Постанова
від 11.05.2011 по справі 2а-4571/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа №  2а-4571/10/0770

Ряд стат. звіту №   8.3.2

Код -  10

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  11 травня 2011 року                                                                                        м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Боднар Т.А.

за участю сторін:

представника позивача –не з’явився;

представник відповідача –не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду позовну заяву Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області до приватного підприємства «Будінвест–П–2004» про припинення юридичної особи, –

ВСТАНОВИВ:

          До Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулася Ужгородська міжрайонна державна податкова інспекція у Закарпатській області до приватного підприємства «Будінвест–П–2004», якою просить припинити юридичну особу, а саме – приватне підприємство «Будінвест–П–2004».   

          Обґрунтовуючи свої вимоги позивач вказує на те, що відповідачем не подавалась до Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області податкова звітність з ІІ кварталу 2006  року.

Сторони в судове засідання не з’явилися, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, а відтак у відповідності до ч. 1 ст. 41 КАС України фіксація судового процесу технічними засобами не здійснюється.

Розглянувши подані документи та матеріали справи,  всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

З’ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими доказами  суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає до повного задоволення  з  огляду на наступне.

В судовому засіданні встановлено, що приватне підприємство «Будінвест–П–2004»було зареєстроване Ужгородською районною державною адміністрацією 01 вересня 2004 року відповідно до свідоцтва про реєстрацію юридичної особи (а.с. 5) та відповідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців знаходиться за адресою: Ужгородський район, с.Сюрте, вул..Церковна, 19 (а.с. 4).

Відповідно довідки форми №4-ОПП  про взяття на облік платника податків №351 від 10 вересня 2004 року приватне підприємство «Будінвест–П–2004»взяте на облік в Ужгородську міжрайонну державну податкову інспекцію за №351 10 вересня 2004 року.  (а.с. 11).

Відповідно до довідки Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області від 15.11.2010 року за № 5226/10/24-005 (а.с. 13), приватне підприємство «Будінвест–П–2004»податкової заборгованості не має.

Відповідно до довідки Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області від 26.11.2010 року за № 5449/10/1501 (а.с. 12) приватне підприємство «Будінвест–П–2004»з ІІ кварталу 2006 року не подає податкову звітність.

Відповідно до статті 9 частини 1 пункту 2  Закону України «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

          Відповідно до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»юридична особа припиняється у разі постановлення судового рішення про припинення юридичної особи. Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є, в тому числі, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          З огляду на вищенаведене, у суду є всі підстави для задоволення позовних вимог Державної податкової інспекції у м. Ужгороді у Закарпатській області.

          Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд  –

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області –задовольнити  повністю.

Припинити юридичну особу –приватне підприємство «Будінвест–П–2004», яке знаходиться за адресою: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Сюрте, вул..Церковна, 19,   код 33128695.

Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили відповідно до статті  38 частини 1 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з  одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий-суддя                                                                                Луцович М.М.

Дата ухвалення рішення11.05.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16942336
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4571/10/0770

Ухвала від 14.12.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 30.12.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 11.05.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні