Ухвала
від 06.07.2011 по справі 2620-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

2620-2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Невського/Річна, 29/11, к. 121

УХВАЛА

 

 

06.07.2011Справа №5002-23/2620-2011

за позовом Ялтинської міської ради (пл. Радянська, буд. 1, м. Ялта, АР Крим, 98600)

до відповідача Міністерства охорони навколишнього природного середовища України           (вул. Урицького, буд. 35, Солом'янський район, м. Київ, 03035)

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, – Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення (Масандрівський парк, буд. 40, м. Ялта, АР Крим, 98600)

про визнання протиправною бездіяльність та спонукання до виконання певних дій

                                                  Суддя Доброрез І.О.    

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від позивача – не з'явився.

Від відповідача – не з'явився.

Від третьої особи – не з'явився.  

          Суть спору: Ялтинська міська рада (пл. Радянська, буд. 1, м. Ялта, АР Крим, 98600; ідентифікаційний код 25149223) звернулася до господарського суду Автономної Республіки Крим з позовом до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України           (вул. Урицького, буд. 35, Солом'янський район, м. Київ, 03035; ідентифікаційний код 00013735), в якому просить:

-          визнати протиправною бездіяльність відповідача по передачі об'єкта житлового фонду за адресою: Масандрівський парк, буд. 40а, літ. Ю, м. Ялта, АР Крим;

-          зобов'язати відповідача в місячний термін затвердити наказ про призначення представників для включення до складу комісії по прийняттю відомчого житлового фонду за адресою: Масандрівський парк, буд. 40а, літ. Ю, м. Ялта, АР Крим, в комунальну власність позивача;

-          зобов'язати відповідача передати відомчий житловий фонд за адресою: Масандрівський парк, буд. 40а, літ. Ю, м. Ялта, АР Крим, в комунальну власність позивача.

          Ухвалою господарського суду АР Крим від 22.06.2011 р. позовну заяву прийнято до розгляду і порушено провадження у справі; залучено Державну адміністрацію Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення (Масандрівський парк, буд. 40, м. Ялта, АР Крим, 98600; ідентифікаційний код 33223992) до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

          06.07.2011 р. до канцелярії суду від Адміністрації парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Місхорський», «Масандрівський», «Лівадійський» (вул. Парковий проїзд, буд. 1/2, м. Ялта, АР Крим, 98635; ідентифікаційний код 25150396) надійшло клопотання про залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, у зв'язку із тим, що нерухоме майно, яке розташоване за адресою: Масандрівський парк, буд. 40а, літ. Ю, м. Ялта, АР Крим, знаходиться в його оперативному управлінні.

          Позивач явку свого представника в судове засідання не забезпечив, про час та місце слухання справи проінформований належним чином – рекомендованою кореспонденцією, про причини неявки не сповістив, витребувані матеріали суду не представив.

          Відповідач явку свого представника в судове засідання також не забезпечив, про час та місце слухання справи проінформований належним чином – рекомендованою кореспонденцією, проте 04.07.2011 р. на адресу суду від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України надійшло клопотання про відкладення розгляду справи на більш пізніший строк у зв'язку з неотриманням відповідачем копії позову і доданих до нього документів, що унеможливило виконання ним вимоги ухвали ГС АР Крим щодо представлення витребуваних матеріалів.

          Третя особа явку свого представника в засідання суду не забезпечила, про час та місце слухання справи проінформована належним чином – рекомендованою кореспонденцією, про причини неявки не сповістила.

          Відповідно до частини 4 статті 16 Господарського процесуального кодексу України справи у спорах, у яких відповідачем є вищий чи центральний орган виконавчої влади, Національний банк України, Рахункова палата, Верховна Рада Автономної Республіки Крим або Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські ради або обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації, а також справи, матеріали яких містять державну таємницю, розглядаються господарським судом міста Києва.

          Так, перелік центральних органів виконавчої влади наведено в Указі Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 09.12.2010 р.  № 1085/2010 (зі змінами і доповненнями). До вказаного переліку відноситься і Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, в результаті реорганізації якого утворюються Міністерство екології та природних ресурсів України, Державна екологічна інспекція України,  Державна служба  геології  та  надр України (п. 1 Указу).

За таких обставин, справа № 5002-23/2620-2011 за позовом Ялтинської міської ради до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про визнання протиправною бездіяльність та спонукання до виконання певних дій підлягає розгляду в господарському суді м. Києва за правилами виключної підсудності, оскільки відповідач по справі є центральним органом виконавчої влади.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 ГПК України, якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

На підставі викладеного, керуючись ч. 4 ст. 16, ст.ст. 17, 86 ГПК України, суд –

У Х В А Л И В :

          Матеріали господарської справи № 5002-23/2620-2011 за позовом Ялтинської міської ради до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, за участю Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, про визнання протиправною бездіяльність та спонукання до виконання певних дій, направити за виключною підсудністю до господарського суду м. Києва                               (вул. Б. Хмельницького, буд. 44-б, м. Київ, 01030).    

Дану ухвалу направити сторонам і третій особі рекомендованою кореспонденцією.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Доброрез І.О.

Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено14.07.2011
Номер документу16871823
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та спонукання до виконання певних дій                                                   

Судовий реєстр по справі —2620-2011

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні