Постанова
від 26.05.2008 по справі ас 5/287-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС 5/287-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.05.08           Справа №АС 5/287-08.

за позовом управління Пенсійного фонду України в Глухівському районі,м. Глухів

до відповідача – товариства з обмеженою відповідальності «Соснівське», с. Соснівка Глухівського районну Сумської області

про стягнення 242 грн.49 коп.

                                                                                                                 Суддя Гудим В.Д.

Представники сторін:

Від позивача –       предст. Нездоймишапка О.О.

Від  відповідача –  не з'явився

За участю секретаря судового засідання Сугоняко Н.В.

Суть спору: Позивач просить стягнути з відповідача 242 грн. 49 коп. пені на підставі рішення про застосування фінансових санкцій та нарахування пені № 54 від 18.03.08р.

Відповідач належним чином був повідомлений про розгляд справи ухвалою господарського суду Сумської області від 13.05.08р., яка була надіслана на адресу відповідача рекомендованим листом від 14.05.08р.

Відповідач в судове засідання не з'явився, відзиву на позовну заяву не подав, тому відповідно до  п. 6 ст. 71  КАС України справа розглядається за наявними матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, господарський суд встановив:

Законами України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, “Про пенсійне забезпечення”, “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, інструкцією “Про порядок обчислення і сплати підприємствами, установами, організаціями, та громадянами збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, інших платежів, а також обліку їх надходження до Пенсійного фонду України” передбачені порядок, строк і розмір сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.  

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" відповідач зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах, передбачених Законом України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”.

Відповідно до п. 9 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"  за  несплату  (неперерахування)  або  несвоєчасну   сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків,  у тому  числі  донарахованих  страхувальниками  або  територіальними органами  Пенсійного фонду,  накладається штраф залежно від строку затримки платежу. Одночасно на  суми  своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових  внесків  і  фінансових  санкцій  нараховується  пеня  в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів,  розрахована за кожний день прострочення платежу.

В зв'язку з порушенням відповідачем строків сплати страхових внесків, рішенням начальника управління ПФУ в Глухівському районі від 19.03.08р.               № 54 ТОВ "Соснівське"  нарахована пеня в сумі 242 грн. 49 коп.

Зазначеним рішенням відповідачеві надавався 10-ти денний термін з дня його одержання для вчинення дій щодо перерахування пені на рахунок позивача або оскарження цього рішення в порядку, встановленому частиною 13 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Оскільки відповідач не подав доказів погашення заборгованості перед позивачем в повному обсязі, доказів скасування рішення начальника управління ПФУ в Глухівському районі від 19.03.08р. № 54 в установленому законом порядку, господарський суд вважає вимоги  позивача обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню шляхом стягнення з відповідача 242 грн. 49 коп. пені.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

С У Д    ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з товариства з обмеженою відповідальності «Соснівське», Сумська область, Глухівський район, с. Соснівка, вул. Радянська, 5 (п/р 26001007721001 в Глухівському відділенні ВАТ КБ "Надра", МФО 337535, код 34171694) на користь Управління Пенсійного фонду України в Глухівському  районі,  Сумська область, м. Глухів, вул. Києво - Московська, 8 (п/р 2560431299 в Глухівському відділенні № 241 ВАТ "Державний ощадний банк", МФО 337643, код 21129755) 242 грн. 49 коп. пені, видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду. Заява про апеляційне оскарження подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ                                                                                       В.Д. Гудим

Дата ухвалення рішення26.05.2008
Оприлюднено07.06.2008
Номер документу1687121
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас 5/287-08

Постанова від 26.05.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 13.05.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні