Ухвала
від 20.05.2008 по справі 4/118б (16/33б (5/384б/152б)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/118б (16/33б (5/384б/152б)

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                                  Тел. 7-99-18, факс 7-44-62

УХВАЛА

 "20" травня 2008 р.                                                  Справа № 4/118б (16/33б (5/384б/152б)

                                                                  

КРЕДИТОР: Державна податкова інспекція у м.Чернігові

БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю  “Вотум”

                       вул.Музична, 1, м.Чернігів, 14000

                       

Про визнання боржника банкрутом

                                                                                  Суддя Тимченко М.Г.

Представники:

Від  кредитора: Сетченко С.М. –довіреність від 15.04.08р.

Від боржника: Негода В.І. –за довіреністю засновника ТОВ “Вотум” Зелінського Д.П.

          Обставини справи:          

          Державною податковою інспекцією у м.Чернігові подано заяву про порушення справи про банкрутство боржника на підставі ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

          Постановою господарського суду від 09.01.07р. боржника визнано банкрутом та призначено  ліквідатором ініціюючого кредитора – ДПІ у м.Чернігові.

          Ухвалою господарського суду від 12.02.07р. звільнено від обов”язків ліквідатора ДПІ у м.Чернігові та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Танську Т.Ю.

          Оскільки постановою Київського апеляційного господарського суду від 06.09.07р. Танська Т.Ю була звільнена від обов”язків ліквідатора, ухвалою господарського суду від 27.09.07р. ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум” призначено арбітражного керуючого Рязанову С.М.

          За результатами розгляду звіту ліквідатора ухвалою господарського суду від 12.11.07р. провадження у справі припинено з ліквідацією юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум”.

          Постановою Вищого господарського суду України від 19.02.08р. скасована ухвала господарського суду Чернігівської області від 12.11.07р., а справа направлена на розгляд до господарського суду Чернігівської області.

          Господарський суд вважає, що розгляд  даної справи необхідно здійснювати на стадії ліквідаційної процедури, оскільки при скасуванні ухвали суду про затвердження звіту ліквідатора залишається чинною постанова про визнання боржника банкрутом. Для подальшого розгляду справи є необхідним постановлення судового рішення  щодо відміни державної реєстрації припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум”.

          Представником засновника ТОВ “Вотум” Зелінського Д.П. також подано до суду клопотання про прийняття у справі рішення про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи –боржника.

          Згідно з ч.1 ст.5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом, іншими законодавчими актами України, тобто у разі якщо якісь питання неузгоджені положеннями Закону, його слід застосовувати у системному взаємозв”язку з приписами інших законів.

          Порядок внесення до Єдиного державного реєстру судового рішення щодо відміни державної реєстрації припинення юридичної особи регулюється Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, зокрема статтею 41, згідно з якою підставою для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи є постановлення судом рішення щодо відміни державної реєстрації припинення юридичної особи.

          Господарський суд вважає, що оскільки рішення про ліквідацію юридичної особи прийнято в межах справи про банкрутство, тому є можливим також і прийняття рішення про відміну державної реєстрації припинення в межах цієї ж справи.

          Крім того, згідно зі ст.111-12 Господарського процесуального кодексу України вказівки, що містяться у постанові касаційної інстанції, є обов”язковими для суду першої інстанції під час нового розгляду справи. Без відміни державної реєстрації припинення юридичної особи –банкрута господарський суд не має можливості здійснювати подальший розгляд даної справи.

          Таким чином, господарський суд вважає за необхідне відмінити державну реєстрацію припинення юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум”, а також продовжити ліквідаційну процедуру та повноваження  ліквідатора- арбітражного керуючого Рязанової С.М.

          Керуючись ст.ст.5, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.41 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, суд

                                                                 УХВАЛИВ:

          1.Відмінити державну реєстрацію припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум” (код 21390347), здійснену згідно з ухвалою господарського суду від від 12.11.07р. у справі  № 16/33 б (5/384 б/152 б).

          2.Зобов”язати державного реєстратора виконавчого комітету Чернігівської міської ради в термін до 20.06.08р. надати господарському суду відомості щодо внесення до Єдиного державного реєстру запису про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи –товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум”.

          3.Продовжити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю “Вотум”, введену на підставі постанови про банкрутство від 09.01.07р., прийнятій у даній справі.

          4.Продовжити повноваження ліквідатора –арбітражного керуючого Рязанової С.М.

          5.Дану ухвалу надіслати: кредитору, боржнику, ліквідатору, державному реєстратору (Чернігівський міськвиконком) та сектору з питань банкрутства.

                                                      

                              Суддя                                                        М.Г.Тимченко

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.05.2008
Оприлюднено07.06.2008
Номер документу1685288
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/118б (16/33б (5/384б/152б)

Постанова від 12.11.2008

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 29.07.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 24.07.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 06.05.2008

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні