Постанова
від 07.07.2011 по справі 2а-1870/2597/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2011 р. Спр ава № 2a-1870/2597/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі гол овуючого судді - Бадюков Ю.В. р озглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну спр аву за позовом управління Пе нсійного фонду України в Нед ригайлівському районі до Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Деркачівське" про с тягнення заборгованості з ві дшкодування фактичних витра т на виплату і доставку пільг ових пенсій за списком №2 за к вітень 2011 року в сумі 7238,63 грн. ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фо нду України в Недригайлівсь кому районі (далі по тексту - позивач, УПФУ в Недригайлівс ькому районі) звернулося до с уду з адміністративним позов ом, в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відп овідальністю "Деркачівське" (далі по тексту - відповідач ) суму боргу з відшкодування ф актичних витрат на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах за спи ском №2 за квітень 2011 року в роз мірі 7238,63 грн.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, всупереч вимог п . 6.1. Інструкції про порядок обч ислення і сплати страхувальн иками та застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України, затвердженої Поста новою Правління Пенсійного ф онду України №21-1 від 19.12.2003 року н е відшкодував позивачу у пер едбачений законом строк витр ати на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах відповідно до част ини 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування» за квітень 2011 року.

Позивач в судове засі дання не з' явився про місце , день та час розгляду справи п овідомлений належним чином ( а.с. 22). В письмовій заяві, що над ійшла до суду, справу просить розглядати без участі його п редставника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі (а .с. 28).

Відповідач в судове засіда ння не з' явився про місце, де нь та час розгляду справи пов ідомлений належним чином . Ві дповідно до положень ч. 11 ст. 35 К АС України, у разі повернення поштового відправлення із п овісткою, яка не вручена адре сату з незалежних від суду пр ичин, вважається, що така пові стка вручена належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Перевіривши матеріали спр ави і оцінивши наявні докази в їх сукупності, суд визнає, щ о позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідач зареєстрований як юридична особа, включений до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців, що підтве рджується копією довідки з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців, виданого Недр игайлівською районною держа вною адміністрацією Сумсько ї області 25.05.2005 року (а.с. 8-10).

Відповідно до п. 1 ст. 2 Закону України “Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування” одним з об' єктів о податкування для платників з бору є фактичні витрати на ви плату і доставку пенсій, приз начених відповідно до пункті в "б"- "з" статті 13 Закону Україн и “Про пенсійне забезпечення ” до досягнення працівниками пенсійного віку, передбачен ого статтею 12 Закону України “ Про пенсійне забезпечення”.

Згідно з п. 6.1. Інструкції “Пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України” (дал і-Інструкції), затвердженої П остановою Правління Пенсійн ого фонду України за № 21-1 від 19.12 .03 р. та зареєстрованої в Мініс терстві юстиції України від 16 січня 2006 р. за № 64/8663, відшкодуван ню підлягають витрати Пенсій ного фонду на виплату та дост авку пенсій, призначених на п ільгових умовах в розмірі 100 в ідсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, пр изначених застрахованим осо бам, які працювали або працюю ть на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за спи ском № 2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників, зат верджених Кабінетом Міністр ів України та за результатам и атестації робочих місць, на посадах, що дають право на при значення пенсії за віком на п ільгових умовах.

Відповідно до п.6.4. Інструкці ї розмір сум до відшкодуванн я на поточний рік визначаєть ся відділами доходів органів Пенсійного фонду України що річно в повідомленнях про ро зрахунок сум фактичних витра т на виплату та доставку піль гових пенсій, призначених ві дповідно до частини 2 “Прикін цевих положень” Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня” (згідно з додатками до Інс трукції № 6 та №7), які надсилают ься підприємствам.

Повідомлення складаються на підставі відомостей відді лів з призначення пенсій орг анів Пенсійного фонду Україн и, які подаються згідно з дода тком №8 до Інструкції (п.6.5. Інст рукції №21-1).

Повідомлення було направл ене ліквідатору Савочці А .А. (а.с. 4-7)

Згідно ст. 2 Прикінцевих пол ожень Закону України “Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування”, окреми м категоріям працівників зал ежно від умов праці за резуль татами атестації робочих міс ць можуть призначатися пенсі ї за рахунок коштів підприєм ств та організацій, бюджетни х коштів та цільових фондів.

У разі призначення пенсій н а пільгових умовах особам, як і мають необхідний стаж робо ти не за місцем призначення ц ієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомленн я згідно з додатками, зазначе ними у пункті 6.4 вказаної Інст рукції для зазначених підпри ємств, у двох примірниках чер ез орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього під приємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, у так их випадках здійснюється під приємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем й ого реєстрації.

Відповідно до п.6.8. Інструкці ї підприємства щомісяця до 25-г о числа повинні вносити до Пе нсійного фонду зазначену в п овідомленні місячну суму фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Факт заборгованості відпо відача по фактичних витратах на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах конкретним громадянам , повністю підтверджується р озрахунками УПФУ в Недригайл івському районі про перераху нок фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій по немісцевим пенсіонер ам (а.с. 5-6).

Також сума заборгованості підтверджується розрахунко м позовних вимог позивача до ТОВ "Деркачівське" з відшкоду вання витрат на виплату і дос тавку пільгових пенсій відпо відно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забез печення» за квітень 2011 року, ві дповідно до якого сума боргу за квітень 2011 року складає 7238,63 г рн. (а.с.3).

На день розгляду справи по с уті відповідно до розрахунк у суми заборгованості забор гованість відповідача за кв ітень 2011 року складає 7238,63 грн.

Таким чином, враховуючи, що заборгованість на момент роз гляду справи відповідачем не сплачена та в загальній сумі складає 7238,63 грн., суд вважає, що вимоги позивача щодо стягне ння вказаної суми заборгован ості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах за списком №2 є обґрунто ваними та такими, що підлягаю ть задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в управління Пенсійного фонд у України в Недригайлівськом у районі до Товариства з обме женою відповідальністю "Дерк ачівське" про стягнення забо ргованості - задовольнити.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю "Д еркачівське" (42132, Сумська обл., с. Деркачівка, Недригайлівсь кий район, Сумська область, по т. рах. 26004370791091 в Недригайлівсько му відділенні СФКБ "Приватба нк" МФО 337546, код 30864487) на користь уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Недригайлівському ра йоні Сумської області (42100, Сумс ька обл., смт. Недригайлів, вул . Леніна, 1, р/р 256013401774 в філії Сумсь кого обласного управління ВА Т "Державний ощадний банк Укр аїни", МФО 337568, код 21129761) суму забор гованості з відшкодування фа ктичних витрат на виплату і д оставку пільгових пенсій за списком №2 за квітень 2011 року в розмірі 7238,63 грн. (сім тисяч дві сті тридцять вісім грн. 63 коп.).

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Ю.В. Бадюков

З оригіналом згід но

Суддя Ю.В. Бадюков

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16944383
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2597/11

Постанова від 07.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Ю.В. Бадюков

Ухвала від 10.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Ю.В. Бадюков

Постанова від 07.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Ю.В. Бадюков

Ухвала від 10.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Ю.В. Бадюков

Ухвала від 10.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Ю.В. Бадюков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні