Постанова
від 12.07.2011 по справі 29/5009/3588/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

12.07.11 Справа № 29/5009/3588/11

Суддя Кричмаржевський В .А.

м. Запоріжжя

Кредитор - Державна податкова інспекція у Якимі вському районі Запорізької о бласті

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Велес-2004»(смт.Якимівка Запор ізької області, код з ЄДР - 332529 60)

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - АТ “УкрСиббанк”

про банкрутство

Суддя Кричмарже вський В.А.

За участю представникі в:

- кредитора - ОСОБА_1 (за довіреністю)

- боржника - не з ' явився

Розглядається заява Держа вної податкової інспекції у Якимівському районі Запоріз ької області про визнання То вариства з обмеженою відпові дальністю «Велес-2004», м. З апоріжжя, банкрутом від повідно до статті 52 Закону Укр аїни “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом ” у зв' язку з неспр оможністю останнього викона ти свої грошові зобов' язання перед кредитором та в ідсутністю боржника за місце знаходженням.

Заслухавши представник а кредитора та вивчивши нада ні документи, суд -

Ус тановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Велес-2004»з ареєстроване Якимівською ра йонною державною адміністра цією 25.10.2004р. в Єдиному державном у реєстрі з кодом - 33252960 за адре сою: 72500 Запорізька область смт . Якимівка вул. Пушкіна, 31.

Боржник є платником податк ів і зборів, передбачених Под атковим кодексом України.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 29.0 6.2011р. заяву ДПІ у Якимівському районі про порушення справи про банкрутство ТОВ. «Велес-200 4»прийнято до розгляду та пор ушено провадження у справі № 29/5009/3588/11, введено мораторій на за доволення вимог кредиторів, засідання суду призначене на 12.07.2011р.

Боржник не забезпечив явку в судове засідання свого пре дставника, про час та місце су дового засідання повідомлен ий належним чином та в устано вленому законом порядку, від зиву на заяву не надав.

З огляду на обмеженість про цесуальних строків розгляду та достатність наявних мате ріалів справи господарський суд вважає за можливе розгля нути справу по суті за відсут ності представника боржника .

З поданої ініціюючим креди тором заяви про порушення сп рави про банкрутство вбачаєт ься, що вимоги до боржника вин икли у зв' язку з неспла тою узгоджених сум заборгова ності по податках та зборах.

Відповідно до пункту 14.1.175 Под аткового кодексу України под атковим боргом є сума грошов ого зобов'язання (з урахуванн ям штрафних санкцій за їх ная вності), самостійно узгоджен ого платником податків або у згодженого в порядку оскарже ння, але не сплаченого у встан овлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на сум у такого грошового зобов'яза ння;

Як свідчать матеріали спра ви, податковий борг виник у бо ржника внаслідок несплати по даткових зобов' язань , та підтверджується податко вим повідомленням-рішенням № 0000032302/0 від 27.01.2011р.

Згідно з пунктом 14.1.156 Податко вого кодексу України податко вим зобов'язанням є сума кошт ів, яку платник податків, у том у числі податковий агент, пов инен сплатити до відповідног о бюджету як податок або збір на підставі, в порядку та стро ки, визначені податковим зак онодавством (у тому числі сум а коштів, визначена платнико м податків у податковому век селі та не сплачена в установ лений законом строк).

Надіслане боржнику податк ове повідомлення-рішення не було оскаржене в установлено му законом порядку.

Відповідно до статті 1 Закон у про банкрутство безспірним и вимогами кредиторів є вимо ги кредиторів, що визнані бор жником, інші вимоги кредитор ів, підтверджені виконавчими документами чи розрахункови ми документами, за якими відп овідно до законодавства здій снюється списання коштів з р ахунків боржника.

Таким чином, загальна сума б езспірних вимог ДПІ у Якимів ському районі до ТОВ. «Велес-20 04»складає - 17.834,93грн., з яких 14.139,09г рн. - основний борг та 3.695,67грн. - штрафні санкції та пеня.

До Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців внесено запис про відсутність підпри ємства-боржника за місцезнах одженням.

До матеріалів справи долуч ено повідомлення боржника ві д 10.11.2010р. в якому зазначено, що пі дприємство-боржник припиняє свою підприємницьку діяльні сть.

Відповідно до статті 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »у разі, якщо керівні органи б оржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника, заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника може бути под ана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Велес-2004” підприємницьку чи іншу діяльність не здійсн ює, за місцезнаходженням кер івні органи підприємства та будь-яке майно не знаходитьс я, а тому за таких обставин слі д визнати його банкрутом та в ідкрити ліквідаційну процед уру.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Ініціюючим кредитором - Д ПІ у Якимівському районі зап ропоновано призначити лікві датором боржника арбітражно го керуючого - Рабушка В' ячеслава Степановича (ліц ензія Державного департамен ту з питань банкрутства сері я НОМЕР_1 від 12.03.2007р., адреса м ісцезнаходження: 72319, АДРЕСА _1), про що від нього отримана відповідна згода.

Розглянувши запропоновану кандидатуру арбітражного ке руючого (ліквідатора), господ арський суд приймає її та при значає ліквідатором у справі - Рабушка В.С.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», суд -

Постановив:

Визнати Приватне підприє мство «Велес-2004», смт. Якимівка Запорізької області, код з ЄД Р - 33252960, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором боржника при значити арбітражного керуюч ого Рабушка В' ячеслав а Степановича (ліцензія Держ авного департаменту з питань банкрутства серія НОМЕР_1 від 12.03.2007р., адреса місцезнаход ження: 72319, АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру в порядку і строки, пере дбачені Законом України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

Копію постанови надісл ати: кредитору, ліквіда тору, банкруту, державному ре єстратору Якимівської район ної державної адміністрації , Державній виконавчій служб і Головного управління юстиц ії у Запорізькій області, ВДВ С Якимівського районного упр авління юстиції.

Суддя В .А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16939544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/3588/11

Ухвала від 19.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 31.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 29.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні