Ухвала
від 07.06.2011 по справі 23/5009/297/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

23/5009/297/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

 

07.06.11                                                                                 Справа №  23/5009/297/11

Суддя    Шевченко   Т.М.

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників сторін:

від кредитора –Литвиненко В.М., головний спеціаліст –юрист,  довіреність № 1963/07 від 01.06.2011р.

від банкрута - ліквідатор арбітражний керуючий Докієн О.Ю.;

розглянувши поданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс у справі № 23/5009/297/11

за заявою кредитора –Управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Запорізької області (71202, Запорізька область, Чернігівський район, смт. Чернігівка, вул. Леніна, 403, ідент. код юридичної особи 20508456)

до боржника - Відкритого акціонерного товариства «Чернігівське районне підприємство матеріально-технічного забезпечення»(71206, Запорізька область, Чернігівський район, смт. Чернігівка, селище Верхній Токмак Перший, іден. код юридичної особи 00903914),

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 24.01.2011 р. заяву кредитора прийнято до розгляду, порушено провадження у справі про банкрутство ВАТ «Чернігівське районне підприємство матеріально-технічного забезпечення», введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначено на 07.02.2011 р.

Постановою господарського суду Запорізької області від 07.02.2011 р. визнано банкрутом ВАТ «Чернігівське районне підприємство матеріально–технічного забезпечення», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Докієна Олександра Юрійовича, зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно із Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження у строк до 18.04.2011р.

26.05.2011 р. ліквідатором подано суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

Ухвалою суду від 26.05.2011 р. призначено судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 07.06.2011 р.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Вислухавши пояснення представника кредитора, заслухавши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за тестом –Закон про банкрутство) ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та ст. 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, в тому числі можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Згідно із ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

З поданих ліквідатором документів встановлено, що ним було повідомлено про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом наступні підприємства та державні органи: Пологівську МДПІ Запорізької області, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Токмаку Запорізької області, Запорізьке обласне відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Чернігівський районний центр зайнятості, ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Надані листи-відповіді від перелічених підприємств та державних органів свідчать про відсутність заборгованості у банкрута.

З кредиторськими вимогами до боржника звернулось лише УПФУ в Чернігівському районі Запорізької області (ініціюючий кредитор), яке не збільшувало свої вимоги. На дату звернення до ліквідатора вимоги кредитора становили 25 175, 68 грн., з яких 5 611, 42 грн. основного боргу за внесками –другої черги задоволення, та 19 564,26 грн. (10 586,43 грн. фінансових санкцій та 8977,83 грн. пені) –шостої черги задоволення.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором було здійснено запити до КП «Імпульс»Пологівської районної ради (бюро технічної інвентаризації), Інспекції державного технічного нагляду по Чернігівському району, Відділу Держкомзему у Чернігівському районі Запорізької області, Токмацького ВРЕВ УДАІ ГУМВС України в Запорізькій області.

Згідно відповідей вказаних державних органів за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів, сільськогосподарської техніки), ані нерухомого майна (земельних ділянок, приміщень, будівель, тощо).

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців корпоративних прав за банкрутом також не зареєстровано

Згідно з інформацією державних органів, які реєструють обтяження (заборону відчуження) рухомого та нерухомого майна, не було виявлено заставних кредиторів боржника та можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Ліквідатором також було зроблено запит до ВДВС Чернігівського РУЮ Запорізької області. Виконавчою службою надано відповідь щодо відсутності станом на 17.03.2011 р. відкритих виконавчих проваджень відносно банкрута або за його участю.

На запит ліквідатора ПАТ КБ «Приватбанк»(Запорізька філія) повідомило, що залишок грошових коштів станом на 20.05.2011 р. на рахунку банкрута № 26051220201051 складає 4, 84 грн., на рахунку № 26006220201051 складає 0,00 грн.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по розшуку кредиторів банкрута (державних органів, потенційних кредиторів) та виявленню майна (активів) банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєстрі вимог кредиторів, банкрут має заборгованість лише перед ініціюючим кредитором УПФУ в Чернігівському районі Запорізької області у розмірі 25 175, 68 грн., з яких 5 611, 42 грн. основний борг за внесками –другої черги задоволення, та 19 564,26 грн. (10 586,43 грн. фінансових санкцій та 8977,83 грн. пені) –шостої черги задоволення.

За результатами пошуку ліквідатором майна (активів) у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, за рахунок яких можливо було б погасити кредиторську заборгованість.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

Оплата послуг ліквідатора, згідно реєстру витрат ,становить 6799,90 грн. за період з лютого 2011 року по травень 2011 року.

Слід зазначити, що за підсумками ходу ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до п. 6 статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 41, 45 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Відкрите акціонерне товариство «Чернігівське районне підприємство матеріально-технічного забезпечення»(71206, Запорізька область, Чернігівський район, смт. Чернігівка, селище Верхній Токмак Перший, іден. код юридичної особи 00903914) - ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору, державному реєстратору Чернігівської райдержадміністрації Запорізької області, Пологівській МДПІ Запорізької області, ВДВС Чернігівського РУЮ Запорізької області, Головному управлінню статистики у Запорізькій області.

Суддя                                                                      Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення07.06.2011
Оприлюднено15.07.2011
Номер документу16922058
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/297/11

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні