Ухвала
від 21.05.2008 по справі 13/2439адм.
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/2439адм.

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРКАСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

"21" травня 2008 р.                                                                       Справа №  13/2439адм.

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого: судді - Скиби Г.М., при секретарі судового засідання Бордунос Л.І.,

за участю  представників:

від ДПІ в м. Черкаси: Долецький А.І. –за довіреністю;

від платника податків: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання  начальника державної податкової інспекції в м. Черкаси про продовження строку умовного адміністративного арешту активів приватного підприємства «Росіндторг», м. Черкаси, вул. Сумгаїтська, 17, код 32881719

ВСТАНОВИВ:

          У поданні керівник податкового органу просить суд продовжити застосований ним за рішенням від 17.05.08р. року повний адміністративний арешт активів приватного підприємства «Росіндторг», оскільки платник податків порушив правила відчуження активів, визначені п. 8.6 ст. 8 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

          Податковий орган подання підтримав та просить продовжити повний  адміністративний арешт активів платника податків, мотивуючи тим, що платник податків мав орендувати приміщення за погодженням з податковим органом.

          Представник ДПІ вимоги підтримав. Представник платника податків у судове засідання не з‘явився.

          Подані до суду з поданням  матеріали свідчать про те, що повний адміністративний арешт активів платника податку був застосований податковим органом на підставі ст. 9 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

          Відповідно до підпункту 9.1.1 ст. 9  Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” адміністративний арешт активів платника податків (далі - арешт активів) є виключним способом забезпечення можливості погашення його податкового боргу.

          Відповідно до пп. ”а” пп. 8.6.1 п. 8.6 ст. 8 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків, активи якого перебувають у податковій заставі, здійснює вільне розпорядження ними, за винятком операцій, що підлягають письмовому узгодженню з податковим органом купівлі чи продажу, інших видів відчуження або оренди (лізингу) нерухомого та рухомого майна, майнових чи немайнових прав, за винятком майна, майнових та немайнових прав, що використовується у підприємницькій діяльності платника податків (інших видах діяльності, які за умовами оподаткування прирівнюються до підприємницької), а саме готової продукції, товарів і товарних запасів, робіт та послуг за кошти за цінами, що не є меншими за звичайні.

Згідно з підпунктом „а” пп. 9.1.2 п. 9.1 ст. 9 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” арешт активів може бути застосовано, якщо платник податків порушує правила відчуження активів, визначені пунктом 8.6 статті 8 цього Закону.

Згідно з пп. 9.3.3 п. 9.3 ст. 9 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” арешт може бути накладено на активи строком до 96 годин від години підписання відповідного рішення керівником податкового органу (його заступником).

Керівник відповідного податкового органу (його заступник) має право звернутися до суду з поданням про продовження строку арешту активів платника податків за наявності достатніх підстав вважати, що звільнення активів з-під  адміністративного арешту може загрожувати їх зникненням або знищенням, а суд повинен прийняти відповідне рішення протягом 48 годин від моменту отримання зазначеного звернення.

Відповідно до пп. 9.3.9 п. 9.3 ст. 9 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” арешт активів у вигляді зупинення операцій на рахунку платника податків здійснюється за заявою податкового органу виключно на підставі рішення суду в порядку, передбаченому законодавством.

Враховуючи викладене, суд вважає, що застосування начальником державної податкової інспекції у м. Черкаси повного адміністративного арешту активів приватного підприємства «Росіндторг»за рішенням №241/26-910 від 17.05.2008 року - є обґрунтованим і звільнення цих активів з-під адміністративного арешту може призвести до їх зникнення або знищення.

Заяву про застосування арешту коштів на рахунках ПП «Росіндторг»задовольнити.

Керуючись ст.ст.160-163 КАС України, суд, -  

                                           ПОСТАНОВИВ:

Подання державної податкової інспекції у м. Черкаси про продовження строку повного адміністративного арешту активів приватного підприємства «Росіндторг», код 32881719, вул. Сумгаїтська, 17 м. Черкаси задовольнити частково.

          Продовжити повний адміністративний арешт активів приватного підприємства «Росіндторг», код 32881719, вул. Сумгаїтська, 17 м. Черкаси, застосоване  за рішенням державної податкової інспекції в м. Черкаси №241/26-910 від 17.05.2008 року до 16.05.2009 року.

          Застосувати арешт коштів на рахунках ПП «Росіндторг», що знаходяться в Дніпровській філії АТ «Укрінбанк» м. Черкаси, вул. Гагаріна, рахунки 260012536001, 260082536002, МФО 354336 - до 16.05.2009 року.

          Постанова набуває чинності після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження.  

Постанова може бути оскаржена до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарження на протязі 10 днів з дня складення повного тексту постанови та наступного подання апеляційної скарги протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

       Суддя                                                                                      Г.М. Скиба

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.05.2008
Оприлюднено07.06.2008
Номер документу1688585
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/2439адм.

Ухвала від 21.05.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні