Ухвала
від 12.07.2011 по справі 5013/97/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"12" липня 2011 р. № 5013/97/11

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/97/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С. Пет люри, 30,

до боржника - приватного під приємства "Ілунга", 25014, м. Кірово град, вул. Аерофлот ська, 24,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - ОСОБА_1 д овіреність № 323 від 24.11.10;

від боржника - участі не бра ли;

В судовому засіданні прийм ав участь представник розпор ядника майна, арбітражного к еруючого Ноговського І.Л. - ОСОБА_2, довіреність № 1 від 23 .05.11.

Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши учасн иків провадження у справі пр о банкрутство, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 06.06.2011 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредиторів та затверди в реєстр вимог кредиторів бо ржника приватного підприємс тва "Ілунга". Даною ухвалою гос подарський суд зобов'язав ро зпорядника майна боржника, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л., в порядку, визначе ному ст. 16 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом" (далі - Закон про б анкрутство), скликати перші з агальні збори кредиторів; зо бов'язав розпорядника майна боржника, арбітражного керую чого Ноговського І.Л., подати с уду звіт про свою діяльність в якості розпорядника майно м боржника, відомості про фін ансове становище боржника, а також інформацію про виявле ння ознак фіктивного банкрут ства боржника чи доведення д о банкрутства у відповідност і із Методичними рекомендаці ями щодо виявлення ознак неп латоспроможності підприємс тва та ознак дій з приховуван ня банкрутства, фіктивного б анкрутства чи доведення до б анкрутства, затвердженими на казом Міністерства економік и України від 19.01.2006 № 14. Зобов'яза в боржника та розпорядника м айна боржника, арбітражного керуючого Ноговського І.Л. ор ганізувати обрання представ ника працівників боржника в порядку, встановленому абз. 20 ст. 1 Закону, та надати йому мож ливість представляти інтере си працівників боржника при проведенні послідуючих проц едур банкрутства. Копію прот околу загальних зборів про о брання представника працівн иків боржника подати господа рському суду. Повідомити суд у адресу місця проживання пр едставника працівників борж ника. Запропонував комітету кредиторів боржника подати с уду клопотання про відкриття процедури санації, або визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, укладення мирової угоди ; про призначення керуючого с анацією чи ліквідатора з про позиціями щодо їх кандидатур . Крім того, зазначеню ухвалою господарський суд, в порядку ст. 38 ГПК України, просив Ленін ський районний суд м. Кіровог рада надати господарському с уду Кіровоградської області належним чином засвідчену к опію вироку від 30.03.2011 р., винесен ого суддею Безсмолим Є.Б. відн осно директора ПП "Ілунга" О СОБА_3

Представником розпорядник а майна 15.06.2011 року надіслано на адресу господарського суду п ротокол від 06.06.2011 року загальни х зборів кредиторів ПП "Ілунг а", на яких було заслухано звіт арбітражного керуючого Ного вського І.Л. про діяльність в я кості розпорядника майна бор жника та обрано комітет кред иторів у складі: АТ "Сведбанк" (публічне).

Крім того, представником ро зпорядника майна боржника на дано суду протокол зборів ко мітету кредиторів, відповідн о до якого обрано голову комі тету кредиторів - АТ "Сведбанк " (публічне).

На засіданні комітету кред иторів, яке відбулося 22.06.2011 року (протокол № 2 від 22.06.2011 року), арбі тражний керуючий доповів заг альним зборам кредиторів про те, що вимога ухвали господар ського суду від 06.06.2011 року щодо організації обрання предст авника працівників боржника та надати йому можливість пр едставляти інтереси працівн иків боржника при проведенні послідуючих процедур банкру тства не може бути виконана у зв'язку з відсутністю веденн я господарської діяльності б оржника та працівників на пі дприємстві боржника. На дано му засіданні комітет кредито рів прийняв рішення подати к лопотання до господарського суду Кіровоградської област і про визнання ПП "Ілунга" банк рутом, відкриття ліквідаційн ої процедури та призначення ліквідатором банкрута арбіт ражного керуючого Ноговсько го І.Л. До господарського суду надійшло відповідне клопота ння арбітражного керуючого.

Комітет кредиторів (проток ол від 06.06.2011 року № б/н) прийняв рі шення встановити арбітражно му керуючому Ноговському І.Л . оплату послуг в розмірі дво х мінімальних заробітних пла т та відшкодування понесених ним господарських витрат зг ідно наданих ним підтверджую чих документів.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опл ата послуг арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встан овлюється та виплачується в розмірі, встановленому коміт етом кредиторів і затверджен ому господарським судом, якщ о інше не встановлено цим Зак оном, але не менше двох мініма льних заробітних плат та не б ільше середньомісячної заро бітної плати керівника боржн ика за останні дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи дану норму Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", г осподарський суд вважає за н еобхідне затвердити розмір о плати послуг арбітражного ке руючого Ноговського І.Л. в роз мірі двох мінімальних заробі тних плат за кожен місяць зді йснення ним своїх повноважен ь.

Із матеріалів справи вбача ється, що загальна сума грошо вих вимог кредиторів, включе них до реєстру вимог кредито рів, складає 768623,34 грн.

Арбітражним керуючим Ного вським І.Л. 06.06.2011 року було надан о господарському суду звіт п ро свою діяльність в якості р озпорядника майном "Ілунга", в якому в тому числі міститься висновок про відсутність оз нак фіктивного банкрутства ч и доведення до банкрутства.

На адресу господарського с уду Кіровоградської області надійшла копія вироку Ленін ського районного суду м. Кіро вограда від 30.03.2011 року у криміна льній справі № 1-73/2011 по обвину ваченню ОСОБА_3. Зі змісту отриманого вироку вбачаєтьс я, що судом при розгляді кримі нальної справи встановлені н аступні факти.

ОСОБА_3 перебуваючи на пос аді директора ПП "Ілунга", вико нуючи організаційно-розпоря дчі та адміністративно-госпо дарські обов'язки, згідно зло чинного плану, з метою вчинен ня шахрайства з фінансовими ресурсами, достовірно знаючи про нездійснення ПП "Ілунга" б удь-якої господарської діяль ності, відсутності укладених договорів та обігових кошті в, надав до Кіровоградської ф ілії АКБ "ТАС-Комерцбанк", прав онаступником якого є АТ "Свед банк" (публічне), заяву про над ання кредиту у вигляді відно влюваної кредитної лінії у с умі 750 000 грн. На підставі завідо мо поданих неправдивих офіці йних господарських документ ів та господарських договорі в директором ПП "Ілунга" ОСО БА_3., рішенням кредитної ком ісії КФ АКБ "ТАС-Комерцбанк" в ід 05.09.2007 року було прийнято ріше ння про надання кредиту у виг ляді кредитної лінії, що поно влюється ПП "Ілунга" в сумі 734 200 г рн. 06.09.2007 року між АКБ "ТАС-Комерц банк" та ПП "Ілунга" укладено к редитний договір № Т 080607-К/32 у ви гляді кредитної лінії, що пон овлюється, забезпеченням вик онання зобов'язань за яким є з астава товару в обігу, а саме: олія соняшникова в кількості 130 тон, рапс в кількості 275 тон, о лія соняшникова фасована в к ількості 40 000 б., шрот соняшнико вий в кількості 200 тон, що належ ать ПП "Ілунга". При цьому ОСО БА_3, як директор підприємст ва достовірно знав про відсу тність у ПП "Ілунга" у власност і заставного майна.

Проаналізувавши зібрані у кримінальній справі докази, Ленінський суд м. Кіровограда визнав винним ОСОБА_3 у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 190 Кр имінального кодексу України та призначив відповідне пок арання.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна суб'єкта госпо дарювання - ПП "Ілунга", задово лення вимог визнаних судом к редиторів неможливе, даний ф акт підтверджується наявним и матеріалами справи.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а задовольнити вимоги визнан их судом кредиторів інакше, я к через застосування ліквіда ційної процедури. Вказані об ставини відповідно до ч. 4 ст. 205 , ст. 209 Господарського кодексу України є підставою для визн ання приватного підприємств а "Ілунга" банкрутом.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобо в'язати державного реєстрато ра Кіровоградської міської р ади внести до Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про за міну керівника боржника на л іквідатора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати приватне підприє мство "Ілунга" банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута приватн ого підприємства "Ілунга".

3. Припинити повноваження ро зпорядника майном арбітражн ого керуючого Ноговського І. Л., призначеного ухвалою суду від 24.02.2011 року, з 12.07.2011 року.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - приватного підприє мства "Ілунга" арбітражного к еруючого Ноговського Ігоря Л еонідовича, ліцензія серії НОМЕР_1 від 03.11.2010р., який прожив ає за адресою: АДРЕСА_1.

5. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючо го Ноговського І.Л. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат за кожен місяць здійснен ня ним своїх повноважень.

6. Зобов'язати ліквідатора, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л.:

- здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня в офіційних друкованих ор ганах відомості про визнання банкрутом приватного підпри ємства "Ілунга", відкриття лік відаційної процедури і доказ и публікації подати господар ському суду до 12.08.2011 року;

- до 12.08.2011 року подати господар ському суду погоджене з комі тетом кредиторів банкрута кл опотання про призначення чле нів ліквідаційної комісії ба нкрута;

- до 12.10.2011 року та 12.02.2012 року подат и господарському суду відомо сті (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквід аційної процедури;

- не пізніше 12.07.2012 року подати г осподарському суду звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута, що відповідают ь вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом"; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської м іської ради відповідно до ст . 25 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" та Закону України "Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців" внести до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів відомості про заміну кері вника приватного підприємст ва "Ілунга" на ліквідатора арб ітражного керуючого Ноговсь кого Ігоря Леонідовича.

7. Примірники цієї постанови направити кредиторам, включ еним до реєстру вимог кредит орів (п. 1 ухвали від 06.06.2011 року), ба нкруту, сектору з питань банк рутства у Кіровоградській об ласті Державного департамен ту з питань банкрутства, лікв ідатору - арбітражному керую чому Ноговському І.Л., Кіровсь кому відділу ДВС Кіровоградс ького міського управління юс тиції, виконавчому комітету Кіровоградської міської рад и для державного реєстратора .

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено19.07.2011
Номер документу16939802
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/97/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні