Ухвала
від 12.07.2011 по справі 2а-0870/5278/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

12 липня 2011 року С права № 2а-0870/5278/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Шара І.В., перевіривши матер іали адміністративного позо ву Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Арбіс», м. З апоріжжя

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

11.07.2011 Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Запоріжжя (далі - позивач) зв ернулась до Запорізького окр ужного адміністративного су ду (далі-суд) із позовом до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Арбіс» (далі - від повідач), у якому позивач прос ить припинити державну реєст рацію юридичної особи-відпов ідача.

Зазначена позовна заява по дана без додержання вимог, вс тановлених ст. 106 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни (далі - КАС України), з наступних підстав.

У відповідності до приписі в ч. 1 ст. 106 КАС України у позовні й заяві, зокрема, зазначаютьс я: ім'я (найменування) відповід ача, посада і місце служби пос адової чи службової особи, по штова адреса, а також номер за собу зв'язку, адреса електрон ної пошти, якщо такі відомі (п. 3); зміст позовних вимог і викл ад обставин, якими позивач об ґрунтовує свої вимоги (п.4).

Як вбачається доданих до по зову документів позов пред' явлено до Приватного підприє мства «Арбіс», проте у позові відповідачем вказано Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Арбіс».

У відповідності до приписі в ч. 3 ст. 106 КАС України суб' єкт владних повноважень при под анні адміністративного позо ву зобов' язаний додати до п озовної заяви доказ надіслан ня відповідачу і третім особ ам копії позовної заяви та до даних до неї документів.

Крім того, приписами ч. 1 ст. 17 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 №755 (далі - Закон №755) встан овлено, що відомості про юрид ичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців (далі - Єдиний де ржавний реєстр) шляхом внесе ння записів на підставі відо мостей з відповідних реєстра ційних карток та відомостей, що надаються юридичними осо бами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстр аційної справи згідно із зак онодавством України.

Згідно з ч.2 ст.17 Закону №755 в Єд иному державному реєстрі міс тяться відомості щодо юридич ної особи, зокрема, місцезнах одження юридичної особи; пер елік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі ім'я, місце проживання, реєстр аційний номер облікової карт ки платника податків, якщо за сновник - фізична особа; найме нування, місцезнаходження та ідентифікаційний код, якщо з асновник - юридична особа (оск ільки рішення у цій справі ст осується прав, свобод, інтере сів та обов' язків засновник ів відповідача).

Відомості, що містяться в Єд иному державному реєстрі, на даються у вигляді, зокрема, ви тягу з Єдиного державного ре єстру, довідки про наявність або відсутність в Єдиному де ржавному реєстрі інформації , яка запитується (ч.2 ст.20 Закон у №755).

Тобто, документом, який підт верджує місцезнаходження юр идичної особи та перелік зас новників (учасників) юридичн ої особи є витяг або довідка з Єдиного державного реєстру із вищезазначеними відомост ями про відповідача, який у ма теріалах адміністративного позову відсутній, а надана с уду Довідка з Єдиного держав ного реєстру станом на 07.06.2011 так их відомостей не містить.

Такі обставини вказують на невідповідність позовної за яви вимогам процесуального з аконодавства, а тому, згідно з ч. І ст.108 КАС України, вона підл ягає залишенню без руху з над анням позивачу строку для ус унення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст.106, 108, 160, 165 КАС Ук раїни, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м. Запоріжжя до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Арбіс» про припине ння юридичної особи - залишит и без руху.

У строк до 05.08.2011 привести у від повідність до ст. 106 КАС Україн и адміністративний позов, а с аме:

вказати правильне ім'я відп овідача;

підтвердити місцезнаходже ння юридичної особи - відпові дача; перелік засновників (уч асників) юридичної особи, у то му числі ім'я, місце проживанн я, реєстраційний номер облік ової картки платника податкі в, якщо засновник - фізична осо ба; найменування, місцезнахо дження та ідентифікаційний к од, якщо засновник - юридична о соба (оскільки рішення у цій с праві стосується прав, свобо д, інтересів та обов' язків з асновників відповідача) вит ягом (довідкою) з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів на час розгляду справи суд ом

додати до позовної заяви на лежні докази надіслання відп овідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів на юридичну адресу, указану у витягу (довідці) з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців.

Копію ухвали надіслати поз ивачу.

Роз' яснити позивачу, що ві дповідно до п. 1 ч. 3 ст.108 КАС Укра їни, позовна заява повертаєт ься позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя: (підпис) І.В. Шара

05 серпня 2011 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено14.07.2011
Номер документу16915522
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5278/11

Ухвала від 12.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Постанова від 04.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 15.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 12.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні