Постанова
від 07.05.2008 по справі 21/2112-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/2112-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"07" травня 2008 р.                                                            Справа №21/2112-А

за позовом  Прокурора м. Нетішин в інтересах держави в особі Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в особі Нетішинського відділення м. Нетішин  

до Комунального торгово-виробничого підприємства "Міськторг" м. Нетішин

про звернення стягнення податкового боргу в сумі 15582,41 грн. на активи відповідача

Суддя  Огороднік К.М.                     Секретар судового засідання Козій Т.М.

Представники сторін:

від позивача                  Волчецький І.М. - за довіреністю

від відповідача                не з'явився

за участю прокурора відділу облпрокуратури - Шкадько В.В.

У судовому засіданні оголошено вступну і резолютивну частину постанови згідно ст. 160 КАС України.

Прокурор у позовній заяві, представник позивача та прокурор у судовому засіданні просять звернути стягнення суми 15582,41 грн. податкового боргу на активи відповідача згідно ст. 3 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами”.

Відповідач, повідомлений належним чином по розгляд справи у судове засідання не з'явився, заперечень на позов не подав, представника для участі у засіданні не направив. Тому спір вирішується з врахуванням п.8 ст. 35 КАС  України.

Розглядом матеріалів справи встановлено.

У відповідача станом на 21.04.2008 року склалась заборгованість перед бюджетом по земельному податку в сумі 15582,41 грн. (в т.ч. 22,58 грн. пені), що підтверджується податковими деклараціями, податковими повідомленнями-рішеннями, обліковими картками платника.

Позивачем направлені відповідачу перша та друга податкові вимоги та прийнято рішення про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок його податкового боргу.

У зв'язку з наявністю заборгованості позивачем подано позов.

Досліджуючи надані докази, оцінюючи їх в сукупності, до уваги приймається наступне.

Згідно ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування” відповідач зобов'язаний своєчасно сплачувати податки і збори .

Наявними в матеріалах справи доказами підтверджується узгоджена сума податкового зобов'язання в розмірі 15582,41 грн.

Згідно п.п. 6.2.1. п. 6.2. ст. 6 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (далі –Закон № 2181) надіслані відповідачу перша та друга податкові вимоги, а також прийнято рішення про стягнення коштів та продаж інших активів в рахунок погашення податкового боргу.

Згідно п.п. 2.3.1. ст. 2 та п. 1.6. ст. 1 Закону № 2181 та ст. 10 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” позивачу надано право здійснювати заходи з примусового стягнення податкового боргу, тобто проводити звернення стягнення на активи платника податків у рахунок погашення його податкового боргу.

Приписами п. 1.3 ст. 1 Закону № 2181 визначено, що податковий борг (недоїмка) - податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

Примусове стягнення податкової заборгованості - передбачена законодавством України процедура погашення податкової заборгованості платника податків шляхом звернення стягнення на активи відповідного платника податків.

Активами платника податків є кошти, матеріальні та нематеріальні цінності, що належать юридичній або фізичній особі за правом власності або повного господарського відання (п.  1.7 ст. 1 Закону № 2181).

Статтею 3 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” визначено, що активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкових зобов'язань виключно за рішенням суду

На підтвердження позовних вимог позивачем надано необхідні докази про наявність  заборгованості та вжиття заходів її стягнення, на момент вирішення спору заборгованість не погашена. Тому позовні вимоги  визнаються обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Відповідачем всупереч п. 1 ст. 71 КАС України не подані докази, що спростовують наявність зазначеної заборгованості.

Керуючись ст.ст. 4, 14, 69-71, 86, 104, 158-163, 167, 254-255, п. 6 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, СУД  

П О С Т А Н О В И В :

Позов Прокурора м. Нетішина в інтересах Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в особі Нетішинського відділення м. Нетішин до Комунального торгово-виробничого підприємства "Міськторг" м. Нетішин про звернення стягнення на активи податкового боргу в сумі 15582,41 грн. задоволити.

Звернути стягнення 15582,41 грн. (п'ятнадцять тисяч п'ятсот вісімдесят дві грн. 41 коп.) податкового боргу на активи Комунального торгово-виробничого підприємства "Міськторг" м. Нетішин (вул. Піонерська база, код 30152793) на користь Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в особі Нетішинського відділення м. Нетішин (пр-т Незалежності, 10).

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до апеляційного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова  суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.              

Суддя                                                                      К.М. Огороднік

Постанова оформлена та підписана 08.05.2008 року.

Віддрук. 5 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу.

4, 5 - прокуратурі.

Дата ухвалення рішення07.05.2008
Оприлюднено07.06.2008
Номер документу1684801
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/2112-а

Постанова від 07.05.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні