Постанова
від 24.06.2011 по справі 4/1522/2794/11
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №4/1522/2794/11

П О С Т А Н О В А

24.06.2011 року м. Одеса

Суддя Приморського районн ого суду м. Одеси Луняченко О.А ., розглянувши подання про про ведення виїмки,

В С Т А Н О В И В:

Старший помічник військо вого прокурора Одеського гар нізону Уразовський В.І. по узгодженню із військовим пр окурором Одеського гарнізон у А. Война звернувся до су ду із поданням про проведенн я виїмки, із якого вбачається , що військовою прокуратурою Одеського гарнізону розслід ується кримінальна справа №1 2010310000068 відносно працівника ква ртирно-експлуатаційного від ділу м. Одеси Лупша Г.Д. за о знаками злочину, передбачено го ч.5 ст.191 КК України.

Хід досудового слідства у вказаній кримінальній справ і перебуває на контролі у Ген еральній прокуратурі Україн и.

Під час досудового слідств а у справі встановлено, що мех анік автомобільного гаражу К ЕВ м. Одеси Лупша Г.Д., будуч и на підставі відповідної до віреності на отримання матер іальних засобів уповноважен им на отримання та доставку в КЕВ м. Одеси військового майн а - 12 ремонтних комплектів №3 на 10 середніх ремонтів на гото вих агрегатах автомобілів ГА З-53, ЗІЛ-130, МАЗ-500 та КАМАЗ-5320, 22 листо пада 2007 року, отримавши зазнач ене військове майно у військ овій частині А3193 (с. Дубівка Чер каської області), вчинив розт рату ввіреного йому військов ого майна шляхом безоплатної передачі частини отриманих ним у військовій частині А3193 р емонтних комплектів №3 грома дянину ОСОБА_4, який на ван тажному автомобілі транспор тував вказане військове майн о до своїх складів, розташова них за адресою: АДРЕСА_1.

Внаслідок викладених вище протиправних дій Лупши Г.Д . до КЕВ м. Одеси ну було дост авлено 29 агрегатів з числа отр иманих у військовій частині А3193 ремонтних комплектів на з агальну суму 389103, 31 грн.

Допитаний в якості свідка у справі громадянин ОСОБА_4 показав, що 22 листопада 2007 року здійснив перевезення автомо більних запасних частин, отр иманих у військовій частині А3193, до його, ОСОБА_4, складу за адресою: АДРЕСА_1. Доста влене автомобільне майно бул о розвантажене на території складу та в подальшому начеб то зі складів вивезене.

Допитаний в якості свідка у справі водій ОСОБА_5 пока зав, що в листопаді 2007 року на а втомобілі «КАМАЗ»здійснив п еревезення з військової част ини А3193 до складу у смт Гостоме ль Київської області запасни х частин до автомобільної те хніки. На території складу за пасні частини були розвантаж ені.

Окрім цього, досудовим слід ством у справі встановлено, щ о відповідно до наряду №И/1505 ві д 17 грудня 2008 року командира ві йськової частини А0119 з військ ової частини А0598 (Хмельницька обл.) до квартирно-експлуатац ійного відділу м. Одеси перед ано 3 рухомих ремонтних компл екти №3 та 10 комплектів для кап ітального ремонту №6 на загал ьну суму 754406 грн.

У період з 30 по 31 грудня 2008 року після одержання у філії війс ькової частини А0598 - військов ій частині А1587 (м. Волочиськ Хме льницької обл.) на підставі за значеного наряду перелічено го вище військового майна, сл ужбові особи КЕВ м. Одеси заво лоділи цим майном шляхом зло вживання своїм службовим ста новищем та розпорядились ним на власний розсуд.

Допитаний в якості свідка у справі громадянин ОСОБА_4 показав, що до складу, який н алежить йому, ОСОБА_4, та зн аходиться за адресою: АДРЕС А_1, 30 січня 2009 року були достав лені автомобільні запчастин и до автомобільної техніки з військової частини А1587.

Допитані в якості свідків у справі водії ОСОБА_6 та ОСОБА_7, кожен окремо, показа ли, що 29 січня 2009 року прибули на КПП військової частини А1587 у м . Волочиськ Хмельницької обл асті. На території частини до їх автомобілів було здійсне но завантаження запасних час тин до різної автомобільної техніки. Завантажені запчаст ини вони доставили на склад у смт. Гостомель Київської обл асті, де і розвантажили.

Під час проведення у справ і слідчих дій в приміщенні ск ладу, належного громадянину ОСОБА_4 та розташованому з а адресою: АДРЕСА_1, були ви явлені агрегати до автомобіл ьної техніки (двигуни, коробк и передач, мости, рульові упра вління та ін.) та значна кількі сть автомобільних запчастин . При цьому ОСОБА_4 повідом ив, що наявні в складі запасні частини до різних автомобіл ів придбані ним, ОСОБА_4, ос обисто з метою подальшого пе репродажу, будь-яких докумен тів про надходження на склад зазначених автомобільних аг регатів та запчастин у нього не мається. Окрім цього, части на запчастин зберігається в складі відповідно до укладен их договорів зберігання.

З матеріалів кримінальної справи вбачається, що на цей ч ас ОСОБА_4 є засновником т а директором товариства з об меженою відповідальністю «Ш ОДІК»(МФО 380805, ЄДРПОУ 37563835, розрах унковий рахунок №НОМЕР_3 в Ірпінському відділенні ПАТ «Укрсоцбанк»). При цьому рані ше ОСОБА_4 очолював приват не підприємство «ШОДІК», яке потім реорганізував у ТОВ «Ш ОДІК».

Водночас, ОСОБА_4 зареєс трований, як фізична особа-пі дприємець (МФО 322012, № за ДРФО Н ОМЕР_1) та користується розр ахунковими рахунком №НОМЕ Р_2, відкритим в Ірпінському відділенні ПАТ «Укрсоцбанк» .

Приймаючи до уваги, що докум енти банківських справ ТОВ « ШОДІК»(ПП «ШОДІК») та фізично ї-особи-підприємця ОСОБА_4 , а також документи з даними щ одо транзакцій по розрахунко вим рахункам ОСОБА_4 №НО МЕР_2 та ТОВ «ШОДІК (ПП «ШОДІК ») №НОМЕР_3, відкритим в Ірп інському відділенні ПАТ «Укр соцбанк», за увесь період їх і снування містять відомості п ро перерахунок і отримання т овариством грошових коштів з а придбання або продаж матер іальних засобів, у тому числі автомобільного майна (агрег атів, запчастин та ін.) та мают ь значення для встановлення істини у цій кримінальній сп раві, старший помічник війсь кового прокурора просив суд подання задовольнити.

Детально перевіривши під стави для проведення виїмки та впевнившись у тому, що відс утні можливості отримати інф ормацію іншим шляхом, суд при ходить до висновку, що поданн я являється обгрунтованим і законним, тому підлягає задо воленню, так як у справі наявн і передбачені кримінально-пр оцесуальним законодавством підстави для проведення виї мки.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст. 178 КПК Украї ни і ст. ст. 60, 62 ЗУ “Про банки і ба нківську діяльність” від 07.12.200 0 року за №2121-III, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Подання старшого помічни ка військового прокурора про проведення виїмки задовольн ити.

Надати дозвіл на проведенн я виїмки в ПАТ «Укрсоцбанк»(М ФО 300023), документів щодо клієнт ів банку - фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_4 та ТОВ «Ш ОДІК»(ПП «ШОДІК»), які містять банківську таємницю, а саме:

- документів банківської с прави фізичної особи-підприє мця ОСОБА_4;

- документів банківської сп рави ТОВ «ШОДІК»(ПП «ШОДІК»);

- документів на паперових но сіях та в електронному вигля ді, які містять відомості про транзакції по розрахунковим рахункам фізичної особи-під приємця ОСОБА_4 №НОМЕР_2 та ТОВ «ШОДІК»(ПП «ШОДІК») № НОМЕР_3 із зазначенням сум перерахувань, їх призначенн я, назв та банківських реквіз итів контрагентів) за увесь п еріод існування цих рахунків .

А також, які саме рахунки ві дкривалися ТОВ «ШОДІК»(ПП «Ш ОДІК»), і фізичною особою-підп риємцем ОСОБА_4 у ПАТ «Укр соцбанк» за період з червня 200 7 року і до теперішнього часу, чи діють вони на цей час;

- коли і на підставі яких до кументів ТОВ «ШОДІК»(ПП «ШОД ІК») було відкрито розрахунк овий рахунок №НОМЕР_3, а фі зичною особою-підприємцем ОСОБА_4 - розрахунковий ра хунок №НОМЕР_2 у Ірпінсько му відділенні ПАТ «Укрсоцбан к»(до відповіді долучити зав ірені належним чином копії в ідповідних документів).

Постанова оскарженню н е підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.06.2011
Оприлюднено19.07.2011
Номер документу17022107
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4/1522/2794/11

Постанова від 24.06.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Луняченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні