови виг отовлено 08 липня 2011 року.

Суддя Заічко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2011
Оприлюднено13.07.2011
Номер документу16844687
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6883/11/2070

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Постанова від 05.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні