Ухвала
від 01.06.2011 по справі 31/5009/2273/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про припинення провадженн я у справі

01.06.11 справа № 31/5009/2273/11

Суддя Хуторной В.М.

Господарський суд Запорі зької області у складі судді Хуторного В.М., при секретарі Ломейко Н.І.

За участю представника п озивача - ОСОБА_1, довірен ість № 2704-01 від 27.04.11 р.; від відпові дача представник не з' явивс я;

Розглянувши в судовому зас іданні матеріали справи № 31/5009/ 2273/11

за позовом: Товариства з обм еженою відповідальністю «Дн іпровська продовольча компа нія», м. Житомир (скорочено ТОВ «Дніпровська продовольча ко мпанія»);

до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Укрторг», м. Запоріжжя (скор очено ТОВ «Укрторг»);

про зобов' язання поверну ти майно

Ухвалою господарського су ду від 04.05.2011 р. позовна заява при йнята до розгляду, порушено п ровадження у справі № 31/5009/2273/11, сп раву до розгляду в засіданні господарського суду признач ено на 01.06.2011 р.

За клопотанням представни ка позивача, розгляд справи з дійснювався без застосуванн я засобів фіксації судового процесу.

ВСТАНОВИВ:

01.01.2008 року між ТОВ «Дніпровсь ка продовольча компанія»та Т ОВ «Укрторг»було укладено До говір відповідального збері гання. Відповідно до умов Дог овору, відповідач приймав ві д позивача на відповідальне зберігання виноматеріали пл одово-ягідні міцні оброблені , а згодом купував їх. З серпня 2008 року позивачем відповідач у було передано на відповіда льне зберігання виноматеріа л плодово-ягідний оброблений у кількості 3582119,87 дал., що підтве рджується Актами приймання-п ередачі та товаротранспортн ими накладними, наданими поз ивачем до позовної заяви. На п ропозицію ТОВ «Дніпровська п родовольча компанія»придба ти виноматеріал, що передани й на відповідальне зберіганн я, ТОВ «Укрторг»не відповів. П озивач неодноразово звертав ся до Відповідача з вимогами про повернення виноматеріал у, що переданий на зберігання (що підтверджується вимогам и, які додані до позовної заяв и доказами їх відправлення в ідповідачу), проте жодної від повіді від відповідача не от римав.

ТОВ «Дніпровська продовол ьча компанія»заявлено позов (з урахуванням уточнень від 25 .05.11 р., що прийняті судом згідно ст. 22 ГПК України) про зобов' я зання відповідача повернути майно - виноматеріал, перед аний на зберігання ТОВ «Укрт орг»по Договору зберігання в ід 01.01.08 р. за переліком, що навед ений у позові.

Представник позивача підт римав доводи позовної заяви, просив її задовольнити.

Проаналізувавши фактичні обставини справи, оцінивши п редставлені докази, суд вваж ає, що провадження по справі п ідлягає припиненню.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 80 ГПК Украї ни господарський суд припиня є провадження у справі, якщо п ідприємство чи організацію, які є сторонами, ліквідовано .

Відповідно до статті 33 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV, юридична особа п рипиняється в результаті пер едання всього свого майна, пр ав та обов'язків іншим юридич ним особам - правонаступника м у результаті злиття, приєдн ання, поділу, перетворення (р еорганізації) або в результа ті ліквідації за рішенням, пр ийнятим засновниками (учасни ками) юридичної особи або упо вноваженим ними органом, за с удовим рішенням або за рішен ням органу державної влади, п рийнятим у випадках, передба чених законом.

Юридична особа є такою, що п рипинилася, з дати внесення д о Єдиного державного реєстру запису про державну реєстра цію припинення юридичної осо би.

Судом витребувано від держ авного реєстратора Витяг з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців та Довідку з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців, згідно яких ста ном на 18.05.11 р. юридичну особу ТОВ «Укрторг»(код ЄДР 30720060) припине но. Згідно запису № 12 Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців, реєстраційн а дія - державна реєстрація припинення юридичної особи у зв' язку з визнанням її банк рутом - проведена 03.12.10 р.

Відповідно до ч. 6 ст. 39 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців», де ржавний реєстратор повинен н е пізніше наступного робочог о дня з дати надходження судо вого рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута за повнити реєстраційну картку про державну реєстрацію при пинення юридичної особи, вне сти до Єдиного державного ре єстру запис про проведення д ержавної реєстрації припине ння юридичної особи та в той ж е день передати органам стат истики, державної податкової служби, Пенсійного фонду Укр аїни повідомлення про внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про проведення д ержавної реєстрації припине ння для зняття юридичної осо би з обліку. Дата внесення до Є диного державного реєстру за пису про проведення державно ї реєстрації припинення юрид ичної особи є датою припинен ня юридичної особи.

В даному випадку припиненн я юридичної особи відбулось за судовим рішенням щодо виз нання юридичної особи банкру том.

Так, ухвалою господарськог о суду Запорізької області в ід 23.11.10 р. по справі № 16/89/09-16/296/09: затве рджено звіт арбітражного кер уючого про оплату послуг лік відатора, затверджено звіт л іквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ «Укрторг», банкру та ТОВ «Укрторг»- ліквідован о, провадження у справі припи нено, вимоги, не задоволені за недостатністю майна, визнан о погашеними, зобов' язано л іквідатора передати до архів у фінансово-господарські док ументи банкрута.

Згідно Витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців від 18.05.11 р. відсутні відомос ті переходу прав та обов'язкі в юридичної особи ТОВ «Укрто рг»іншим юридичним особам в порядку правонаступництва ч ерез злиття, приєднання, поді л, перетворення (реорганізац ії) або в результаті ліквідац ії за рішенням, прийнятим зас новниками (учасниками) юриди чної особи або уповноваженим ними органом, за судовим ріше нням або за рішенням органу д ержавної влади, прийнятим у в ипадках, передбачених законо м.

Отже, правонаступники ТОВ « Укрторг», як юридичної особи - відсутні.

Таким чином, провадження по справі слід припинити на під ставі п. 6 ч. 1 ст. 80 ГПК України.

У відповідності до ст. 49 ГПК У країни та п. 3 ст. 8 Декрету Кабін ету Міністрів України «Про д ержавне мито», судові витрат и покладаються на позивача.

З урахуванням викладеног о, керуючись п. 6 ч. 1 ст. 80, ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Припинити провадження п о справі № 31/5009/2273/11.

Суддя В.М . Хуторной

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення01.06.2011
Оприлюднено15.07.2011
Номер документу16921881
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/5009/2273/11

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Хуторной В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні