Постанова
від 07.07.2011 по справі 2а-6915/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2011 р. № 2а-6915/11/1370

Львівський окружний адміністративний суд у скла ді судді Качур Р.П. розглянув в порядку скороченого провадж ення адміністративну справу за позовом управління Пенсі йного фонду України в Жидачі вському районі Львівської об ласті до комунального підпри ємства «Журавно- Житлосерв іс» про стягнення заборгован ості, -

ВСТАНОВИВ:

16 червня 2011 року на розгля д Львівського окружного адмі ністративного суду надійшла позовна заява управління Пе нсійного фонду України в Жид ачівському районі Львівсько ї області до комунального пі дприємства «Журавно- Житло сервіс»про стягнення заборг ованості в сумі 13450,78 грн.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що згідно ст. 6 Закону Ук раїни “Про збір та облік єдин ого внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування” платник зобов'я заний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчисл ювати і сплачувати єдиний вн есок, а відповідачем по справ і створено заборгованість зі сплати страхових внесків у р озмірі 13450,78 грн.

Відповідачу скеровувалась копія ухвали про відкриття с короченого провадження в адм іністративній справі від 17.06.201 1 року, яку він отримав 24.06.2011 року , що підтверджується повідом ленням про вручення поштовог о відправлення. У встановлен ий ст. 183-2 КАС України строк зап еречень чи пояснень відповід ача щодо даного адміністрати вного позову до суду не надхо дило.

На підставі ч. 4, 5 ст. 183-2 КАС Укр аїни суд, оцінив повідомлені позивачем обставини, розгля нув справу одноособово без п роведення судового засіданн я та виклику осіб, які беруть у часть у справі, встановив нас тупне.

Комунальне підприємство « Журавно- Житлосервіс»заре єстровано 07.06.2002 року, що підтвер джено Спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців № 10259320 від 16.06.2011 року.

01.01.2011 року відповідача взято на облік в управлінні Пенсій ного фонду України в Жидачів ському районі Львівської обл асті за № 1314-1965, про що свідчить д овідка № 421 від 06.07.2011 року.

Згідно Розрахунків єдиног о внеску на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування за січень - березень 2011 року, сума страхових внескі в, що підлягає до сплати, стано вить 13450,78 грн.

04.05.2011 року позивачем виставле но комунальному підприємств у «Журавно- Житлосервіс» ви могу про сплату боргу № Ю-9, згі дно якої загальна сума боргу платника єдиного внеску ста ном на 01.05.2011 року становить 13450,78 г рн., у тому числі недоїмка із в несків 13450,78 грн., штрафи 0 грн., пе ня 0 грн. Вказана вимога отрима на відповідачем 11.05.2011 року, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправл ення.

Станом на дату розгляду спр ави заборгованість відповід ача зі сплати страхових внес ків в повному обсязі не сплач ена та становить 13450,78 грн., що пі дтверджується Розрахунками єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціал ьне страхування за січень - березень 2011 року, вимогою про с плату боргу.

Приймаючи рішення, суд вихо див з наступного.

Згідно ст. 17 КАС України, комп етенція адміністративних су дів поширюється на спори за з верненням суб'єкта владних п овноважень у випадках, встан овлених законом.

Згідно ст. 4 Закону України « Про збір та облік єдиного вне ску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння»платниками єдиного внес ку є роботодавці - підприємс тва, установи та організації , інші юридичні особи, утворен і відповідно до законодавств а України, незалежно від форм и власності, виду діяльності та господарювання, які викор истовують працю фізичних осі б на умовах трудового догово ру (контракту) або на інших умо вах, передбачених законодавс твом, чи за цивільно-правовим и договорами (крім цивільно-п равового договору, укладеног о з фізичною особою - підприєм цем, якщо виконувані роботи (н адавані послуги) відповідают ь видам діяльності, зазначен им у витягу з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців ), у тому числі філії, представ ництва, відділення та інші ві докремлені підрозділи зазна чених підприємств, установ і організацій, інших юридични х осіб, які мають окремий бала нс і самостійно ведуть розра хунки із застрахованими особ ами

Згідно ч. 2 ст. 6 цього ж Закону платник єдиного внеску зобо в'язаний своєчасно та в повно му обсязі нараховувати, обчи слювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно ч. 8, 11, 12 ст. 9 цього ж Зако ну платники єдиного внеску з обов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відпо відний базовий звітний періо д, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним пе ріодом.

Базовим звітним періодом є календарний місяць, а для пла тників, зазначених в абзацах третьому та четвертому пунк ту 1 частини першої статті 4 ць ого Закону, - календарний рік.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдино го внеску до платника застос овуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а по садові особи, винні в порушен ні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внес ку, несуть дисциплінарну, адм іністративну, цивільно-право ву або кримінальну відповіда льність згідно із законом.

Єдиний внесок підлягає спл аті незалежно від фінансовог о стану платника.

Згідно ст. 25 цього ж Закону у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внес ків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчис лити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією с таттею.

Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застос уванням штрафів.

Територіальний орган Пенс ійного фонду у порядку, за фор мою і в строки, встановлені Пе нсійним фондом за погодження м з центральним органом вико навчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсил ає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу пр о її сплату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Платник єдиного внеску зоб ов'язаний протягом десяти ро бочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки с платити суми недоїмки та штр афів разом з нарахованою пен ею.

Територіальний орган Пенс ійного фонду застосовує до п латника єдиного внеску штраф ні санкції за несплату (непер ерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перераху вання) єдиного внеску у розмі рі 10 відсотків своєчасно не сп лачених сум.

Беручи до уваги те, що суму з аборгованості до управління Пенсійного фонду України в Ж идачівському районі Львівсь кої області відповідачем у в становлені законодавством с троки не сплачено, наявність у нього вказаної заборгован ості підтверджується наявни ми в матеріалах справи доказ ами, суд приходить до висновк у про обґрунтованість позовн их вимог та вважає їх такими, щ о підлягають задоволенню в п овному обсязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повнов ажень, пов'язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Керуючись ст.ст. 17-19, 94, 160-163, 183-2 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Позовні вимоги задово льнити повністю.

2. Стягнути з комунального п ідприємства «Журавно- Житл осервіс»(вул. Дорошенка, 59, к в. 70, смт. Журавно, Жидачівський район, Львівська область, к од ЄДРПОУ 32028362) на користь Управ ління пенсійного фонду Украї ни в Жидачівському районі Ль вівської області (вул. Я. Мудро го, 8, м Жидачів, Львівська обла сть, код ЄДРПОУ 22351485) заборгован ість в розмірі 13450 (тринадцять т исяч чотириста п'ятдесят) г рн. 78 коп.

3. Постанова суду підлягає н егайному виконанню.

Постанова суду набирає за конної сили у порядку, встано вленому ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскар жена в порядку і строки, встан овлені ст. 186 КАС України.

Суддя Качур Р.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16943680
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6915/11/1370

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 16.09.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Постанова від 07.07.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 17.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні