Ухвала
від 12.07.2011 по справі б-13/66
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАН О-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12 липня 2011 р. Справа № Б-13/66

Господарський суд Івано-Ф ранківської області у складі судді Шкіндера П.А.

при секретарі судового зас ідання Кучмі І.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали справи

за заявою: Управління Пе нсійного фонду України в Кал уському районі

пр. Л.Українки, 16 Б, м .Калуш, Івано-Франківська обл асть,77300

до боржника: Колективного п ідприємства Селянська спілк а "Прогрес"

с.Підмихайля , Калуський район, Івано-Франк івська область, 77352

про визнання боржника банк рутом

за участю представників ст орін:

від заявника: представники не з'явилися

від боржника: представники не з'явилися

від кредитора Фонду держав ного майна по Івано-Франківс ькій області: ОСОБА_1 нача льник юридичного сектору, (до віреність №01/14-04 від 01.02.10);

ліквідатор банкрута: Юрків В.В. - арбітражний керуючий, (лі цензія серії НОМЕР_1 від 14.1 2.09)

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Калуському р айоні звернулося із заявою п ро порушення справи про банк рутство Колективного п ідприємства Селянської спіл ки "Прогрес" с.Підмихайля, Калу ський район, Івано-Франківсь ка область (код ЄДРПОУ 03376148) відп овідно до ст.52 Закону України “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”.

Ухвалою суду від 19.08.10 поруше но провадження у справі щодо даного боржника.

Постановою від 07.09.10 визнано б оржника Колективне під приємство Селянську спілку " Прогрес" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру стро ком на три місяці, призначено ліквідатором по даній справ і арбітражного керуючого Юрк іва Володимира Васильовича (ліцензія серії НОМЕР_1 ві д 14.12.09, адреса:м.АДРЕСА_1) та п ризначено судове засідання п о затвердженню ліквідаційно го балансу та звіту ліквідат ора на 07.12.10

Відповідно до ч. 2 ст. 41 ГПК Укр аїни, провадження у справах п ро банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимо г Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, норми якого, як спеці альні норми права, превалюют ь у застосуванні над загальн ими нормами Господарського п роцесуального кодексу Украї ни.

Неодноразово за клопотанн ям ліквідатора ухвалами суду продовжувався термін ліквід аційної процедури.

На виконання приписів до ст .32 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" ліквідатором по справ і Юрківим В.В. на затвердження суду подано звіт ліквідатор а та ліквідаційний баланс (вх .№5454/2011-свх. від 29.06.11).

Розглянувши матеріали спр ави, звіт ліквідатора та лікв ідаційний баланс, заслухавши ліквідатора, суд вважає, що зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс слід затвердити, ю ридичну особу-боржника лікві дувати, вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними, пр овадження у справі припинити .

При цьому виходив з наступн ого.

Приписами ст.32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" встановл ено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами л іквідатор подає до господарс ького суду звіт та ліквідаці йний баланс, господарський с уд після заслуховування звіт у ліквідатора виносить ухвал у про затвердження звіту лік відатора та ліквідаційного б алансу.

Якщо за результатами лікві даційного балансу, після зад оволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарс ький суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

Зі звіту встановлено, що лік відатор на виконання приписі в Закону України "Про відновл ення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", направив запити до мож ливих кредиторів Колективно го підприємства Селянська сп ілка "Прогрес" с.Підмихайля, Ка луський район, Івано-Франків ська область, 77352 .

В ході ліквідаційної проце дури ліквідатором встановле но, що на даний час вимоги кред иторів становлять загальну суму - 25976 грн.73коп. З отриманих к оштів в ліквідаційній процед урі вимоги кредиторів не пог ашені та становлять:

1. ДПІ в Калуському районі - 337 грн.74коп.;

2. УПФУ в Калуському районі - 14313грн.40 коп.;

3.ВАТ " Прикарпаттяобленерго " в особі філії Калуської РЕМ з а спожиту електроенергію - 8031г рн.30коп.;

4. Регіональним відділенням фонду Державного майна Укра їни - 3293грн.29коп.

З метою виявлення майна бор жника, яке можна включити до л іквідаційної маси, ліквідато ром направлено запити в орга ни, що здійснюють права власн ості на нерухомість. Отриман і відповіді свідчать про від сутність зареєстрованого пр ава власності за боржником н а майно, зокрема, Івано-Франкі вське оБТІ повідомило, що за б анкрутом власності на нерух оме майно не зареєстровано; І вано-Франківська обласна інс пекція державного технічног о нагляду повідомила про від сутність зареєстрованої тех ніки за банкрутом; Управлінн я держкомзему в Калуському р айоні повідомило про відсутн ість земельних ділянок у вла сності чи користуванні; Калу ське ВРЕВ ДАІ повідомило, що транспортні засоби за банкру том не зареєстровані.

Ліквідатор повідомив, що на даний час пропозицій від інв есторів, сенаторів та інших о сіб бажаючих провести фінан сове оздоровлення боржника н е надходило.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за відсутністю майн а боржника, вважаються погаш еними.

Крім того, ліквідатор Юрків В. просить затвердити оплат у послуг та відшкодування по несених витрат в розмірі дво х мінімальних заробітних пла т в сумі 1920,00 грн. у відповіднос ті до якого зобов'язати ініці юючого кредитора Управління Пенсійного фонду України в К алуському районі провести о плату даних послуг.

Відповідно до ст. 12 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” опла та послуг арбітражного керую чого (розпорядника майна, кер уючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень вста новлюється та виплачується в розмірі, встановленому к омітетом кредиторів і затве рдженому господарським судо м, якщо інше не встановлено ц им Законом, але не менше дво х мінімальних заробітних п лат та не більше середньом ісячної заробітної плати кер івника боржника за останні д ванадцять місяців його робо ти перед порушенням провадже ння у справі про банкрутство . Отже, клопотання ліквідатор а слід задоволити.

Відповідно до ст. 40 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" підст авою для припинення провадже ння у справі є затвердження з віту ліквідатора в порядку, п ередбаченому ст. 32 цього Закон у.

Ліквідаційний баланс та до кументи долучені до звіту пі дтверджують, що майна у боржн ика не має. З огляду на відсутн ість можливості відновлення платоспроможності боржника в ході ліквідаційної процед ури та відповідність поданог о ліквідаційного балансу, зв іту ліквідатора про виконану ним роботу нормами законода вства, Колективного підприєм ства Селянська спілка "Прогр ес" с.Підмихайля, Калуський ра йон, Івано-Франківська облас ть, 77352, код ЄДРПОУ 03376148) - слід лікв ідувати як юридичну особу та виключити його з Єдиного дер жавного реєстру підприємств та організацій України.

Статтею 40 Закону України "Пр о відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд припин яє провадження у справі про б анкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку в становленому ст.32 цього Закон у.

На підставі вищевикладено го, звіт ліквідатора про вико нану ним роботу, ліквідаційн ий баланс слід затвердити, пр овадження по справі припинит и.

Керуючись ст.3-1, ч. 2 ст. 22 ст.ст .31, 32, ст.40 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом",ст. 80 ст. 86 Господарсь кого процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити ліквідаційни й баланс Колективного підпри ємства Селянська спілка "Про грес" с.Підмихайля, Калуський район, Івано-Франківська обл асть, 77352, код ЄДРПОУ 03376148) .

2. Ліквідувати - Колективне п ідприємство Селянська спілк а "Прогрес" с.Підмихайля, Калус ький район, Івано-Франківськ а область, 77352, код ЄДРПОУ 03376148) , як юридичну особу.

3. Затвердити Звіт про робот у ліквідатора Юрківа В.В..

4. Копію ухвали направити де ржавному реєстратору для ви ключення Колективного підпр иємства Селянська спілка "Пр огрес" с.Підмихайля, Калуськи й район, Івано-Франківська об ласть, 77352, код ЄДРПОУ 03376148 з Єдино го державного реєстру підпри ємств і організацій України.

5. Вимоги кредиторів в сумі 25976,73 грн. незадоволені через відсутність майна та вимоги, заявлені після закінчення с троку, встановленого для їх п одання вважати погашеними.

6. Затвердити оплату послуг та відшкодування понесених витрат в розмірі двох мініма льних заробітних плат в сумі 1920,00 грн. у відповідності до яко го зобов'язати ініціюючого к редитора Управління Пенсій ного фонду України в Калуськ ому районі провести оплату д аних послуг.

7. Провадження у справі №Б-13/66 п ро банкрутство Колективного підприємства Селянська спіл ка "Прогрес" с.Підмихайля, Калу ський район, Івано-Франківсь ка область, 77352, код ЄДРПОУ 03376148 - пр ипинити.

СУДДЯ П.А.ШКІНДЕР

Дану ухвалу направити:

- ініціюючому кредитору (пр . Л.Українки, 16 Б,Калуш, Івано-Фр анківська область,77300);

- боржнику (с.Підмихайля,Кал уський район, Івано-Франківс ька область,77352);

- державному реєстратору з а місцезнаходженням банкрут а (м.Калуш, вул. Франка,1).

);

- Івано-Франківському обла сному відділу з питань банкр утства (вул. С.Стрільців, 15, м . Івано-Франківськ, 76000);

- ліквідатору Юрківа В.В. ( а дреса: м.АДРЕСА_1)

Виготовлено в КП "Докум ентообіг госп. судів"


Кучма І. І. 12.07.11

Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено15.07.2011
Номер документу16928982
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банк рутом

Судовий реєстр по справі —б-13/66

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 04.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 04.12.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 18.11.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 18.09.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні